Vala-näytelmä

ella-pyhalto-255Osana Studia Generalia -sarjaa esitämme Virpi Haataisen käsikirjoittaman ja ohjaaman, Teatteri Avoimien Ovien produktion Vala – näytelmä runoilija Katri Valan elämästä   tiistaina 30.9.2014 klo 19 Aurinkobaletin tiloissa Manillassa (os. Itäinen rantakatu 64). Näytelmän jälkeen on keskustelutilaisuus, missä ohjaaja-kirjoittaja Virpi Haatainen ja näyttelijät kertovat produktion taustoista ja tekemisestä.

Liput ovat nyt myynnissä hintaan 25 e (20e/eläkeläiset, 15 e/opiskelijat, työttömät, varus- ja siviilipalvelusmiehet)

Lippuja voi varata suoraan Aurinkobaletin toimistosta sen aukioloaikoina ma-pe 10-16, puhelimitse 02-284 0100 tai sähköpostitse info(at)aurinkobaletti.com. Liput voi lunastaa toimistosta sen aukioloaikoina tai viimeistään puoli tuntia ennen esitystä.

Vala kertoo voimakkaasti kokevasta ja tarkkanäköisestä yhteiskunnallisesta vaikuttajasta, runoilija Katri Valasta. Nuorena Katri huumaantuu elämästä, runoista ja Olavi Paavolaisesta. Katrin arki on kuitenkin täynnä velvollisuuksia ja kamppailua. Lapsena koettu isän menetys ja sitä seurannut köyhyys ja häpeä eivät päästä häntä otteestaan. 1930-luvulla Katrin tilanne vaikeutuu poliittisten ongelmien myötä.  Asenteiden kärjistyessä, Katrista ja hänen veljestään Erkistä tulee aktivisteja, kiivaita demokratian ja sananvapauden puolustajia.

ella-pyhalto-juhani-rajalin-251Katri etsii koko elämänsä turvallista kotia, pesäpuuta. Mutta pesäpuu vaihtuu alati ja sota vie lopullisesti kaiken. Taide tuo kuitenkin lohtua Katrin elämään. Kirjoittaessaan hän tuntee itsensä vapaaksi, pienen ohikiitävän hetken hän on turvassa, kuin isän sylissä.” (Teksti: Teatteri Avoimet ovet)

 

Käsikirjoitus ja ohjaus Virpi Haatainen
Lavastus ja puvut Heini Granberg, Valo- ja äänisuunnittelu Antti Kujala

Rooleissa Ella Pyhältö, Henry Hanikka, Juhani Rajalin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *