Uutiskirje 10/2021

Lokakuun uutiskirjeen aiheita ovat

  1. TSE:n Peppi-ajankohtaiset asiat
  2. TY:n uudistunut harjoittelutuki
  3. Viimeinen siirtymäaika KTM-ohjelmiin päättyy 31.7.2022
  4. Lisäajan hakemisen DL 30.10.
  5. Muuta ajankohtaista (sis. mm. opintojen rahoitusta ja työelämäyhteyksiä, kurssi-asiaa ja opiskelijan hyvinvointia)

1. TSE:n Peppi-ajankohtaiset asiat

TY:n Peppi-tiimi infoaa opiskelijoita intrasivuillaan ja uutiskirjeitse Pepin uusimmista uutisista. Saat uutiskirjeen suoraan UTU-mailiisi ja viimeisin kirje saapui sinulle 30.9.

Tässä lisäyksenä uusimmat TSE:n Peppi-infot:
  • Peppi-hopsista: HUOM! Liikuttele vain yksittäisiä kursseja hopsin nipusta toiseen. Esimerkiksi voit raahata hopsin lopussa olevia hopsin ulkopuolisia opintoja yhteisten opintojen, erikoistumissuunnan tai sivuaineen opintojen tai kieliopintojen otsikon alle hopsiin. Älä kuitenkaan muuta hopsin rakennetta, eli anna sinisten ja harmaiden otsikoiden olla paikoillaan hopsissa! Älä myöskään lisäile opintokokonaisuuksia hopsille, mikäli sitä ei sinulta ole sitä erikseen pyydetty.
  • Opintosuoritusotteiden tulostaminen opiskelijan Pepistä: Otathan huomioon, että hopsisi toimii suoritusotteen pohjana. Siispä siisti hops omatoimisesti tai pyydä apuja TSE-opintotoimistosta ennen suoritusotteen printtaamista.
  • Valmistuminen: Tällä hetkellä valmistua voi, mutta varsinaista tutkintotodistusta joutuu odottamaan teknisten ongelmien tähden. Kuitenkin tieto valmistumisesta siirtyy esim. Kelaan. Vaikka tutkintotodistusta joutuu valitettavasti odottamaan, voimme pyynnöstä kirjoittaa lausunnon valmistumisestasi esim. työnhakua varten. Ota yhteys opintotoimistoon.
  • Avoimen yliopiston opintojaksot näkyvät edelleen toisella tutkinto-oikeudella, joten valitettavasti et saa niitä juuri nyt näkyviin TSE:n tutkintosi hopsiin. Ongelma on kaikille sama ja sitä korjataan! Kuitenkin jos olet lähiviikkoina valmistumassa ja avoimen opinnot täytyy saada tutkintoon, ota yhteys TSE-opintotoimistoon.

2. TY:n uudistunut harjoittelutuki

Tavallisesti tähänaikaan vuodesta olemme muistuttaneet hakemaan harjoittelutuen ennakkoon kevään ja kesän harjoitteluhakuja ajatellen. Huomaathan, että menettely on muuttunut ja TY takaa 2022 alkaen jokaiselle harjoitteluun valitulle harjoittelutuen, mikäli et ole jo aiemmin käyttänyt harjoittelutukea! Tuen tarpeesta tulee infota omaa yksikköä sähköisellä lomakkeella ennakkoon. Lisätiedot aiheesta verkossa!

3. Viimeinen siirtymäaika KTM-ohjelmiin päättyy 31.7.2022

Tämä koskee sinua, joka olet valmistunut KTK-tutkinnosta ennen 1.8.2018 JA sinua, joka olet tullut valituksi suoraan KTM-vaiheeseen ennen vuotta 2018.

TSE:n johtokunnan päätöksen mukaisesti KTM-tutkinnosta voi valmistua vanhojen tutkintovaatimusten mukaisesti 31.7.2022 saakka, mikäli opiskelija on valmistunut KTK-tutkinnosta ennen 1.8.2018. Poistuvat tutkintovaatimukset on kuvattu intrassa Turun osalta ja Porin osalta.

  • HUOM: Otathan huomioon valmistumisaikataulun! Valmistuaksesi määräaikaan mennessä sinun tulee käynnistää valmistumisprosessi hakemalla kokonaisuusmerkinnät KTM-opinnoista ja toimittamalla sähköinen valmistumislomake viimeistään kesäkuun alussa. Kevään 2022 valmistumispäivät päivitämme intraan (linkki yllä) mahdollisimman pian.

Ohjausta KTM-tutkinto-ohjelmiin siirtyville!

Ehkä tiedät jo, että et ole valmistumassa 31.7.2022 määräaikaan mennessä, jolloin siirryt seuraamaan voimassaolevan opinto-oppaan tutkintovaatimuksia. Tarpeen tullen varaa TSE-opintotoimistosta ohjausaika, jotta saat päivitettyä hopsin ja pääset suunnittelemaan opintojen loppuun viemistä nykyisten tutkintovaatimusten mukaisesti.

4. Lisäajan hakemisen DL 30.10.

Jos rajattu opintoaikasi on päättymässä kalenterivuoden lopussa, mutta opintojen viimeisteleminen on kesken, muista hakea lisäaikaa opintojen viimeistelemistä varten. Hakemusten määräaika on 30.10.2021. Käsittelemme kaikki hakemukset hakuajan päätyttyä kerralla. Kun jätät hakemuksesi määräaikaan mennessä, opinto-oikeuteen ei tule katkosta, mikäli lisäaika myönnetään.

>>Tarkempia tietoja aiheesta mm. uutiskirjeessä 10/2019.

>>Hakuohjeet ja -lomake verkossa.

5. Muuta ajankohtaista

Opiskeluun liittyvää

>> TSE:n kurssi-ilmoittautumiset 2. periodin kursseille sekä tammikuussa alkaviin tutkielmaryhmiin on Turun osalta käynnistynyt 4.10. ja Porin osalta alkaa 6.10. Pepissä ja päättyy Turun osalta 17.10. ja Porin osalta 13.10. Merkkaa kalenteriisi muistiin meidän työskentelyajat, löydät ne mm. verkosta.

>> SV1-ryhmä jännittäjille toteutuu taas! Ryhmässä käsitellään vastaavat asiat kuin muissa SV1-ryhmissä, mutta harjoitukset tähtäävät erityisesti esiintymisvarmuuden kehittämiseen. Ryhmään on erillinen haku! Toimitan opettajalle sähköpostitse 11.10. klo 22 mennessä enintään yhden sivun mittainen perustelu, miksi haluat suorittaa SV1-jakson jännittäjien ja ujojen ryhmässä. Opiskelujen aloittamisvuosi on syytä mainita.

>> UTU-salasanan vaihtaminen. Muistutuksena kaikille, että salasanaa ei tule vaihtaa tietokoneen asetuksista vaan selaimessa osoitteessa http://idm.utu.fi. Jos muistat vanhan salasanan, voit vaihtaa sen myös osoitteessa https://horizon.utu.fi/. Jos salasana-asiat ovat menneet pahasti solmuun, Helpdesk auttaa sinua.
Huom: Salasana vanhenee kuuden kuukauden välein, ja vaihdon jälkeen tulisi odottaa noin 5-15 minuuttia, jotta tieto uudesta salasanasta ehtii päivittyä kaikkiin palveluihin.

Hyvinvointia syksyyn

>> Mielen päällä -hanke järjestää TY:llä mielenterveysviikon 4.-8.10. Ohjelma sisältää vaikka mitä, mm. luentoja, unelmakarttojen laamista ja kaverikoiratapaamisia! Tutustu ohjelmaan hankkeen verkkosivuilla.

>> Luottamuksellista ja maksutonta matalan kynnyksen keskusteluapua kampuksella! Yliopistopappi Tiina Hallikainen on aloittanut säännölliset päivystykset Discossa. Päivystysaika on torstaisin klo 14.00-15.00. Keskusteluapu sopii erityisesti tilanteeseen, jossa et koe tarvitsevasi mielenterveyden ammattiapua, mutta ajattelet, että voisit hyötyä keskustelusta ja kuulluksi tulemisesta vaitiolovelvollisen ja työ- ja opiskeluyhteisöstä ulkopuolisen ihmisen kanssa. Yliopistopapin tarjoama keskusteluapu voi toimia myös kannattelevana tukena odottaessasi pääsyä muun ammattiavun piiriin.

>> Muista myös Nyyti Ry:n anonyymit ryhmächatit vaihtuvista aiheista ti ja to 18-20. Aiheina mm. riittämättömyyttä, armollisuutta, yksinäisyyttä ja suorituspaineita. Lue tarkemmin netistä.

>> YTHS järjestää syksyllä SelfChatiä (neuvontaa mielenterveyspalveluiden piiriin hakeutumisesta) sekä MieliChattiä (laajemmin tukea erilaisiin mieltä painaviin kysymyksiin) sekä 17.11. Opiskelijan kykypäivän webinaarin (ilmoittaudu 14.11. mennessä!).

Opintojen rahoittamiseen ja työelämään liittyvää

>> Tuntityötä ja opintopisteitä tarjolla – hae TEVY-kurssille tutkimusavustajaksi! Tehtävään voivat hakea TSE:n opiskelijat, jotka ovat itse suorittaneet TEVY:n ja kirjoittavat tai ovat jo kirjoittaneet kanditutkielman. Lisätiedot ja hakemuslinkki verkossa. Haun DL 26.10.

>> Haku vuoden 2022 mentorointiohjelmaan on käynnissä. Hakuaika päättyy 10.10.2021. Jos olet loppuvaiheen maisteriopiskelija, hae mukaan! Lisätietoja intrassa.

>> Turun kauppakamari ja Elinkeinoelämän keskusliitto järjestävät perinteisen Elinkeinoelämän foorumin torstaina 28.10.2021 Turun kauppakorkeakoululla, Lähi-Tapiola salissa. Tilaisuudessa käydään läpi Suomen ja maailmantalouden ajankohtaisia teemoja. Tilaisuuteen otetaan 90 henkeä. Koronarajoitukset voivat muuttaa tilanteen. Ohjelman ja ilmoittautumislinkin löydät verkosta.

>> Graduntekijä!

  • Jos tutkielmasi käsittelee Yhdysvaltoja, voit hakea Yhdysvaltain suurlähetystön apurahaa sen viimeistelyä varten. Tutustu aiheeseen verkossa.
  • Jos tutkielmasi käsittelee merenkulkua ja satamatoimintaa, voit hakea Merenkulkualan Opetuksen ja Tutkimuksen kannatusyhdistyksen apurahaa. Lisää aiheesta MOTK-verkkosivuilla.
  • Jos tutkielmasi käsittelee pääomasijoittamista, voit osallistua Pääomasijoittajat ry:n gradukilpailuun, jossa etsitään parasta pääomasijoitusalaa käsittelevää lopputyötä. Palkintona on 2500 euroa. Lisätiedot verkossa.

Opintotoimiston väki

In English: Please remember to read the Peppi newsletter for the latest updates. Unfortunately the delivery of degree diplomas is delayed at the moment due to issues in Peppi. In case you need a temporary certificate concerning your graduation, do contact the TSE office for student affairs. Please notice that the UTU internship subsidy system has been reformed. In case your study right is about to expire, please read the instructions on our web site. Also, do notice that the course registration period is upon us again as per TSE Academic Calendar, and always remember to use idm.utu.fi when you are changing your UTU password. For health and wellness, please familiarize yourself with UTU mental healt week, Nyyti association’s theme chats, and FSHS SelfChat and MieliChat. And finally, if you are writing your thesis, do check out the current thesis grants by the U.S. Embassy, MOTK Shipping research association (instructions in Finnish) and Finnish Venture Capital Association.