Olen keisari, olen orja, olen mato, olen Jumala

20. lokakuu 2017 Elokuva 0

Veistämöntorilla huhtikuussa 1916 avatussa elokuvateatteri Tangossa Pakkarinkatu 3:ssa esitettiin 20. lokakuuta 1917 neliosainen elokuva Olen keisari, olen orja, olen mato, olen Jumala ja vielä ylimääräisenä repäisevä filmipila Avioon velaksi. Illan päänumero Olen keisari, olen orja, olen mato, olen Jumala oli venäläisen elokuvan mestarin Jevgeni Bauerin teos, joka ei ole säilynyt tähän päivään.

Elokuvateatteri Tangossa oli 170 istumapaikkaa ja parvekekatsomo. Teatteri lopetti toimintansa ilmeisesti vuoden 1918 puolella, jonka jälkeen rakennus palveli puusepänverstaana ja autokorjaamona. Tangon paikalla on nykyään vuonna 1976 valmistunut kerrostalo.

– T–io


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *