Uutiskirje 11/2022

Marraskuun uutiskirjeen aiheita ovat

  1. Kevään opinnot
  2. Suunnitelmissa opiskelijavaihto?
  3. Tulossa: 1. vsk:n erikoistumissuuntavalinnat info
  4. Onko tuutorisi Supertuutori?
  5. TSE:n tutkintojen ja opintojen määräykset päivitetty
  6. TEV1 Asiantuntijan ja esihenkilön työelämätaidot -verkkokurssi
  7. Opintokokonaisuuksien kokonaisuusmerkinnät
  8. Muuta ajankohtaista (YTHS tiedotuksia, tutkimusavustajia TEVY-kurssille, apuraha opiskelijaprojekteille, kirjoita Turun yliopiston blogiin, koulutuskortit hakevat sitaattikuvia, vertaisryhmä verkossa miehille)

1. Kevään opinnot

Kevään opetusaikataulut ja ilmoittautumiset

Kevään opetusaikataulut julkaistaan 15.11. mennessä opinto-oppaalla kunkin opintojakson kurssikuvauksessa. Jos huomaat kevään opetusaikoja opinto-oppaassa sitä ennen, ota huomioon, että ne voivat muuttua vielä. Muutokset ovat mahdollisia myös myöhemmin.

>> Muista myös 3. periodin kurssi-ilmoittautumiset alkaen 28.11. (Turku) ja 30.11. (Pori)!

Muista valita oikea opinto-oikeus Pepissä, kun ilmoittaudut mille tahansa kurssille. Tarkista Peppi-näkymäsi ylänurkasta (oman nimesi kohdalta), että esim. KTK-opintoihin ilmoittautuessasi KTK-opinto-oikeus on valittuna (eikä esimerkiksi jokin aiempi avoimen yliopiston opinto-oikeus!) Huom: On tärkeää, että ilmoittaudut esim. syventäville kursseille maisterihopsin kautta, sillä et pysty itse siirtämään kurssia hopsilta toiselle.

2. Suunnitelmissa opiskelijavaihto?

TY:n kansainvälisen liikkuvuuden tiimi järjestää taas vaihtoinfoja 7.11. alkaen. Muista osallistua! Tarkista itseäsi kiinnostavat tapahtumat ja hakuajat Kansainvälisen liikkuvuuden ohjesivuilta intrassa. Vaihtohaut avautuvat pääosin marras-joulukuussa. Erityisesti kauppatieteilijöille suunnattu tilaisuus pidetään Zoomissa 14.12. klo 12.15. alkaen.

Seuraa UTUvaihdossakanavalla meidän opiskelijoita maailmalla. Myös Youtubesta löytyy yliopiston ohjevideoita mm. motivaatiokirjeen laatimisesta.

Turussa TuKY on järjestämässä keskiviikkona 30.11.2022 opiskelijoille vaihtoinfon, jossa opintotoimisto on myös mukana. Tilaisuuden aikataulu tarkentuu myöhemmin, josta tiedotetaan opiskelijoita.

>> Huom: Vaihtoon lähtijä, vaikka Learning Agreement (LA) on sähköinen, muista olla yhteydessä omaan oppiaineeseesi ja tarkista että vaihtosuunnitelmasi on ok.

3. Tulossa: 1. vsk:n erikoistumissuuntavalinnat info

Turussa 1. vsk (KTK-opiskelijat) aloittavat marras-joulukuun aikana erikoistumissuunnan valintaprosessin. Muista osallistua 1. vsk:n erikoistumissuuntavalintainfoon ma 21.11. klo 10-12. Tutkinto-ohjelma kohtaiset esittelyt tapahtuvat viikoilla 47-48. 1. vuosikurssin opiskelijoille tulee erillinen sähköposti tarkemmin tiedoin.
>> Tarkemmat aikataulut ja linkit päivitetään intraan lähiaikoina.

HUOM! Porissa ensimmäisen vuoden KTK-opiskelijat (vsk. 2022) valitsevat erikoistumissuuntansa ja laativat opintosuunnitelmansa keväällä 2023. Tarkemmat ajankohdat tiedotetaan myöhemmin.

4. Onko tuutorisi Supertuutori?

Ilmianna tuutorisi nyt! TYY palkitsee ehdotusten perusteella tehtävässään ansioituneen tuutorin ja julistaa hänet Turun yliopiston vuoden 2022 Supertuutoriksi. Etsimme myös kansainvälisiä opiskelijoita ohjannutta Kv-Supertuutoria. Lähetä ehdotuksesi yksin tai yhdessä tuutoriryhmäsi kanssa meille oheisen linkin takaa löytyvällä lomakkeella 6.11.2022 mennessä. Ehdottajan on oltava vuonna 2022 opintonsa Turun yliopistossa aloittanut. Ehdota Supertuutoria: https://link.webropolsurveys.com/S/5931E15178F979AD

Lisätietoja: Siiri Turunen, tyy-viestinta@utu.fi

5. TSE:n tutkintojen ja opintojen määräykset päivitetty

Kauppakorkeakoulun tutkintoja ja opintoja koskevat määräykset on päivitetty 23.9.2022 johtokunnan kokouksessa ja astuneet voimaan 1.10.2022. Lisätietoja: opintopäällikkö Niina Simanainen, niina.simanainen@utu.fi .

Muualla suoritettujen opintojen ohjeet päivitetty. Muutokset voimassa 12.10.2022 alkaen. Lisätietoja: opintopäällikkö Niina Simanainen, niina.simanainen@utu.fi. Merkittävimmät muutokset:

  • Suoraan maisterivaiheeseen valituilla opiskelijoilla on mahdollisuus hyväksilukea valinnassa huomioituja opintoja maisteritutkintoon tutkintovaatimukset huomioiden.
  • Ulkomailla suoritetut, TSE:ssa hyväksiluetut opinnot, jotka on arvosteltu arvosteluasteikkoa 1-5 käyttäen, rekisteröidään arvosanalla 1-5. Mikäli arvostelussa on käytetty muuta arvosteluasteikkoa, opintojakso rekisteröidään arvosanalla hyväksytty.

6. TEV1 Asiantuntijan ja esihenkilön työelämätaidot -kurssi

Intensiiviopetuksena järjestetty verkkokurssi TEV1 Asiantuntijan ja esihenkilön työelämätaidot (2 op) toteutetaan marraskuussa 15.11.-16.11.2022. Kurssille ilmoittautuminen on auki 6.11.2022 asti. Kurssilla opiskelija oppii ymmärtämään erilaisia työyhteisön neuvottelu- ja vuorovaikutustilanteita sekä omia vaikutusmahdollisuuksiaan niissä niin asiantuntijan kuin esimiehenkin roolissa. Enemmän tietoa verkkokurssista löytyy opinto-oppaasta.

7. Opintokokonaisuuksien kokonaisuusmerkinnät

Voit hakea kokonaisuusmerkintää heti, kun kokonaisuuteen sisällytettävät opinnot on rekisteröity, etkä aio korottaa arvosanaa. Kokonaisuusmerkinnät tulee hakea kuitenkin viimeistään viikkoa ennen valmistumislomakkeen jättöpäivää. Merkintä on lopullinen, eikä sitä voi enää muuttaa tai arvosanoja korottaa hakemisen jälkeen. Kokonaisuusmerkintää anotaan seuraavista KTK/KTM-tutkintojen kokonaisuuksista: kaikille yhteiset opinnot, ohjelman pakolliset opinnot, pääaine/erikoistumissuunta (ml. kypsyysnäyte ja tutkielma), sivuaine/et (ilmoita mikä sivuaine)​, kieli- ja viestintäopinnot (mukaan lukien kieli sivuaineena), opintokokonaisuudet, sekä KTK-/KTM-tutkinnon muut opinnot. Enemmän tietoa löytyy intranetistä.

Kokonaisuusmerkintää anotaan lähettämällä pyyntö kokonaisuusmerkinnästä sähköpostilla: Turun opiskelijat: tse-kokonaisuusmerkinta@utu.fi, ja Porin opiskelijat: tsepori-kokonaisuusmerkinta@utu.fi

8. Muuta ajankohtaista

>>YTHS: Tule hakemaan buustia opintoihisi! – Opiskelukykypäivä 16.11. klo 12–15. Ilmoittautuminen Opiskelukykypäivään on alkanut. Opiskelukykypäivän verkkotyöpajoissa 16.11.2022 puhutaan erilaisista opiskelukykyyn vaikuttavista asioista, kuten opiskelutekniikasta, jaksamista tukevista hengitysharjoituksista sekä omien voimavarojen tunnistamisesta. Tutustu päivän ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan.

>>Influenssarokotukset alkavat YTHS:llä marraskuussa. Maksuttoman rokotteen voivat saada YTHS:ltä lääketieteen ja terveys- ja hyvinvointialojen korkeakouluopiskelijat sekä riskiryhmiin kuuluvat opiskelijat. Lue lisää.

>>Tutkimusavustajia/opiskelijaohjaajia TEVY-kurssille! Hae mukaan TEVY A-osan opiskelijaohjaajaksi ja hanki työkokemusta tiimien ohjaamisesta ja opettamisesta ja yritysyhteistyöstä käytännössä! Turun kauppakorkeakoulun TEVY A Yrityselämään! – Tulevaisuusajattelu ja projektityöskentely -kurssilla on haussa yhdeksän tutkimusavustajan / opiskelijaohjaajan paikkaa. Tehtävä on määräaikainen ajalla 1.1.–5.5.2023. Tehtävään kuuluu perehdytystilaisuus viikolla 49. Tehtävää voivat hakea kauppakorkeakoulun perustutkintoa suorittavat opiskelijat, jotka ovat itse suorittaneet TEVY-opintojakson ja joilla on kanditutkielma tehtynä tai tekeillä. Lisätietoa ja hakemus löytyy täältä.

>>Turun yliopisto tukee opiskelijoidensa yrittäjämäistä toimintaa jakamalla opiskelijaprojekteille suunnattua apurahaa. Apurahalla voidaan rahoittaa perustutkinto-opiskelijoiden lyhytaikaisia projekteja, joiden kohderyhmänä ovat yliopistoyhteisön jäsenet (opiskelijat, henkilökunta) tai Turun alueella asuvat ja toimivat kansalaiset, yritykset ja organisaatiot. Apuraha on suunnattu toimintaan, joka innostaa, synnyttää hyvää sekä edistää hyvinvointia ja kasvua Turun yliopistossa (mukaan lukien Porin ja Rauman kampukset) tai laajemmin Turun alueella. Apurahan suuruus yhtä hakukierrosta kohden on 1000 euroa, joka voidaan jakaa useamman hakijan kesken. Apurahaa haetaan sähköisellä lomakkeella, jossa hakija esittelee tiiviisti: projektin tavoitteet ja ennakoidut positiiviset vaikutukset, kohderyhmän, sekä toteutusajan ja budjetin. Lisätietoja: Paula Pehkonen, koordinaattori, papehk@utu.fi Haku on auki 14.11.2022 asti. Lue lisää ja jätä hakemus osoitteessa https://intranet.utu.fi/index/yrittajyyden-edistaminen/Sivut/Apuraha-opiskelijaprojekteille.aspx

>>Etsitään opiskelijoita Turun yliopiston sitaattikuviin. Yliopiston viestinnän projekti etsii opiskelijoita verkkosivujen koulutuskorteille. Koulutuskorttiin lisätään opiskelijan kuva ja hänen antama sitaattinsa. TSE:ltä etsitään opiskelijaa mainostamaan yliopistoa seuraavissa tutkinto-ohjelmissa: Laskentatoimen ja rahoituksen maisterin tutkinto, Markkinoinnin ja arvoketjujen johtamisen maisterin tutkinto, Taloustieteen maisterin tutkinto (KTM), Taloustieteen maisterin tutkinto (VTM), Tietojärjestelmätieteen maisterin tutkinto (FM) sekä Asiantuntijaorganisaatioiden liiketoimintaosaamisen maisteriohjelma, Pori (KTM). Sitaatin ei tarvitse olla pitkä (esim. 2 lausetta, katso esimerkkinä Suomen historian opiskelijan antama sitaatti) ja se voi liittyä oppiaineeseen, tiedekuntaan, yliopisto-opiskeluun yleensä tai vaikkapa Turkuun/Poriin. Kiinnostuneet opiskelijat voivat olla yhteydessä opintoneuvojiin: TURKU opotse@utu.fi / PORI opotse-pori@utu.fi. (Koska valokuvausstudio sijaitsee Turussa, on toivottavaa, että opiskelijalla on mahdollisuus käydä kuvauksessa Turussa.)

>>Etsitään opiskelijaa Opiskelijaelämää Turun yliopistossa -blogin kirjoittajaksi. Turun yliopiston viestintä etsii opiskelijoita kirjoittamaan blogikirjoitus yliopiston Opiskelijaelämää Turun yliopistossa blogiin. Lähetä oma ideasi omasta blogitekstäsi osoitteeseen viestinta@utu.fi ja kerro lyhyesti blogin teema, otsikko ja kirjoituksen runko. Lisätietoa löytyy intranetistä.

>>Vertaisryhmiä verkossa 18–29-vuotiaille korkeakouluissa opiskeleville miehille. MiehenTila-vertaisryhmät on tarkoitettu korkeakouluissa opiskeleville 18–29-vuotiaille miehille, jotka ovat halukkaita jakamaan kokemuksia jaksamisesta sekä vahvistamaan omaa mielenhyvinvointiaan. Olet tervetullut ryhmään omana itsenäsi elämäntilanteesta riippumatta. Ryhmään osallistuminen ei edellytä diagnoosia, lähetettä, traumaa tai kriisiä – halu keskustella riittää. Ilmoittaudu marraskuun 9. päivä alkavaan ryhmään tästä: https://bit.ly/3BZ62KT Uusia ryhmiä tulossa tammikuussa viikolla 3. Lisätietoja: www.miehentila.fi

Opintotoimiston väki

In English: Remember the sign up for the third period starts 28.11. in Turku and 30.11. in Pori.

Influenza vaccinations will start at FSHS in November. Medical students and health and welfare students in higher education, as well as students belonging to a risk group can receive their influenza vaccinations from the FSHS free of charge. Read more.

Is your tutor a supertutor? – Propose them to win the title! Based on the recommendations, TYY chooses one tutor and awards them as The International Supertutor of The University of Turku 2022! Send your recommendations to us through a webropol survey no later than 6.11.2022. You can recommend a supertutor alone or together with your tutor group. The person recommending the supertutor must be a student who has started their studies during autumn 2022. Propose a supertutor here: https://link.webropolsurveys.com/S/5931E15178F979AD

You can apply for a module mark as soon as all the courses that belong in that module have been registered, and you do not want to raise the grades. Module marks must be applied for at least a week before you apply for graduation. The registration of a module is final, and its contents cannot be changed afterwards. Apply for module marks by email. Students in Turku, please send the application to tse-kokonaisuusmerkinta@utu.fi and in Pori to tsepori-kokonaisuusmerkintä@utu.fi. More information can be found online.