Uutiskirje 10/2024

Lokakuun uutiskirjeen aiheita ovat:

  1. Toisen periodin ilmoittautuminen alkaa
  2. Lisäajan hakemisen DL 31.10.
  3. TSE-ilmoitustaulu -sähköpostilistalle liittyminen
  4. Turun yliopiston harjoitteluinfo
  5. Muuta ajankohtaista
    (Oikeustieteen sivuaineopintojen muutos, Microsoft Copilot, UTU-salasanan vaihtaminen, Kylterin asiantuntijabrändi -kurssi, Kylterin työelämäntaidot -kurssi, Kestävyyden perusteet -kurssi, Hae maisterien mentoroinitohjelmaan)

You can find English summaries about the topics concerning international students at the end of the blog post.

1. Toisen periodin ilmoittautuminen alkaa

TSE:n kurssi-ilmoittautumiset 2. periodin opintojaksoille ja tammikuussa alkaviin tutkielmaryhmiin käynnistyy Pepissä 7.10. (Turku) / 9.10. (Pori). Ilmoittautumisaika päättyy molemmilla kampuksilla 20.10. Merkkaa kalenteriisi muistiin TSE:n työskentelyajat, löydät ne mm. verkosta.

2. Lisäajan hakemisen DL 31.10.

Jos rajattu opintoaikasi on päättymässä 31.12.2024, mutta et valmistu tämän puitteissa, muista hakea lisäaikaa opintojen viimeistelemistä varten. Hakemusten määräaika on 31.10.2024. Käsittelemme kaikki hakemukset hakuajan päätyttyä kerralla. Kun jätät hakemuksesi määräaikaan mennessä, opiskeluoikeuteen ei tule katkosta, mikäli lisäaika myönnetään.

Hakuohjeet ja -lomake verkossa.

3. TSE-ilmoitustaulu -sähköpostilistalle liittyminen

Oletko jo liittynyt TSE-ilmoitustaulu -sähköpostilistalle? Jos et vielä ole liittynyt, tärkeää tietoa saattaa mennä huomaamatta ohitsesi. Esimerkiksi kauppakorkeakoulun opiskelijoita koskevat työpaikka- ja apurahailmoitukset edennämme aina tämän listan kautta.

Jos haluat saada TSE-ilmoitustaulu -sähköpostilistalle lähetetyt viestit utu-sähköpostiisi, sinun tulee itse liittyä kyseiselle jakelulistalle Outlookin selainversiossa. Alla ohjeet suomeksi ja englanniksi:

Selaa Outlook Webbiin (https://mail.utu.fi) ja toimi seuraavasti:

  • Options (oikean yläkulman ratas), Asetukset/Options
  • Yleinen/General -> Jakeluryhmät/Distribution groups
  • Liity/Join… (kaksi ukkelia ja +)
  • Valitse haluamasi lista, Liity/Join

Samaa reittiä onnistuu myös listalta poistuminen, jos et myöhemmin enää halua vastaanottaa viestejä.

4. Turun yliopiston harjoitteluinfo

Onko harjoittelupaikan etsiminen sinulle ajankohtaista? Mietityttääkö sinua, mistä harjoittelupaikkoja löytää ja miten harjoittelupaikkoja kannattaisi etsiä?
Oletko miettinyt, millainen merkitys harjoittelulla on tulevalle työelämälle?
Miten toimii yliopiston harjoittelutukijärjestelmä?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen harjoitteluinfosta – tervetuloa kuulemaan vinkkejä harjoittelupaikan löytämiseen!

Harjoitteluinfo koostuu informatiivisen osion lisäksi myös kysymysosiosta, joten kattavan tietopaketin lisäksi voit saada vastauksen myös omiin harjoittelua koskeviin kysymyksiisi.

Voit osallistua Rekryn harjoitteluinfoon, vaikka et tällä hetkellä etsikään harjoittelupaikkaa. Saat varmasti hyviä vinkkejä, joita voit hyödyntää myöhemmin, kun harjoittelu tulee ajankohtaiseksi.

Harjoitteluinfo järjestetään etänä Zoomissa keskiviikkona 6.11.2024 klo 13:00-14:00. Tilaisuuden informatiivinen osuus tallennetaan. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Zoom-linkki harjoitteluinfoon: https://utu.zoom.us/j/64537517725

5. Muuta ajankohtaista

Oikeustieteen sivuaineopintojen muutos

1.8.2025 alkaen kaikkiin oikeustieteen sivuaineopintokokonaisuuksiin tulee sisältyä Johdatus oikeustieteen opintoihin ja oikeudelliseen ajatteluun I (2 op). 1.8.2025 alkaen oikeustieteen opintojaksoille voi tulla valituksi sivuaineopiskelijaksi vain, mikäli em. johdatusopintojakso on jo suoritettu.

Löydät tarkempia tietoja opintojen rajoituksista ja kokonaisuusmerkinnöistä sivuaineopintojen pääsivulta tai intranetistä: https://intranet.utu.fi/fi/yksikot/law/studying/perustutkinto-opiskelu/Sivut/Sivuaineopiskelu-oikeustieteellisess%C3%A4-tiedekunnassa.aspx

Sivuaineopintoina voi suorittaa opintojaksoja yksittäin ilman että niistä suorittaa sivuainekokonaisuuden.

Microsoft Copilot 

Microsoft Copilot on Microsoftin tekoälyllä varustettu chat-sovellus, joka on suunniteltu erityisesti työkäyttöön. Se on käytössä Turun yliopiston henkilökunnalla ja opiskelijoille.

Miten Mi​crosoft Copilot otetaan käyttöön?

Koska kyseessä on Microsoftin palvelu, käyttö edellyttää Microsoft 365 -valtuutusta. Lue enemmän Microsoftin Copilot -järjestelmän käyttöönotosta intranetistä.

UTU-salasanan vaihtaminen

Muistutuksena kaikille, että salasanaa ei tule vaihtaa tietokoneen asetuksista vaan selaimessa osoitteessa http://idm.utu.fi. Jos salasana-asiat ovat menneet pahasti solmuun, Helpdesk auttaa sinuaHuom: Salasana vanhenee kuuden kuukauden välein, ja vaihdon jälkeen tulisi odottaa noin 5-15 minuuttia, jotta tieto uudesta salasanasta ehtii päivittyä kaikkiin palveluihin.

Huippusuosittu Kylterin työelämätaidot 2 op-kurssi!

Hanki arvokasta työelämätietoa ja erottuvat taidot, jotka vievät urasi uudelle tasolle. Tämä loistavaa palautetta saanut Suomen Ekonomien kurssi tarjoaa sinulle kaksi opintopistettä, Open Badge -osaamismerkin ja ennen kaikkea konkreettisia eväitä työelämän haasteisiin.

Miksi osallistua?

Kurssilla käsitellään käytännönläheisesti aiheita, kuten:

  • Työmarkkinoilla erottuminen: Vinkit työnhakuun ja uran alkuvaiheisiin.
  • Työsopimus ja työlainsäädäntö: Tiedä oikeutesi ja neuvottele palkkasi onnistuneesti.
  • Esihenkilönä toimiminen: Miten johdat ja ratkaiset työelämän ristiriitoja.

Kurssilaisten arvioista huokuu tyytyväisyys: 98 % suosittelee!

Tulevan lukuvuoden kurssiaikataulut:

  • Syyslukukausi: 24.–25.10.2024 (suomeksi) | 7.–8.11.2024 (englanniksi)
  • Kevätlukukausi: 6.–7.3.2025 (suomeksi) | 20.–21.3.2025 (englanniksi)

Älä missaa tätä tilaisuutta kehittää omaa osaamistasi ja nostaa työelämätaitosi uudelle tasolle.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://www.ekonomit.fi/palvelut/koulutukset-ja-tapahtumat/tyoelamakurssit/

Erottuva asiantuntijabrändi – tässä kurssi, joka vie sinut uralla eteenpäin!

Haluatko erottua työnhaussa, yrittäjänä tai urallasi muuten? Kaipaatko varmuutta ja selkeyttä uratavoitteisiisi? Kylterin asiantuntijabrändi 2op-verkkokurssi on juuri sinua varten!

Suomen Ekonomien suositulla kurssilla opit:

  • Tunnistamaan omat vahvuutesi ja osaamisesi
  • Luomaan erottuvan asiantuntijabrändin, CV, LinkedIn-profiilin ja hissipuheen.
  • Käyttämään työnhaun kanavia tehokkaasti ja verkostoitumaan

Kurssiajankohdat lukukaudella 2024–2025:

  • Talvikurssi: 8.1.–2.2.2025
  • Kesäkurssi: 26.5.–19.6.2025

Kurssi on avoin kaikille kyltereille, mutta erityisen hyödyllinen se on kolmannen vuoden opiskelijoille ja sitä vanhemmille. Kurssilla saat kahden opintopisteen lisäksi Open Badge -osaamismerkin, joka näyttää osaamisesi myös työnantajille.

Ilmoittaudu mukaan ja tee asiantuntijabrändistäsi kilpailuvaltti! Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://www.ekonomit.fi/palvelut/koulutukset-ja-tapahtumat/kylterin-asiantuntijabrandi/

KESTÄVYYDEN PERUSTEET -KURSSI

Opintojakso tarjoaa tietoa ja ymmärrystä kestävyyden perusteista. Opintojakso rakentuu Turun yliopistossa tehtävään kestävyystutkimukseen ja yhdistää eri tieteenalojen asiantuntijoiden tutkimuksellisia näkökulmia kestävään kehitykseen. Ajasta ja paikasta riippumaton itsenäisesti suoritettava opintojakso. Toteutetaan ensimmäisen kerran 2. periodissa, syksyllä 2024.

Lisätietoja opinto-oppaalta.

Hae maisterien mentorointiohjelmaan

Turun yliopiston maisterivaiheen mentorointiohjelma tukee urahaaveittesi jäsentymistä ja työelämään siirtymistä. Mentorointi tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua sinua kiinnostavan alan toimijoiden kanssa.

Haku tammikuussa 2025 käynnistyvän maisterivaiheen opiskelijoiden mentorointiohjelmaan on käynnissä 16.9.-27.10.2024.

Mentorointiohjelmassa saat mentoriksesi työelämässä kokeneen asiantuntijan, joka haluaa jakaa omaa tietämystään, kokemustaan ja näkemyksiään uransa alussa olevalle opiskelijalle.

Pyrimme löytämään sinulle toiveitasi ja urasuunnitelmiasi vastaavan mentorin. Mentorointi perustuu vapaaehtoiseen työskentelyyn, jonka kulmakiviä on avoimuus, luottamuksellisuus ja sitoutuneisuus. Ohjelmaan osallistuminen edellyttää osallistujalta sitoutumista ja aktiivisuutta sekä kiinnostusta mentoria hänen työtään ja kokemustaan kohtaan.

Mentorointiohjelmaan osallistumisesta voit saada 2 opintopistettä osallistumalla ohjelman seminaareihin sekä suorittamalla tarvittavat tehtävät.

Lisätietoja ja hakemus intranetissä täällä: https://intranet.utu.fi/index/haluatko-mentorin/Sivut/default.aspx

Kysymyksiä: mentorointi@utu.fi 

TSE opintotoimisto

In English

Course registration

Course registration for the second period opens on the 7th of October in Turku campus and on 9th of October in Pori campus. Course registration ends on the 20th of October (both in Turku and Pori). Note that registration for Master’s thesis groups for the spring semester 2025 is also open at the same time as the registration for the second period. More information here.

***

Demarcation of study time

If your study right is ending at the end of the year 2024, but you still require more time to finish your studies, remember to apply for extension of your studies during October. The application time is 1 – 31 October if your study time is ending on 31 December. If you apply by the due date, your application can be processed so that there will be no break to your study right. More information can be found here.

***

The Mentoring Programme for master’s degree students of the University of Turku supports the structuring of your career aspirations and the transition to working life.

Mentoring offers the opportunity to network with experts in the field that interests you. 

The application for the Mentoring Programme for Master’s Degree students starting in January 2025 is now ongoing from September 16 to October 27, 2024.

In the mentoring programme, your mentor will be an alum of University of Turku with working life experience or an expert in a relevant field who wants to share their own knowledge, experience and views with a student at the beginning stages of their career.

We will try to find you a mentor that meets your wishes and career aspirations. Mentoring is based on voluntary work, the cornerstones of which are openness, confidentiality and commitment. Participating in the programme requires the participant student to be committed and active, as well as interested in the mentor’s work and experience.

Optionally it is possible to earn 2 credits by participating in the mentoring programme if you complete the required tasks during the duration of the programme.

More information and application on Intranet here: https://intranet.utu.fi/index/do-you-want-a-mentor/Pages/default.aspx

Questions to mentorointi@utu.fi 

***

UTU Career Services: Internship info

Are you looking for an internship or thinking about completing one during your studies? What is the significance of the internship for your future working life?

We will talk about how internships in Finland generally work and the university’s internship subsidy system.

The Internship info will be held remotely on Zoom on Friday, November 8, at 14.00-15.00.

Zoom-link to the info: https://utu.zoom.us/j/65592387368

You can participate in the Internship info even if you are not currently looking for an internship. You will share tips that you can use later on when looking for an internship becomes relevant. Please register by Nov 7.