Dialogiblogi

Dialogiblogi

Sote-akatemian monialainen blogi

Tervetuloa Sote-akatemian monialaiseen dialogiblogiin!

Dialogiblogin kautta viestitään sosiaali-, terveys- ja sivistysaloihin liittyvästä tutkimuksesta, koulutuksesta ja yhteistyöstä sekä tuodaan keskusteluun uusia tieteellisiä ja taiteellisia näkökulmia. Blogista löydät monenlaista sisältöä aina podcasteista tieteellisiin teksteihin ja kantaaottaviin kirjoituksiin. 

Dialogiblogin lähtökohtana on monialaisuus.

Blogin tarkoitus on edistää tieteiden ja toimijoiden välistä yhteistyötä koulutuksessa, tutkimuksessa ja yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa. Läpileikkaavana teemana korostuu yhteistyöpintojen luominen ja vahvistaminen.

Sisältö luo läpinäkyvyyttä toimintaamme esimerkiksi nostamalla esille verkostojamme ja popularisoimalla Sote-akatemiassa ja verkostoissamme tehtyä työtä, tutkimusta ja koulutusta. Edistämme blogissa keskustelevuutta ja eri näkökulmien kohtaamisia. Kommenttikentät ovat aina avoinna – liity monialaiseen keskusteluun täällä ja sosiaalisessa mediassa!

Kaikenlainen palaute on tervetullutta. Palautteen, yhteistyöehdotukset ja kysymykset voi osoittaa sähköpostilla osoitteeseen sumaput(at)utu.fi.

Kiitos ja antoisia hetkiä blogin parissa!

Sote-akatemian tiimi

Yhteinen ääni – Kirjallisuuden ja hyvinvoinnin yhteydet

Miten kirjallisuus ja yhdessä lukeminen voivat tehdä hyvää? Mitä on kerronnallinen toimijuus? Kirjallisuuden potentiaalisista hyvinvointivaikutuksista keskustelevat professori Hanna Meretoja, kirjallisuusterapeutti Päivi Kosonen ja väitöskirjatutkija Eevastiina Kinnunen Turun yliopistosta. Haastattelijana Anu Laukkanen.
Lue lisää "Yhteinen ääni – Kirjallisuuden ja hyvinvoinnin yhteydet"

Turvallisuusjohtamisen perusteet sosiaali- ja terveydenhuollossa

Maiju Welling (potilasturvallisuuslääkäri, Potilasvakuutuskeskus), Hanna Tiirinki (johtava tutkija, OTKES & työelämäprofessori, Turun yliopisto) ja Julia Lumijärvi (juristi, Kuluttajaliitto) keskustelevat tuvallisuusjohtamisesta sosiaali- ja terveydenhuollossa.
Lue lisää "Turvallisuusjohtamisen perusteet sosiaali- ja terveydenhuollossa"

Sosiaalisesti kestävä kehitys rakennetaan perustarpeiden ymmärryksen pohjalle

”Toisinaan olo oli kuin reseptiautomaatilla. Etenkin nuorten kohdalla tuntui väärältä tehdä kiireellisiä diagnooseja ja ohjata heidät lääkehoitoon. Rintala olisi halunnut selvittää ihmisen ahdistuksen juurisyitä.”
Lue lisää "Sosiaalisesti kestävä kehitys rakennetaan perustarpeiden ymmärryksen pohjalle"

Dialogiblogin toimituskunta

Dialogiblogi on Turun yliopiston Sote-akatemian monialainen blogi.

Suvi Puttonen (päätoimittaja)

suvi.m.puttonen@utu.fi

Anniina Eklöf

aemekl@utu.fi

Miia Tuominen

miia.tuominen@utu.fi