Pro gradu: Majanrakennuksen ohjausoppaan tuottaminen varhaiskasvatukseen ja sen käytettävyyden arviointi VTRT-mallin pilotointina

Alla Jesse Jeskasen (2022) artikkeli, jossa hän kertoo osana  pro gradu -tutkielmaansa tuottamastaan varhaiskasvatuksen majanrakennuksen ohjausoppaasta. Mikäli artikkeli ei lataudu sivulle, voit ladata sen laitteellesi alempana olevasta linkistä.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Lataa PDF-tiedostona [335.11 KB]

Bonuksena kolme vinkkiä verkko-oppimateriaalin laatijalle:

Vinkit perustuvat Jeskasen pro gradu -tutkielman tuloksiin ja on tarkoitettu parantamaan verkko-oppimateriaalin käytettävyyttä*.

  • Mutkat suoriksi. Keskity ydinasioihin, kirjoita mahdollisimman selkeästi, vältä turhaa toistoa ja pidä rakenne yksinkertaisena.
  • Anna ideoiden virrata. Verkko-oppimateriaaleissa yllättävätkin asiat ovat mahdollisia. Jos et ole varma, onko ideasi toteuttaminen mahdollista, googlaa!
  • Kokeile VTRT-mallia. Jeskanen on kehittänyt sen pro gradu ‑tutkielmassaan verkko-oppimateriaalien käytettävyyden arviointiin.

*Käytettävyys kuvaa tuotteen käytön vaikuttavuutta, tehokkuutta ja tyydyttävyyttä tietyssä tilanteessa (ISO 9241-11:2018).

 

Jeskanen, J. 2022. Majanrakennuksen ohjausopas varhaiskasvatukseen [Instagram-tili]. Päivitetty 5.6.2022. https://www.instagram.com/vakamajaopas/

Jeskanen, J. 2022. Majanrakennuksen ohjausoppaan tuottaminen varhaiskasvatukseen ja sen käytettävyyden arviointi VTRT-mallin pilotointina. Pro gradu -tutkielma. Turun yliopisto. https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2022060242158

Jeskanen, J. 2022. Majoja rakentamaan! Julkaistu 6.6. https://blogit.utu.fi/innoplay/majoja_rakentamaan/

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *