Uutiskirje 8/2021

Elokuun uutiskirjeen aiheita ovat

  1. Tervetuloa uusi opiskelija!
  2. Lukukauden alun muistilista
  3. TY:n opintotietojärjestelmä on nyt Peppi
  4. Peppi-ongelmia? Kysy Peppi-tutorilta!
  5. Muuta ajankohtaista (sis. Kelan terveiset, stipendejä, sivuaineopintoja jne.)

1. Tervetuloa uudet opiskelijat!

Tervetuloa Turun kauppakorkeakouluun, uusi opiskelija! Olet saanut Opintopolussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen tervetulokirjeen, josta löydät tarkemmat ohjeet.

Muista ainakin nämä:

>> Jollet ole sitä jo tehnyt, ilmoittaudu heti yliopistoon läsnäolevaksi. Heti kun ilmoittautumisesi on rekisteröity, aktivoi yliopiston käyttäjätunnus.
>> Uuden opiskelijan muistilistat löydät netistä.
>> Perehdytysviikon aikataulun ja etäyhteyksien linkit puolestaan löydät perehdytys-Moodlesta. Kurssiavain eli salasana löytyy tervetulokirjeestä sähköpostissasi tai voit pyytää sen tutoriltasi. Tutor ottaa sinuun yhteyttä ennen opintojen alkua.
>> Nähdään ma 23.8. alkaen perehdytysviikolla joko koululla tai etäyhteydessä! Maistereiden kanssa Turussa nähdään jo tällä viikolla (vko 32; ks. tervetulokirjeesi)!

2. Lukukauden alun muistilista

Kaikki TY:n opiskelijat tekevät lukuvuosi-ilmoittautumisen Oili-palvelussa, sillä NettiOpsu on poistunut käytöstä. Sinun tulee olla ilmoittautunut läsnäolevaksi yliopistoon, jos aiot ilmoittautua elokuussa kursseille.

TSE:n osalta lukuvuoden 1. opetusperiodi alkaa maanantaina 30.8.2021, ja kurssi-ilmoittautuminen muille kuin 1. vsk:n kursseille alkaa Pepissä:
>> Turussa 16.8. ( 1. vsk:n opetukseen keskiviikkona 25.8.)
>> Porissa 17.8. (1. vsk:n opetukseen  keskiviikkona 25.8.)

Tarkista kurssiesi ilmoittautumisajat opinto-oppaalta. Tarkista myös työskentely- ja ilmoittautumisajat netistä tai intrasta. Selvitä tarvittaessa muiden yksiköiden ilmoittautumisajat. Esimerkiksi kieli- ja viestintäopintojen keskuksen kurssi-ilmoittautuminen alkaa harvinaisempien kielten (kuten kiina ja japani) osalta jo 12.8. (pääosa liikeviestinnän ilmoittautumisista kuitenkin 16.8. ja 25.8.).

Muistathan myös edelleen seurata TY:n koronaohjeita. Yliopiston koronajohto puntaroi parhaillaan pandemian vaikutuksia syksyn aloitukseen, ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan TY:n koronaohjesivuilla ja UTU-sähköpostissasi.

3. TY:n opintotietojärjestelmä on nyt Peppi – NettiOpsu on poistunut käytöstä

Yllä mainittu lukuvuosi-ilmoittautuminen tapahtuu Oili-palvelussa 31.8. saakka, mutta kursseille ilmoittaudut tästä lähtien Peppi-hopsillasi. Kurkkaa ohjeet intrasta! Peppi-tiimi lähettää sinulle myös automaattisesti UTU-sähköpostiin lisäohjeita ja ajankohtaisia tietoja uutiskirjeen muodossa, joten seuraathan sähköpostiasi. Uusimmasta uutiskirjeestä ja intrasta löydät mm. Peppi-UKK:n.

  1. Kirjaudu Peppiin utu-tunnuksellasi täällä: https://student.peppi.utu.fi
  2. Tarkista, että hopsisi näkyy oikein Pepissä. Kannattaa verrata Pepissä olevaa hopsia aiempaan NettiOpsun hopsiisi (lukutilassa). Lisää hopsiin ainakin ne puuttuvat kurssit, joille aiot ilmoittautua elokuun kurssi-ilmossa. Muut päivitykset voit tehdä myöhemmin.
  3. Ennen kurssi-ilmoittautumisten alkua, tutustu huolella Pepin ohjevideoihin intrassa.
  4. Ma 9.8. TSE:llä aloittavat meidän omat Peppi-tutorit, joilta voit ensisijaisesti kysyä neuvoa Pepin käytössä (ks. lisätietoja alempana!).

HUOM: Meillä tiedossa, että järjestelmässä on useita kohtia, joita TY:n Peppi-tiimissä korjataan parhaillaan. Esimerkiksi suorituksia saattaa puuttua tai näkyä tuplana hopsissa. Asiaa selvitetään eivätkä ne estä mm. kurssi-ilmoittautumista. Lisää kuitenkin hopsiin kurssit, joille ilmoittaudut elokuussa. Odotathan rauhassa elokuun ajan hopsin automaattista korjaantumista!

Kaikki NettiOpsun aiemmat toiminnallisuudet, kuten opiskelijatiedot, hopsit, opintosuoritukset sekä kurssien ja salitenttien ilmoittautumiset, hoituvat nyt Peppi-järjestelmässä.

