Turun puutarhureille

30. toukokuun 2018 Arki, Kuolema 0

Sisällissodan päätyttyä oli vietetty niin monia hautajaisia, että kukkien kauppa oli kriisissä – ainakin jos asiaa tarkasteli sellainen turkulainen, joka halusi hankkia kasveja kotinsa somistukseksi. Kukkakauppiaiden kannalta tilanne oli tietysti päinvastainen, sillä kukkien tarve oli kasvanut.

Uusi Aura julkaisi 30. toukokuuta 1918 yleisönosastokirjoituksen, jonka oli allekirjoittanut nimimerkki “Kukkien ostaja”. Hän totesi kirjoituksensa alussa saaneensa “luotettavalta taholta tietää”, että Turun kukkakauppiaat olivat korottaneet sankarihautajaisten johdosta kukkaseppelten hintoja “jopa sadalla prosentilla siitä huolimatta, että heillä on omat puutarhat”. Nimimerkin mukaan keväällä kukkien saanti on helppoa ja menekki nykyään niin varmaa, ettei “puutarhureilla pitäisi olla syytä tällaiseen kiskomiseen”. Yleisön olisi “Kukkien ostajan” mukaan hyvä saada tietää, “mistä syystä hintojen kiristys on tapahtunut”.

– Osculum


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *