Yhdistys

Turun Maantieteellisen Seuran – tuttavallisemmin TMS – tarkoituksena on toimia Turussa ja sen ympäristössä olevien maantieteilijöiden ja maantieteestä kiinnostuneiden yhdyssiteenä sekä edistää maantieteellistä tutkimusta Suomessa.

Erilaisten toimintamuotojen kautta pyrimme tuomaan esille maantieteellisesti kiinnostavia aiheita sekä maantieteellistä näkökulmaa erilaisten ilmiöiden käsittelyyn. TMS on toimintavuosiensa aikana toteuttanut esimerkiksi useita esitelmätilaisuuksia ja retkiä sekä lähimaastoon että Turun ulkopuolelle. Vuodesta 2006 eteenpäin TMS on myös ollut toteuttamassa kehitysyhteistyöhankkeita. Toiminnastamme lisää voit lukea toiminta ja tapahtumat -sivulta.

Mikäli olet kiinnostunut nykymaantieteen suuntauksista, jokaisen arkeen vaikuttavista maantieteellisistä ilmiöistä, Turussa tehtävästä maantieteellisestä tutkimuksesta tai muutoin haluat edistää maantieteellistä ajattelua Turussa ja lähialueilla, voit liittyä jäseneksi.

Turun Maantieteellinen Seura on perustettu 17.3.1961. Perustajajäseniä oli 46 ja ensimmäinen puheenjohtaja oli Olavi Granö. Seuran säännöt ja muuta tietoa sekä kuvia tapahtumista löydät arkistosta.

 

Seuralle voit lähettää postia osoitteella:

Turun Maantieteellinen Seura
Maantieteen ja geologian laitos
20014 Turun yliopisto