Haastattelukierros on nyt tehty

Aloitin haastattelukierroksen Joensuusta, minkä jälkeen vuorossa olivat kaupungeista Oulu, Helsinki, Espoo, Tampere, Jyväskylä ja Turku. Nämä kaupungit muodostavat tavallaan oman ryhmänsä. Toiseksi otettiin mukaan kolme pienempää kuntaa, jotka ovat Inkoo, Lempäälä ja Nurmijärvi. Mukana olevat kunnat edustavat siis eri alueita ja varsin erilaisia yhdyskuntarakenteen tilanteita.

Alueellista yhteistyötä puolestaan edustavat Tampereen seudun kuntayhtymä ja Etelä-Savon maakuntaliitto. Mukaan otettiin myös kolme konsulttitoimistoa, koska niillä on melko merkittävä rooli suunnittelutyössä. Konsulttien osuutta voidaan siis tarkastella sekä toimeksiantajien että työn suorittajien näkökulmasta.

Yhteensä haastatteluja kertyi kaksikymmentäkaksi, ja niihin osallistui 25 henkilöä. Ensi tuntumalta valinta on ollut toimiva, ja esiin on tullut monenlaisia näkökohtia. Pientä epäsuhtaa tosin aiheutuu siitä, että pääosa tarkastelluista tilanteista edustaa kasvavia alueita. Tämä seikka otetaan huomioon raporttia kirjoitettaessa. Työ jatkuu materiaalin analyysilla. Kiitokset kaikille haastatelluille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *