Dialogiblogi

Dialogiblogi

Sote-akatemian monialainen blogi

Tervetuloa Sote-akatemian monialaiseen dialogiblogiin!

Dialogiblogin kautta viestitään sosiaali-, terveys- ja sivistysaloihin liittyvästä tutkimuksesta, koulutuksesta ja yhteistyöstä sekä tuodaan keskusteluun uusia tieteellisiä ja taiteellisia näkökulmia. Blogista löydät monenlaista sisältöä aina podcasteista tieteellisiin teksteihin ja kantaaottaviin kirjoituksiin. 

Dialogiblogin lähtökohtana on monialaisuus.

Blogin tarkoitus on edistää tieteiden ja toimijoiden välistä yhteistyötä koulutuksessa, tutkimuksessa ja yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa. Läpileikkaavana teemana korostuu yhteistyöpintojen luominen ja vahvistaminen.

Sisältö luo läpinäkyvyyttä toimintaamme esimerkiksi nostamalla esille verkostojamme ja popularisoimalla Sote-akatemiassa ja verkostoissamme tehtyä työtä, tutkimusta ja koulutusta. Edistämme blogissa keskustelevuutta ja eri näkökulmien kohtaamisia. Kommenttikentät ovat aina avoinna – liity monialaiseen keskusteluun täällä ja sosiaalisessa mediassa!

Kaikenlainen palaute on tervetullutta. Palautteen, yhteistyöehdotukset ja kysymykset voi osoittaa sähköpostilla osoitteeseen sumaput(at)utu.fi.

Kiitos ja antoisia hetkiä blogin parissa!

Sote-akatemian tiimi

Potilasjärjestöt sairastavien arjen tukena

Mitä potilasjärjestöt tekevät? Mikä niiden suhde on muuhun palvelujärjestelmään? Johanna Reiman kertoo haastattelussa Liikehäiriösairauksien liiton näkökulmasta, mikä merkitys potilasjärjestöjen toiminnalla on.
Lue lisää "Potilasjärjestöt sairastavien arjen tukena"

Sairastavan osallisuus ei aina toteudu

Osallistaminen on ollut muotisana yli kymmenen vuotta, mutta potilasjärjestötyössä kohtaamme edelleen tilanteita, joissa pitkäaikaissairaan pitää vaatia itselleen kuuluvaa hoitoa. Sairastavat kokevat liian usein, että...
Lue lisää "Sairastavan osallisuus ei aina toteudu"

Yhteinen ääni: Turvallisuuskulttuuri sotessa –  arvoja, kuria, vaikenemista vai jotain muuta?

Podcastissa asiantuntijat keskustelevat sosiaali- ja terveydenhuollon turvallisuuskulttuurista; mitä turvallisuuskulttuuri oikein tarkoittaa ja millaista se on sosiaali- ja terveydenhuollon turvallisuusjohtamisen näkökulmasta?
Lue lisää "Yhteinen ääni: Turvallisuuskulttuuri sotessa –  arvoja, kuria, vaikenemista vai jotain muuta?"

Teknologia toiminnanohjauksen tukena – kokemuksia JäPä:n hyödyistä asiakkaalle

Digityökalut nähdään nykyisin jo hyödyllisenä tapana lisätä vuorovaikutusta asiakkaan ja ammattilaisen välillä, eikä niiden käyttöönotto edellytä rakenteiden muuttamista. Älypuhelimien sovellukset ja pelillisyys ovat yksi lisätyökalu ammattilaisen työkalupakissa, eivät korvaava palvelu.
Lue lisää "Teknologia toiminnanohjauksen tukena – kokemuksia JäPä:n hyödyistä asiakkaalle"

Yhteinen ääni: Ympäristövastuu sosiaali- ja terveysaloilla

Luontokato ja ilmastonmuutos herättävät vastuullisuuskysymyksiä myös sotesektorilla. Miten päästä tulipalojen sammuttamisesta kohti ennaltaehkäisevää ja ympäristövastuullista sotea?
Lue lisää "Yhteinen ääni: Ympäristövastuu sosiaali- ja terveysaloilla"

Dialogiblogin toimituskunta

Suvi Puttonen (päätoimittaja)

suvi.m.puttonen@utu.fi

Anniina Eklöf

aemekl@utu.fi

Miia Laasanen

miia.laasanen@utu.fi