Uutiskirje 4/2021

Huhtikuun uutiskirjeen aiheita ovat

  1. Osallistu Peppi-käyttäjäkoulutuksiin 12.4. ja 16.4.
  2. Ryhdy Terve Mieli -tukiopiskelijaksi
  3. Osallistu kevään opiskelijapalautewebinaareihin
  4. Täydennyshaku vaihtoon lukuvuodelle 2021-2022
  5. Kesäopintojen tiedot on päivitetty Intraan
  6. Muuta ajankohtaista

1. Osallistu Peppi-käyttäjäkoulutuksiin 12.4. ja 16.4.

Kuluneen talven aikana olemme kertoneet teille, että TY siirtyy NettiOpsusta Peppi-opintotietojärjestelmään kesän 2021 aikana. Kaikki NettiOpsun toiminnot siirtyvät 2.8. alkaen Peppi-alustalle. NettiOpsu poistuu siis käytöstä elokuussa ja poistumista edeltää käyttökatko kesä-heinäkuussa.

Muista valmistautua Peppi-käyttöönottoon hyvissä ajoin, jotta saat hoidettua mm. elokuun kurssi-ilmoittautumiset ongelmitta.

Osallistu Peppi-käyttäjäkoulutuksiin

>> Opiskelijoille suunnatut koulutukset järjestetään Zoomissa 12.4. (suomeksi) ja 16.4. (englanniksi). Saat tarkemmat aikataulut ja Zoom-linkit salasanoineen Intrasta.

Peppi-esittelyt järjestetään webinaareina, joihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

>> EDIT. 15.4.: Tallenne 12.4. Peppi-tilaisuudesta löytyy nyt Intrasta.

Tutustu Peppi-ohjevideoihin Intrassa omatoimisesti

>> Tällä hetkellä saatavilla ovat jo videot Peppi-hopsista sekä Pepin kurssi-ilmoittautumisista.

2. Ryhdy Terve Mieli -tukiopiskelijaksi

Varsinkin TSE:n VTK-/VTM- ja FM-opiskelijat sekä Porin opiskelijat, huomio! OKM:n rahoittaman Terve Mieli -hankkeen tavoitteena on laajentaa TuKYltä lähtöisin olevaa mielenterveyden vertaistukimallia kaikkiin Turun yliopiston tiedekuntiin. Tukiopiskelijan tehtävänä on toimia matalan kynnyksen tukimahdollisuutena kanssaopiskelijoille. Jos et osallistunut TuKYn tukiopiskelijahakuun, voit nyt osallistua TYYn vastaavaan hakuun. Tehtävään voi hakea vuosikurssista ja tutkinto-ohjelmasta riippumatta. Tutustu hakuun tarkemmin TYYn verkossa.

Haku on auki 29.4. klo 12.00 asti Webropolissa.

3. Osallistu kevään opiskelijapalautewebinaareihin

>> Kandipalautteen vuoden 2020 tuloksia käsitellään 21.4. klo 12-13
>> Kevään 2021 Eka vuosi -kyselyn tuloksia tuoreeltaan 19.5. klo 12-13

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille, mutta Zoom-linkki lähetetään vain ilmoittautuneille, joten muista ilmoittautua Konstassa tämän Intra-linkin kautta. Ilmoittautuminen on jo käynnissä!

4. Täydennyshaku vaihtoon lukuvuodelle 2021-2022

Lukuvuoden 2021-2022 vaihtopaikkojen täydennyshaku ja itse hankittuun vaihtokohteeseen liittyvän yleisen vaihtoapurahan haut ovat käynnissä ja päättyvät 15.4. Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet löydät Intra-uutisesta sekä SoleMove-hakuportaalista.

Lisätietoja saat kansainväliseltä liikkuvuustiimiltä opiskelijakeskuksesta.

5. Kesäopintojen tiedot on päivitetty Intraan

>> Voit tarkistaa tarjolla olevat kesäopinnot intran ympärivuotisen opiskelun sivuilta (huom: kielten opinnot löytyvät kieli- ja viestintäopintojen keskuksen alasivulta).
>> Tarkista myös TY:n avoimen yliopiston kesätarjonta, joka on tietyin edellytyksin maksutonta TY:n tutkinto-opiskelijoille.

HUOM: Avoimen yliopisto-opetuksen tarjontaan sisältyy maksuttomia opintoja Turun yliopiston läsnä oleville perustutkinto-opiskelijoille. Ilmoittautumisajat vaihtelevat opintokohtaisesti. Ilmoittautumiset alkavat aikaisintaan 19.4. ja päättyvät viimeistään 31.5. Poikkeuksena on TKMY3-kurssi, jolle ilmoittautuminen on jo käynnissä.

6. Muuta ajankohtaista

EDIT. 15.4.: Otathan huomioon Kelan terveiset liittyen opintotuen vapaaehtoiseen palauttamiseen (määräaika 30.4.) sekä kesäopintotuen hakemiseen.

