Äänitteen lisääminen tekstiin

 

Äänite lisätään tekstiin käyttäen WordPressin mediakirjastoa. Muokkaustilassa työkaluista valitaan “Lisää media”, jolloin mediakirjasto avautuu käytettäväksi. Mikäli äänitettä ei ole jo ladattu palvelimelle valitaan “Siirrä tiedostoja”.

Työkalurivien yläpuolelta löytyy painike mediatiedoston lisäämiseksi.

Tiedostojen lataaminen palvelimelle tapahtuu kuten lähes millä tahansa muulakin järjestelmällä. Huomaa suurin sallittu tiedostokoko 20 Mt.

Kun äänitetiedosto on ladattu, näkyy se tiedostona mediakirjastossa. Voit vielä tarkistaa tallennusvaiheessa tekemäsi metatiedot, jotka näkyvät äänitteen tietoina.

Blogipalvelun mediakirjastossa äänitettä tehdessä lisätyt metatiedot ovat hyödyksi oikeaa tiedostoa valittaessa.

Kun painat “Lisää tekstiin” mediakirjaston oikeasta alareunasta, tulee äänite nähtäväksi muokkaustilaan. Muokkaustilassa äänite ei vielä ole käynnistettävissä, vaan vain esikatselutilassa tai julkaistussa artikkelissa.

Äänite näkyy muokkaustilassa mediasoittimena.

 

Äänitteen lisääminen tekstiin muissa kuin yliopiston blogipalvelussa

Joissain ilmaisissa blogipalveluissa tiedostojen tuomista palveluun on rajoitettu. Näissä tapauksissa voi hyödyntää esimerkiksi Googlen tarjoamaa Drive-tallennustilaa, josta äänitteen voi upottaa sivulle. Tästä upottamisesta on erillinen ohje tämän sivuston ulkopuolella.


1.4.1. Saateteksti |  1.4.2. Äänitteen lisääminen tekstiin |  1.4.3. Julkaisun ajastus

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *