Toiminta ja tapahtumat

Ajankohtaiset:

  • Kino Koskela 2.0 esittää Elina Hirvosen ajankohtaisen Suomen kahtiajakautumista ja muukalaisvihaa käsittelevän dokumenttielokuvan Kiehumispiste Proffan kellarin yläkabinetissa (Rehtorinpellonkatu 6) tiistaina 25.4. kello 16:30. Näytös loppuu klo 18, jonka jälkeen on varattu aikaa keskustelulle. Lämpimästi tervetuloa!

  • Boiling Point is a documentary directed by Elina Hirvonen, and it depicts the division and xenophobia in Finland. The movie is meant to be a conversation starter and to be watched together wherever people meet. Therefore, Kino Koskela 2.0 will present the documentary at Proffan kellari (Rehtorinpellonkatu 6, in the hall upstairs) on Tuesday 25th of April, at 4.30 pm. The film will be shown with English subtitles. You are warmly welcome to watch the film with us and share your thoughts after the film!

 

  • Ilmoittautuminen kevätretkelle on alkanut! Kevätretki tehdään yhdessä Turun Eläin- ja Kasvitieteellisen Seuran (TEKS) kanssa la 20.5. ja se suuntautuu Virttaankankaalle, Myllylähteelle sekä Sääksjärvelle. Retki alkaa klo 8:30 Turun yliopiston eläinmuseon parkkipaikalta ja paluu samaan paikkaan on noin klo 17:30-18 maissa. Retkellä oppaana on Turun yliopiston maantieteen ja geologian laitoksen yliopistonlehtori Joni Mäkinen. Tilaa retkellä on noin 50 hengelle (bussilastillinen) ja retken hinta on TMS:n ja TEKSin jäsenille noin 20€ ja muille 5€ enemmän. Tarkka hinta määräytyy tulijoiden lukumäärän mukaan. Hinta sisältää kuljetuksen ja opastuksen. Retken puolivälissä pidämme evästauon, joten omat eväät mukaan! Ilmoittautua voi Eveliina Viitaniemelle (emviit@utu.fi/0407085414). Ilmoittautumisen voi perua 7.5. asti, mutta sen jälkeen ilmoittautumista pidetään sitovana.

 

  • TMS ja TY:n maantieteen osasto aloittavat kaikille avoimen yleisöluentosarjan Nykymaantiedettä. Ensimmäisellä luennolla ”Maankamaramme laserin silmin” FT Joni Mäkinen kertoo, mitä laserkeilaus on ja miksi se on täysin vallankumouksellinen tekniikka luonnonmuodostumien historian ja tulevaisuudenkin ymmärtämiseksi. Luento järjestetään tiistaina 2.5. kello 17–18 Turun kaupunginkirjaston Studio-salissa (Linnankatu 2). Luento kestää noin 35 minuuttia, jonka jälkeen on varattu aikaa keskustelulle ja kysymyksille. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tulossa:

  • Nykymaantiedettä-yleisöluento 2.5. kello 17-18 Kaupunginkirjaston Studiossa.
  • Kevätretki yhteistyössä TEKS:n kanssa Virttaankankaalle 20.5.
  • Kuukausittaiset kahvihetket paikkana Turun yliopiston maantieteen osaston käsikirjasto (Yliopistonmäellä Natura-rakennus, 4. kerros, portaiden jälkeen ovesta oikealle). Seuraava kahvihetki on syyslukukauden puolella.
  • KIPPO-hanke järjestää kevään aikana kokouksia vapaaehtoisille ja muille hankkeesta kiinnoistuneille. Lisäksi on tulossa varainkeruu- sekä tiedotustapahtumia.

TMS järjestää erilaisia kokouksia ja tapaamisia Turussa sekä seuran toimintaan että erilaisiin maantieteellisesti kiinnostaviin aiheisiin liittyen. Tällaisia ovat mm. seuran kokoukset ja vuosikokoukset, erilaiset luento- ja esitelmätilaisuudet, kuukausittaiset kahvihetket sekä elokuvaillat ja retket.

Seuralla on pitkät perinteet myös yhteistyöstä Turun yliopiston maantieteen osaston kanssa sekä henkilökunnan että opiskelijoiden kautta. Yhteistyötä on tehty myös mm. Turun Eläin- ja Kasvitieteellisen Seuran kanssa.

Mikäli sinulla on toiveita tai ideoita Seuran järjestämän toiminnan suhteen, voit jättää meille palautetta.

Kuvia Seuran järjestämistä retkistä ja tapahtumista löytyy arkistosta.