Vinkkejä opetusharjoitteluvuoteen

Olemme listanneet muutamia asioita, joita ajattelimme uusien opetusharjoittelijoiden olevan hyvä tietää. Ehdota ihmeessä hallitukselle, jos mieleesi tulee oman tai kaverisi kokemuksella jokin erityisen tärkeä asia, joka tästä listasta puuttuu.

 1. Aluksi Liity TurAukseen ja SOOL:iin
  TurAuksen kautta pysyt kärryillä omista eduistasi, yhteisistä tapahtumista, Norssin koukeroista ja mahdollisuuksista kerätä kouluharjoittelua.
  SOOL:iin voit liittyä vain TurAuksen jäsenenä. SOOL:in jäsenenä saat kaikki edut, jotka OAJ:n jäsenenäkin saat (työttömyyskassaan tosin pitää liittyä erikseen) paljon pienemmällä jäsenmaksulla.
 2. Varaudu kiireeseen
  Jos olet ollut oikein ovela, olet jo käynyt kasvatustieteen perusopinnot alta pois. Perusopintojen alta pois käyminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kiirettä ei olisi, sitä vain on vähemmän. Opettele käyttämään listoja.
 3. Älä pelästy “hypetystä” 
  Sinulla on edessäsi raskas vuosi, niin hyvässä kuin pahassa. Jokainen pystyy itse vaikuttamaan minkälaisia haasteita itselleen asettaa. Ongelmia on, mutta niistä ovat kaikki muutkin selvinneet. Muista pyytää apua, älä jää puurtamaan itseksesi.
 4. Mene sinne minne muutkin
  Norssissa on varsinkin alkuvaiheessa varsin helppo eksyä. Ajan myötä tilat tulevat tutuiksi, mutta siihen asti on parasta vain mennä lauman mukana.
 5. Seuraa tunteja
  Alkuvaiheessa tuntien seuraaminen tuntuu mielekkäämmältä kuin loppukeväästä. Tunteja voi seurata etukäteen “pankkiin” !
 6. Hanki usb-muistitikku
  Lähestulkoon kätevin tapa siirtää tietoa kodin ja Norssin välillä. Yliopiston verkkokansiot ja pilvipalvelut ovat myös hyvä tapa, mutta jos et ole niiden käyttöön tottunut muistitikku on pop.
 7. Aloita seminaarin teko jo varhain kevätlukukaudella
  Stressi on melkoinen kun seminaarin deadline on maanantaina ja lauantai-iltana et ole kirjoittanut siitä vielä sivuakaan.
 8. Älä pelästy kritiikkiä
  Jotkut ohjaavat opettajat saattavat antaa varsinkin alkuvaiheessa varsin pistävää kritiikkiä. Sen tarkoitus ei kuitenkaan ole masentaa vaan auttaa sinua parantamaan itseäsi opettajana. Kuuntele ja opi!