Dialogiblogi

Dialogiblogi

Sote-akatemian monialainen blogi

Tervetuloa Sote-akatemian monialaiseen dialogiblogiin!

Dialogiblogin kautta viestitään sosiaali-, terveys- ja sivistysaloihin liittyvästä tutkimuksesta, koulutuksesta ja yhteistyöstä sekä tuodaan keskusteluun uusia tieteellisiä ja taiteellisia näkökulmia. Blogista löydät monenlaista sisältöä aina podcasteista tieteellisiin teksteihin ja kantaaottaviin kirjoituksiin. 

Dialogiblogin lähtökohtana on monialaisuus.

Blogin tarkoitus on edistää tieteiden ja toimijoiden välistä yhteistyötä koulutuksessa, tutkimuksessa ja yhteiskunnallisessa vuorovaikutuksessa. Läpileikkaavana teemana korostuu yhteistyöpintojen luominen ja vahvistaminen.

Sisältö luo läpinäkyvyyttä toimintaamme esimerkiksi nostamalla esille verkostojamme ja popularisoimalla Sote-akatemiassa ja verkostoissamme tehtyä työtä, tutkimusta ja koulutusta. Edistämme blogissa keskustelevuutta ja eri näkökulmien kohtaamisia. Kommenttikentät ovat aina avoinna – liity monialaiseen keskusteluun täällä ja sosiaalisessa mediassa!

Kaikenlainen palaute on tervetullutta. Palautteen, yhteistyöehdotukset ja kysymykset voi osoittaa sähköpostilla osoitteeseen sumaput(at)utu.fi.

Kiitos ja antoisia hetkiä blogin parissa!

Sote-akatemian tiimi

Yhteinen ääni: Surevan kohtaaminen – Ammattilaisen näkökulma

Aiheesta keskustelemassa dosentti, lastentautien erikoislääkäri, neonatologi Hanna Soukka ja erikoistutkija Jenni Huhtasalo. Jakso on julkaistu osana opintojaksoa Surevan kohtaaminen (2 op)...
Lue lisää "Yhteinen ääni: Surevan kohtaaminen – Ammattilaisen näkökulma"

Surevan kohtaamisen viestiä viemässä

Suomalaisten surujärjestöjen valtakunnallinen yhteishanke Surevan kohtaaminen on aloittanut toimintansa vuonna 2018. Hankkeen keskeisimpänä tavoitteena on ollut tiedon tuottaminen ammattilaisille, jotta he voisivat työssään paremmin kohdata surevan sekä ohjata surevan oikeanlaisen tuen piiriin.
Lue lisää "Surevan kohtaamisen viestiä viemässä"

Tulevaisuudentutkimuksen opinnot

Sote-akatemia julkaisee Monialaiset opinnot -sarjassa tietoa Turun yliopiston monitieteisistä opintokokonaisuuksista. Sarjan toisessa osassa esittelyssä ovat Tulevaisuudentutkimuksen opinnot.
Lue lisää "Tulevaisuudentutkimuksen opinnot"

Erityistä rakkautta vailla

Elokuisena aamuna ensimmäinen asiakkaani on tullut koulun pihalle jo kahta tuntia ennen koulun alkamista. Kun kaarran pihaan pyörälläni hän huutaa jo kaukaa nimeäni ja vilkuttaa iloisesti. Sama lapsi on edellisenä vuonna suojannut itseään teräaseella.
Lue lisää "Erityistä rakkautta vailla"

Kirjoittajaksi?

Kiinnostaako kirjoittaminen? Onko sinulla mahdollisesti valmiina jokin teksti, joka kaipaa lisää julkaisukanavia? Onko sinulla idea? Ota yhteyttä!

sumaput@utu.fi

Ohjeita kirjoittajalle:

  • Tekstit lähetetään blogin toimittajalle Suvi Puttoselle (sumaput@utu.fi) ja cc:nä Miia Tuomiselle (mimtuo@utu.fi) 7 päivää ennen sovittua julkaisua. Suvi Puttonen tarkistaa, oikolukee ja tarvittaessa editoi sisällön, lisää tekstin blogialustaan sekä laatii Sote-akatemian tiimin kanssa kirjoituksista somejaot.
  • Dialogiblogissa (https://blogit.utu.fi/soteakatemia/) on kolme osiota: tutkimus, koulutus ja yhteiskunnallinen vuorovaikutus. Tarkoituksena on kommunikoida Sote-akatemian verkostoissa tehtävästä monialaisesta tutkimuksesta, koulutuksesta ja vaikuttamistyöstä. Blogi toimii itse myös yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen alustana. Tervetulleita ovat myös kommentit, mielipidekirjoitukset, kolumnit sekä taiteellisemmat sisällöt, kuten runot ja novellit.
  • Toimita myös mahdolliset linkit sosiaalisen median kanaviin ja muihin resursseihin (omiin tai organisaation), joihin haluat lukijan ohjata.

  • Blogiartikkelien pituus on mieluiten noin 1-3 liuskaa, voi olla tarvittaessa pidempikin. Muissa tekstilajeissa pituus sisällön mukaan. Voit halutessasi sisällyttää testiin myös linkkejä lähdemateriaaliin.

  • Tyyli voi olla melko vapaamuotoistakin, mutta asiassa kannattaa pysyä. Sisällön rakentamisessa kannattaa oman näkökulman ohella hyödyntää Sote-akatemian lähtökohtia (mm. monialaisuus, yhteistyö, asiakaslähtöisyys). Näin blogin sisältö ja ydinviesti pysyy yhtenäisenä. Tutustu Sote-akatemiaan: https://sites.utu.fi/sote/
  • Myös aiemmin muualla julkaistuja kirjoituksia voi tarjota julkaistavaksi Dialogiblogissa. Toimitus päättää yhdessä kirjoittajan kanssa, julkaistaanko kyseinen kirjoitus, missä blogin osiossa ja missä muodossa se julkaistaan. Näin kirjoituksesi saa entistä paremmin näkyvyyttä. Tekstin yhteydessä mainitaan alkuperäinen julkaisupaikka ja -aika.
  • Blogissa julkaistaan n. 200 x 200 pikselin kokoinen profiilikuva kirjoittajasta. Toiveena on, että kirjoittaja toimittaa itse profiilikuvan. Tarvittaessa voimme hyödyntää myös Turun yliopiston mediapankin kuvia. Kuvan alla ilmoitetaan affiliaatio ja oppiarvo ja/tai laajempi kuvaus kirjoittajasta.

  • Halutessasi voit toimittaa myös tekstiin liittyviä kuvituskuvia. Ellei tällaisia ole omasta takaa, Puttonen etsii tekstin aiheisiin sopivia kuvia Sote-akatemian, yliopiston tai verkon kuvapankeista. Pääkuva näkyy sosiaalisen median jaoissa, joten sen kannattaa olla laadukas ja houkutteleva.

  • Jotta kirjoituksilla olisi mahdollisimman laaja kattavuus, Sote-akatemian somejaot (Twitter + Insta + Facebook) on hyvä jakaa myös omissa kanavissa. Vähintään niistä kannattaa käydä tykkäämässä, sillä jokainen tykkäys lisää julkaisun näkyvyyttä. Olethan valmis vastaamaan mahdollisiin kysymyksiin ja osallistumaan kirjoituksesi herättämään keskusteluun blogialustalla ja sosiaalisessa mediassa.
  • Kaikenlainen palaute on tervetullutta. Tiedätkö kenties blogiin sopivan sisällön tai kirjoittajan? Haluaisitko kirjoittaa itse lisää? Vinkkaa mahdollisista sisällöistä ja kirjoittajista! Palautteen, yhteistyöehdotukset ja kysymykset voi osoittaa sähköpostilla osoitteeseen sumaput@utu.fi.

Kiitos yhteistyöstäsi ja antoisia hetkiä blogin parissa!

Sote-akatemian tiimi

Lataa kirjoittajaohjeet PDF -muodossa alta.