Dialogiblogi

Dialogiblogi

Sote-akatemian monialainen blogi

Tervetuloa Sote-akatemian monialaiseen dialogiblogiin!

Dialogiblogin kautta viestitään sosiaali-, terveys- ja sivistysaloihin liittyvästä tutkimuksesta, koulutuksesta ja yhteistyöstä sekä tuodaan keskusteluun uusia tieteellisiä ja taiteellisia näkökulmia. Blogista löydät monenlaista sisältöä aina podcasteista tieteellisiin teksteihin ja kantaaottaviin kirjoituksiin. 

Dialogiblogin lähtökohtana on monialaisuus.

Blogin tarkoitus on edistää tieteiden ja toimijoiden välistä yhteistyötä koulutuksessa, tutkimuksessa ja yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa. Läpileikkaavana teemana korostuu yhteistyöpintojen luominen ja vahvistaminen.

Sisältö luo läpinäkyvyyttä toimintaamme esimerkiksi nostamalla esille verkostojamme ja popularisoimalla Sote-akatemiassa ja verkostoissamme tehtyä työtä, tutkimusta ja koulutusta. Edistämme blogissa keskustelevuutta ja eri näkökulmien kohtaamisia. Kommenttikentät ovat aina avoinna – liity monialaiseen keskusteluun täällä ja sosiaalisessa mediassa!

Kaikenlainen palaute on tervetullutta. Palautteen, yhteistyöehdotukset ja kysymykset voi osoittaa sähköpostilla osoitteeseen sumaput(at)utu.fi.

Kiitos ja antoisia hetkiä blogin parissa!

Sote-akatemian tiimi

Teknologia toiminnanohjauksen tukena – kokemuksia JäPä:n hyödyistä asiakkaalle

Digityökalut nähdään nykyisin jo hyödyllisenä tapana lisätä vuorovaikutusta asiakkaan ja ammattilaisen välillä, eikä niiden käyttöönotto edellytä rakenteiden muuttamista. Älypuhelimien sovellukset ja pelillisyys ovat yksi lisätyökalu ammattilaisen työkalupakissa, eivät korvaava palvelu.
Lue lisää "Teknologia toiminnanohjauksen tukena – kokemuksia JäPä:n hyödyistä asiakkaalle"

Yhteinen ääni: Ympäristövastuu sosiaali- ja terveysaloilla

Luontokato ja ilmastonmuutos herättävät vastuullisuuskysymyksiä myös sotesektorilla. Miten päästä tulipalojen sammuttamisesta kohti ennaltaehkäisevää ja ympäristövastuullista sotea?
Lue lisää "Yhteinen ääni: Ympäristövastuu sosiaali- ja terveysaloilla"

Eläinavusteinen toiminta hyvinvoinnin tukena

Millaista pientilan eläinavusteinen toiminta on? Miten eläinavusteinen toiminta voi lisätä ihmisen hyvinvointia? Entä eläimen? Marjaana Raukola-Lindblom haastattelee aiheesta Tyynelän tilan Maria Siutlaa.
Lue lisää "Eläinavusteinen toiminta hyvinvoinnin tukena"

Hyvä hengitys on terveyden kulmakivi

Hengitys on perusluonteeltaan luonnollista. Hengitykseen on hyvä kiinnittää huomiota, ennen kuin siihen tulee ongelmia. Mahdolliset ongelmat hengityksessä ovat yhä enenevässä määrin seurausta nyky-yhteiskunnan hektisyydestä, jatkuvasta kiireestä ja lisääntyneestä istumatyöstä...
Lue lisää "Hyvä hengitys on terveyden kulmakivi"

Hyvinvointialueuudistus toi haasteita moniammatilliseen yhteistyöhön perusopetuksen opiskeluhuollossa – Kuka näkee lapsen muutoksen keskellä? 

Moniammatillisuus on ammattilaisten toinen toistensa osaamista täydentävää yhteistyötä. Moniammatillisen yhteistyön lisääntymisestä on iloittu koulumaailmassa, kun opettajien osaamisen lisäksi kouluihin on vuosien varrella saatu täydennystä muun muassa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten osaamisesta.
Lue lisää "Hyvinvointialueuudistus toi haasteita moniammatilliseen yhteistyöhön perusopetuksen opiskeluhuollossa – Kuka näkee lapsen muutoksen keskellä? "

Dialogiblogin toimituskunta

Suvi Puttonen (päätoimittaja)

suvi.m.puttonen@utu.fi

Anniina Eklöf

aemekl@utu.fi

Miia Laasanen

miia.laasanen@utu.fi