4. Peppi-ongelmia? Kysy Peppi-tutorilta!

TY on rekrytoinut opiskelijoita eri tiedekunnista auttamaan opiskelijatovereita Peppi-käyttöönotossa. Jos sinulla on kysyttävää tai pulmia Pepin käyttöön liittyen, hopsin muokkaamisesta kurssi-ilmoittautumiseen, laita viestiä Peppi-tutorille tai tule klinikoille.

>> TSE:n omat Peppi-tutorit Tuike, Jatta, Pinja ja Paavo auttavat sinua elokuussa ma 9.8. alkaen ma, ti ja to klo 16-18 viestiseinällä. Ota ensin yhteyttä Flingan viestiseinän kautta! Tarpeen tullen keskustelun voi siirtää Zoomiin ruudun jakoa varten. TSE:n Peppi-tutorointia on tarjolla koko 1. periodin ajan, mutta parhaiten tutorit ovat saatavilla lukukauden alussa.

>> Saat apua myös TY:n yhteisiltä Peppi-tutoreilta! Tutorointi alkaa Zoomissa niin ikään 9.8. klo 16-18 ja jatkuu lokakuulle saakka. Tutustu tarkemmin aiheeseen intrassa.

HUOM: Jos tarvitset opintoneuvontaa, ota yhteyttä opintotoimistoon tai omaopettajaasi, sillä Peppi-tutoreiden tehtävä on auttaa erityisesti tietojärjestelmän käytössä.

5. Muuta ajankohtaista

>> Uuden opiskelijan Study in Turku -messut pidetään to 26.8. klo 10-16. Messupaikkana toimii Kupittaan kampus (ICT-City ja EduCity) ja tutorit ilmoittavat oman ryhmänsä messuille ennakkoon. Kannattaa tutustua Study in Turku -verkkosivustoon sekä mm. Instagram-tiliin, vaikka et olisikaan uusi opiskelija. EDIT. 12.8.: Study in Turku -messut 26.8. siirtyvät koronatilanteesta johtuen ulkotiloihin. Paikkana tänä vuonna on Vanha Suurtori. Ks. lisätiedot Study in Turku -sivuilta.

>> Pandemiatilanteen salliessa Index järjestää perinteiset sivuainemessut ti 24.8.2021 klo 12-16 Publicumin ja Educariumin piha-alueella. Tervetuloa tutustumaan TY:n sivuainetarjontaan! Paikalla on ainejärjestöjä ja opintoneuvontaa eri tiedekunnista.

>> Oikeustieteellisessä tiedekunnassa on tarjolla erilaisia sivuainevaihtoehtoja. Niihin ei tarvitse hakea sivuaineoikeutta mutta sivuaineopiskelijoille on oma kiintiö (kiintiön ylittyessä kursseille valitaan arpomalla). Tutustu opinto-oppaalla ja intrassa oikeustieteellisen sivuainekokonaisuuksiin ja tarkista kunkin kurssin ilmoittautumisaikataulu. Ilmoittautumiset tehdään 23.8.-24.8. aikavälillä ja ilmoittautuminen on auki vain tunnin, joten ole tarkkana! Huom: Opintojakso ja OTMV0026 Johdatus oikeustieteen opintoihin ja oikeudelliseen ajatteluun I on vapaaehtoinen, mutta suositeltava suoritettavaksi ensimmäisenä opintojaksona.

>> Kelan terveiset opiskelijoille:

>> Stipendejä: Jane M. Klausman Women in Business -stipendihakemusten (kauppatieteet) määräaika on 15.8. ja Zonta International Women in Technology -apurahahakemusten (IT) määräaika on 15.10.2021. Lisätietoja molemmasta apurahasta antaa Heljä Kajander.

>> Nyyri Ry järjestää tukitoimintaa korkeakouluopiskelijoille! Kurkkaa syksyn vertaischattien teemat ja aikataulut verkosta. Aiheina mm. to 12.8. Uudet opinnot alkamassa ja perhosia vatsassa ja to 9.9. Millä mielellä opintoihin?

>> Tulevaisuuden sujuva Suomi -hackathon (30.9.-1.10.2021) on CGI:n ja Digi- ja väestötietoviraston (DVV) yhteistyönä järjestämä hybriditapahtuma, jonka teemana on valtion digitaalisten palveluiden kehittäminen. Hackathonin avulla etsitään tulevaisuuden yhteiskunnan arkea helpottavia digitaalisia palveluita, joita osallistujat haluaisivat itse käyttää. Ilmoittaudu mukaan elokuussa (lisätietoja: ella.winqvist (a) cgi.com)!

>> Uutta opintotoimistossa: KM Miia Mattila aloittaa opintoneuvojana Turun opintotoimistossa ja Rauman OKL:ssä. Miia on tavallisimmin paikalla TSE:llä maanantaisin ja tiistaisin. Tervetuloa Miia ja tsemppiä kaikille uuteen lukuvuoteen!

Opintotoimiston väki

In English: Welcome new students! Please take some time to familiarise yourself with UTU site for new students and TSE webpage and intranet for students. Do remember to check out the Study in Turku Fair. If you are a degree student at UTU, please check Kela information about healthcare fees and reviewing housing allowances. Also, application period for Zonta International’s (Finnish District) grants is open now! If you are intrested in joining the DVV Hackathon, the registration period opens in August. And finally, please notice that the Peppi ecosystem has replace NettiOpsu as the UTU Student and Study Data System. If you need help with Peppi, please familiarise yourself with the intruction videos and turn to our Peppi tutors’ for help.