Dialogiblogi

Dialogiblogi

Sote-akatemian monialainen blogi

Tervetuloa Sote-akatemian monialaiseen dialogiblogiin!

Dialogiblogista löydät monenlaista sisältöä aina podcasteista tieteellisiin teksteihin ja kantaaottaviin kirjoituksiin. Blogin kautta viestitään sosiaali-, terveys- ja sivistysaloihin liittyvästä tutkimuksesta, koulutuksesta ja yhteistyöstä sekä tuodaan keskusteluun uusia tieteellisiä ja taiteellisia näkökulmia.

Dialogiblogin lähtökohtana on monialaisuus.

Blogin tarkoitus on edistää tieteiden ja toimijoiden välistä yhteistyötä koulutuksessa, tutkimuksessa ja yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa. Läpileikkaavana teemana korostuu yhteistyöpintojen luominen ja vahvistaminen.

Sisältö luo läpinäkyvyyttä toimintaamme esimerkiksi nostamalla esille verkostojamme ja popularisoimalla Sote-akatemiassa ja verkostoissamme tehtyä työtä, tutkimusta ja koulutusta. Edistämme blogissa keskustelevuutta ja eri näkökulmien kohtaamisia. Kommenttikentät ovat aina avoinna – liity monialaiseen keskusteluun täällä ja sosiaalisessa mediassa!

Kaikenlainen palaute on tervetullutta. Palautteen, yhteistyöehdotukset ja kysymykset voi osoittaa sähköpostilla osoitteeseen sumaput(at)utu.fi.

Kiitos ja antoisia hetkiä blogin parissa!

Sote-akatemian tiimiKulttuurista ja taiteesta uutta näkökulmaa hyvinvoinnin edistämiseen
Kuva: Kristiina Välimäki, Turun AMK Kaikilla on oikeus kulttuurin ja taiteen kokemiseen ja tekemiseen. Luovaan, taiteelliseen toimintaan ja kulttuuritilaisuuksiin osallistuminen niin kokijana kuin tekijänä voi...
Lue lisää "Kulttuurista ja taiteesta uutta näkökulmaa hyvinvoinnin edistämiseen"
Lastensuojelun kehittämistyön jännitteet
Kuva: Pexels Miksi lastensuojelun asioita ei saada kuntoon? Tätä on viime aikoina kyselty julkisessa keskustelussa. On ilmaistu huolta sekä lastensuojelun asiakkaiden oikeuksista, että työntekijöiden jaksamisesta...
Lue lisää "Lastensuojelun kehittämistyön jännitteet"
Yhteinen ääni – Koulun monitoimijainen yhteistyö
Keskustelemassa kouluterveydenhoitaja Outi Koskinen ja koulukuraattori Johanna Heikkinen.Haastattelijana Miia Tuominen.Jakso on julkaistu alun perin Sote-akatemian opintojaksolla Hyvinvointi ja oppiminen kasvatus- ja opetusyhteisöissä, 3 op (LUOT0071)...
Lue lisää "Yhteinen ääni – Koulun monitoimijainen yhteistyö"
Moniammatillinen opetus kulttuurillisen sote-uudistuksen ytimessä
Photo by Anni Roenkae from Pexels Asiakas moniulotteisine tarpeineen on hakeutunut sosiaali- ja terveyspalveluiden keskiöön. Valmistelun alla olevan palvelujärjestelmän rakenneuudistuksen on tarkoitus mahdollistaa asiakaslähtöinen sosiaali- ja terveydenhuolto. Mutta...
Lue lisää "Moniammatillinen opetus kulttuurillisen sote-uudistuksen ytimessä"

Kirjoittajaksi?

