Vuoteni sihteerinä 2018-2019

Akateeminen Hese on monelle opiskelijalle merkityksellinen paikka. Siellä kohdatut uudet tuttavuudet voivat muuttaa opiskelujen kulkua odottamattomalla tavalla. Mennessäni viime syyskuussa jälkiruokakahville Assarilla nautittujen falafelpyöryköiden jälkeen, en osannut aavistaakaan, mitä tulisi käymään. Ennen kuin kahvi oli juotu, olin jo luvannut parille paikalle olleelle auskultanttiaktiiville lähteväni mukaan TurAuksen toimintaan.

Muutettuani viime syyskuussa takaisin Turkuun suorittamaan kesken jääneen historian tutkinnon loppuun, pyörittelin päässäni ajatusta myös aineenopettajaopintojen suorittamisesta. Olinhan aiemmalta koulutukseltani varhaiskasvatuksen opettaja ja lisäksi päässyt työelämässä omakohtaisesti kokemaan opettamisen ihanuuden. Vaikka en ollutkaan vielä suorittamassa vielä aineenopeopintoja, en antanut sen haitata. Onhan TurAus ainejärjestö niin nykyisille, valmistuneille kuin tulevillekin auskultanteille!

TurAuksen hallituksessa olen toiminut sihteerinä ja viestintävastaavana. Käytännössä siis laadin hallituksen kokousten pöytäkirjat ja muut mahdolliset asiakirjat sekä vastaan jäsenyyteen ja viestintään liittyvistä kysymyksistä. Tehtävät sisältävät kokoustamista ja kirjoittamista sekä yhdistyksen sähköpostin seuraamista ja jäsenrekisterin päivittämistä. Tietysti olen osallistunut myös muuhun TurAuksen toimintaan ja tapahtumiin. Olen ollut mukana järjestämässä esimerkiksi kuljetusta Educa -messuille, infoa opeopinnoista -iltaa ja kahvittelemassa nykyisiä ja tulevia auskuja. Järjestötoiminnassa parasta on se, että voi osallistua kaiken mielenkiintoiseen ja toteuttaa itseään. Oman pestin ei tarvitse kahlita järjestöluovuuden rajoja! Mitään ei myöskään tarvitse osata etukäteen, sillä kaiken oppii ja kaikkeen saa apua.

Se, että en ole vielä auskultantti, ei ole haitannut millään tavalla. Pikemminkin päinvastoin. Vaikka olin aluksi hukassa ravustajien ja muiden termien kanssa, pääsin nopeasti kärryille aineenopeopiskelijoiden arjesta harjoitusoppitunteineen ja auskuhuonehengailuineen. TurAukseen kuuluminen ennen opeopintoja on vahvistanut omaa opettajaidentiteettiäni, haluani hakeutua opeopintoihin sekä tuonut mukanaan monia uusia opeopiskelijatuttavia. Pääsin jopa osallistumaan myös opeopiskelijoiden Talvipäiville!

Ainejärjestötoiminta oli minulle tuttua jo ennen TurAusta, sillä olin monessa mukana opiskeltuani opettajaksi Helsingissä. Järjestötoiminnan kautta olen saanut paljon uusia ystäviä sekä oppinut monenlaisia hyödyllisiä taitoja viestinnästä esiintymiseen ja tapahtumajärjestämiseen. TurAus on järjestö, jossa jokainen pääsee toteuttamaan itseään, oppimaan uutta sekä ennen kaikkea tutustumaan mahtaviin opeopiskelijoihin ja ajamaan opeopiskelijoiden asiaa. Nämä kaikki antavat virtaa niin opintoihin kuin tulevaisuuteen opena. Tuu mukaan TurAukseen!

Jesse Myllylahti

Ausku joskus tulevaisuudessa ja sihteeri 2018-2019


Vastaa