Peppi-käyttöönotto vaikuttaa MYÖS erikoistumissuunnan vaihtoprosessiin

>> Jos erikoistumissuunnan vaihtaminen on sinulle ajankohtaista, tarkista Intrasta uusitut ohjeet vaihtamiseen liittyen.
>> Huom: jatkossa hops laaditaan uuteen erikoistumissuuntaan vasta uuden erikoistumissuunnan puollon jälkeen. Myös hakulomake ja linkki lomakkeelle ovat vaihtuneet.
>> Seuraavan kerran erikoistumissuuntahakemukset erääntyvät ja ne käsitellään 30.8. alkaen.

HUOM: Porin 1. vsk!

>> Porin tutkintorakenne- ja HOPS-info vuosikurssille 2020 pidetään tiistaina 13.4. ja siihen on tullut kutsu sähköpostilla.
>> Heti infon jälkeen on mahdollista jäädä tekemään omaa HOPSia opintoneuvojan avustuksella ja myöhemmin on tarjolla myös henkilökohtaisia ohjausaikoja, jos HOPSin laatimisessa tulee ongelmia.
>> Webropol-ajanvarauslinkki henk. koht. HOPS-ohjaukseen jaetaan infon jälkeen.

Turun kauppakorkeakoulun Tukisäätiön alaisten rahastojen haku 2021

>> Turun kauppakorkeakoulun tukisäätiö julistaa haettaviksi apurahoja Turun kauppakorkeakoulussa tutkintoa/tutkimusta suorittaville.
>> Hakemusten DL on 19.4.2021. Lue aiheesta lisää Intrasta.

Uutta TY:n urapalveluissa

>> TY:n Rekry järjestää touko-kesäkuussa vertaisvalmennuksen, jossa keskitytään omien vahvuuksien ja osaamisen tunnistamiseen sekä itselle sopivien työtehtävien kartoittamiseen. Valmennuksessa painotetaan valmentajilta ja muilta osallistujilta saatavaa vertaistukea sekä keskustelua. Valmennus on suunnattu Turun yliopiston maisterivaiheen opiskelijoille sekä jatko-opintojaan tekeville. Haku valmennukseen on auki 30.3.-18.4.2021 ja itse valmennus järjestetään etäyhteyksin 5.5.-23.6.2021.

>> Lisäksi Rekry avaa maanantaina 12.4. uuden chat-palvelun, joka tarjoaa matalan kynnyksen apua ura- ja työnhakuasioissa. Chatissa voit kysyä mitä vain esimerkiksi työnhakuun, urasuunnitteluun tai harjoitteluun liittyvää.

Vinkkejä hyvinvointiin

Taukojumppa-ohjelma saatavilla myös opiskelijoille

Oletko huomannut, että TY tarjoaa lisenssin Break Pro –taukoliikuntaohjelmaan myös opiskelijoille? Ohjelmasta löytyy laaja valikoima erilaisia lyhyitä noin minuutin mittaisia jumppia. Löydät Intrasta ohjeen, miten ohjelman saa ladattua ilmaiseksi omalle koneelle.

Rentoutumisharjoituksia netissä

Bongasimme Pointerin viikkotiedotteesta oivalliset K.-M. Spiikin rentoutumisharjoitukset. Kiitos Pointterille vinkistä!

YTHS:llä tarjolla laajasti hyvinvointisisältöjä

Ota seurantaan YTHS:n Facebook ja Instagram, niin saat tietoa kevään tarjonnasta. Luvassa mm. jatkoa stressinhallinnan lounas drop-inneille sekä fysioterapeutin suoravastaanotolle. Tutustu myös korona-arjen vinkki-listaan.

Muutoksia TSE-opintotoimiston henkilökunnassa

Opintopäällikkö Kirsi Tammi palaa tehtäväänsä 12.4. alkaen, jolloin myös Jouni Jokinen palaa koulutussuunnittelijan tehtävään (taloustieteen laitos, laskentatoimen ja rahoituksen laitos) ja Jesse Väänänen opintosihteerin tehtävään (laskentatoimi ja rahoitus, johtaminen ja organisointi, tietojärjestelmätiede). Lisäksi opintotoimistoissa ovat aloittaneet uudet harjoittelijat Tiitu ja Pinja. Tervetuloa toimistoon, uudet ja vanhat työkaverit!

Opintotoimiston väki

In English: Dear students, please prepare for the switch to the new Peppi ecosystem, by attending the Peppi information session on Apr 16. Do notice that the supplementary exchange application period for the academic year 2021-2022 is open now and ends on Apr 15. Also, the application period for the TSE Support Foundation grants to TSE students and researchers in open and ends on Apr 19. Intra pages for summer studies is currently being updated. Finally, UTU contributes to students’ well-being by providing the free use of a exercise tool, Break Pro, which you can download on your computer for free. Also, please notice the health content provided by FSHS, such as direct appointments with physiotherapists and lunchtime miniwebinars on stress management.