Kiinnostaako kirjoittaminen? Onko sinulla mahdollisesti valmiina jokin teksti, joka kaipaa lisää julkaisukanavia? Onko sinulla idea? Ota yhteyttä!

sumaput@utu.fi

Ohjeita kirjoittajalle:

  • Tekstit lähetetään blogin toimittajalle Suvi Puttoselle (sumaput@utu.fi) ja cc:nä Miia Tuomiselle (mimtuo@utu.fi) 7 päivää ennen sovittua julkaisua. Suvi Puttonen tarkistaa, oikolukee ja tarvittaessa editoi sisällön, lisää tekstin blogialustaan sekä laatii Sote-akatemian tiimin kanssa kirjoituksista somejaot.
  • Dialogiblogissa (https://blogit.utu.fi/soteakatemia/) on kolme osiota: tutkimus, koulutus ja yhteiskunnallinen vuorovaikutus. Tarkoituksena on kommunikoida Sote-akatemian verkostoissa tehtävästä monialaisesta tutkimuksesta, koulutuksesta ja vaikuttamistyöstä. Blogi toimii itse myös yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen alustana. Tervetulleita ovat myös mielipidekirjoitukset, kolumnit sekä taiteellisemmat sisällöt, kuten runot ja novellit.
  • Toimita myös mahdolliset linkit sosiaalisen median kanaviin ja muihin resursseihin (omiin tai organisaation), joihin haluat lukijan ohjata.
  • Blogiartikkelien pituus on mieluiten noin 1-3 liuskaa, voi olla tarvittaessa pidempikin. Muissa tekstilajeissa pituus sisällön mukaan. Voit halutessasi sisällyttää tekstiin myös linkkejä lähdemateriaaliin.
  • Tyyli voi olla melko vapaamuotoistakin, mutta asiassa kannattaa pysyä. Sisällön rakentamisessa kannattaa oman näkökulman ohella hyödyntää Sote-akatemian lähtökohtia (mm. monialaisuus, yhteistyö, asiakaslähtöisyys). Näin blogin sisältö ja ydinviesti pysyy yhtenäisenä. Tutustu Sote-akatemiaan: https://sites.utu.fi/sote/
  • Myös aiemmin muualla julkaistuja kirjoituksia voi tarjota julkaistavaksi Dialogiblogissa. Toimitus päättää yhdessä kirjoittajan kanssa, julkaistaanko kyseinen kirjoitus, missä blogin osiossa ja missä muodossa se julkaistaan. Näin kirjoituksesi saa entistä paremmin näkyvyyttä. Tekstin yhteydessä mainitaan alkuperäinen julkaisupaikka ja -aika.
  • Blogissa julkaistaan 200 x 200 pikselin kokoinen profiilikuva kirjoittajasta. Toiveena on, että kirjoittaja toimittaa itse profiilikuvan. Tarvittaessa voimme hyödyntää myös Turun yliopiston mediapankin kuvia. Kuvan alla ilmoitetaan affilitaatio ja oppiarvo.
  • Halutessasi voit toimittaa myös tekstiin liittyvän kuvituskuvan. Ellei tällaista ole omasta takaa, Puttonen etsii tekstin aiheisiin sopivan kuvan Sote-akatemian, yliopiston tai verkon kuvapankeista. Pääkuva näkyy sosiaalisen median jaoissa, joten sen kannattaa olla laadukas ja houkutteleva.
  • Jotta kirjoituksilla olisi mahdollisimman laaja kattavuus, Sote-akatemian somejaot (Twitter + Insta + Facebook) on hyvä jakaa myös omissa kanavissa. Vähintään niistä kannattaa käydä tykkäämässä, sillä jokainen tykkäys lisää julkaisun näkyvyyttä.
  • Kaikenlainen palaute on tervetullutta. Tiedätkö kenties blogiin sopivan sisällön tai kirjoittajan? Haluaisitko kirjoittaa itse lisää? Vinkkaa mahdollisista sisällöistä ja kirjoittajista! Palautteen, yhteistyöehdotukset ja kysymykset voi osoittaa sähköpostilla osoitteeseen sumaput@utu.fi.

Kiitos yhteistyöstäsi ja antoisia hetkiä blogin parissa!

Sote-akatemian tiimi

Lataa kirjoittajaohjeet PDF -muodossa alta.