30-luvun essee

pynttäri vaaskivi22. syyskuutta kotimaisen kirjallisuuden tutkija Veli-Matti Pynttäri johdatti jälleen ääriään myöten täynnä olevan salillisen 30-luvun esseekirjoittamisen maailmaan. Muun muassa Lauri Viljasen, Tatu Vaaskiven, Olavi Paavolaisen ja Eino Sormusen tekstit johdattivat pohtimaan esseen lajityyppiä ja merkitystä juuri 30-luvun kontekstissa. Juuri 30-luku tuotti poikkeuksellisenkin paljon esseekirjallisuutta, jota myös luettiin – kävi ilmi, että esimerkiksi Vaaskiven esseet olivat ilmestymisvuonnaan joulun myydyin teos. Lajityypin pohdinta sai miettimään, voisiko tämän hetken esseemuoto olla blogi. Se on samalla tavalla ruohonjuuritason toimintaa ja aktiivista osallistumista ilmaisevaa – kirjallisen tyylilajin kannalta se saattaa toki olla ontuvatkin vertailu. Mutta parhaimmillaan blogi voi tarjota uudenlaisen tilan nykyajan esseelle.pynttäri viljanen

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *