Uutiskirje 12/2023

Joulukuun uutiskirjeen aiheita ovat:

  1. Opintotoimistojen vuodenvaihteen aukioloajat
  2. Turun kauppakorkeakoulun tilamuutokset (Turku)
  3. Erikoistumissuuntavalinnat ja infot
  4. Erikoistumissuunnan vaihto DL
  5. Kansainvälisen liikkuvuuden vaihtoinfot
  6. Dokumentteja ja elokuvia Kanopy-tietokannassa
  7. ReStart webinaarit
  8. Muuta ajankohtaista (Online IT-koulutukset opiskelijoille, Business and Nature -kurssi, Kylterin asiantuntijabrändi -verkkokurssi, NYYTI -Chat opiskelijoille)

You can find English summaries about the topics concerning international students at the end of the blog post.

Muista seurata TSE opintotoimistoa IG:ssä! @tseopintotoimisto @tsepori

1. Opintotoimistojen vuodenvaihteen aukioloajat

Turun opintotoimisto on viimeisen kerran auki tänä vuonna to 14.12.2023, ja kiinni loppuvuoden. Opintotoimisto aukeaa uudelleen maanantaina 8.1.2024. klo 12-13.

Porin yksikön opintotoimisto on viimeisen kerran auki tänä vuonna ke 13.12.2023. Opintotoimiston normaalit päivystysajat lähtevät käyntiin jälleen maanantaina 8.1.2024.

2. Turun kauppakorkeakoulun tilamuutokset (Turku)

Turun kauppakorkeakoulun (Turku) yksi kokonainen siipi poistuu Turun kauppakorkeakoulun käytöstä vuoden vaihteessa. Kyseessä on 1988 rakennettu siipi, eli “88-rakennus”, joka poistuu kokonaan TSE:n käytöstä. 88- rakennuksessa olleet oppiaineet muuttavat vuoden loppuun mennessä Turun kauppakorkeakoulun muihin tiloihin. Helpdeskin palvelupiste on muuttanut kokonaan pois TSE:n tiloista ja palvelee jatkossa alakampuksella Arcanumissa.

Tilamuutosten myötä Elovena-sali ja kaikki ATK-luokat (1-5) poistuvat Turun kauppakorkeakoulun käytöstä. Poistuvien ATK-luokkien tilalle tulee uusi ATK-luokka huoneeseen ls09. Alle on koottu värikoodeilla tapahtuneet tilamuutokset kerroksittain. Käytöstä poistunut siipi on merkattu karttoihin tumman harmaalla värillä.

3. Erikoistumissuuntavalinnat ja infot

Turun 1. vsk:n opiskelijoiden erikoistumissuunta valintaprosessi jatkuu tammikuussa. Viikolla 3 (15.-21.1.2024) erikoistumissuuntakysely on auki. Opiskelijoille tulee omaan UTU-sähköpostiin henkilökohtainen linkki kyselyyn, johon on merkittävä ensisijainen erikoistumissuunnan valinta ja toissijainen erikoistumissuunnan valinta. Viikoilla 4 ja 5 (22.1.2024 eteenpäin) suoritetaan mahdollinen karsinta erikoistumissuuntassa ja vahvistetaan erikoistumissuunnan valinnat. Viikolla 6 järjestetään Hops-info ja halukkaille Hops-klinikoita. Tarkemmat päivät ilmoitetaan myöhemmin.

Porin 1. vsk:n kandiopiskelijoille järjestetään Liiketoimintaosaamisen KTK-tutkinto-ohjelman ja erikoistumissuuntien info helmikuussa 2024. Tarkempi ajankohta informoidaan tammikuun uutiskirjeessä sekä UTU-sähköpostitse.

4. Erikoistumissuunnan vaihto DL

Erikoistumissuunnan vaihto on mahdollista kahdesti vuodessa. Ensi vuoden ensimmäinen määräaika on 2.1.2024, jonka jälkeen tähän päivämäärään mennessä tulleet hakemukset käsitellään.

Turun yksikössä erikoistumissuuntaa voi vaihtaa joko tutkinto-ohjelman sisällä tai toiseen tutkinto-ohjelmaan. Porin yksikön opiskelijat valitsevat erikoistumissuuntansa Liiketoimintaosaamisen KTK-tutkinto-ohjelman erikoistumissuuntavaihtoehdoista. Hakulinkki ja tarkentavat tiedot hakuprosesseista ja kriteereistä löytyvät intranetistä.

5. Kansainvälisen liikkuvuuden vaihtoinfot

​Kansainvälisen liikkuvuuden Outgoing-tiimi järjestää vaihtohakujen yhteydessä erilaisia kaikille avoimia infotilaisuuksia. Päähaku on auki 11.12.2023-19.1.2024, ja suomenkielinen step-by-step -tilaisuus toteutetaan hybridinä maanantaina 11.12.2023. Vaihtoinfot Eurooppaan ja Euroopan ulkopuolelle pidetään viikolla 50. Näet tarkemmat ajat intranetistä.

6. Dokumentteja ja elokuvia Kanopy-tietokannassa 

Tiesitkö, että kirjastosta löytyy myös elokuvia, dokumentteja ja opetusvideoita? Kanopy on korkeakoulujen ja kirjastojen käyttöön tarkoitettu suoratoistopalvelu, joka sisältää yli 30 000 elokuvaa.

Korkeakouluille räätälöidyistä kokoelmista löytyy dokumentteja ja opetusvideoita lukuisista aiheista: elokuvatutkimus, taiteet, koulutus, kielitiede, terveys, markkinointi, antropologia, historia, psykologia, sosiologia, biologia ja fysiikka. Valikoimista löytyy myös art house -elokuvia, independent-elokuvia sekä klassikoita. 

Palvelussa on mahdollista mm. tehdä filmeistä omia listoja ja videoleikkeitä. Videoita voi myös jakaa tai upottaa näitä oppimisalustoille, joten palvelua voi hyödyntää esimerkiksi opetuksissa. Kanopy-palvelu toimii selaimessa, mutta sitä voi käyttää myös mobiili- tai TV-sovelluksilla. 

Kanopyn saat käyttöösi Turun yliopiston käyttäjätunnuksilla. Kanopy löytyy

Lisätietoja kirjaston asiantuntijoilta sähköpostiosoitteesta tietopalvelu@utu.fi

7. Restart webinaarit

ReStart Webinaarit ovat osa ohjauksen teemavuoden ohjelmaa ja yliopisto-opiskeluun orientoitumista. Webinaarien avulla halutaan tarjota tietoa ja tukea niin opiskelijoille kuin ohjaajille ja samalla käynnistää keskustelua yhteisöissä ja ryhmissä tukemaan opiskelukykyä ja ankkuroitumista Turun yliopistoon. Teemoiksi on poimittu opiskelijoita ja ohjaajia paljon keskusteluttaneita aiheita. Ilmoita itsesi tai ryhmäsi mukaan, niin saat Zoom-osallistumislinkin ennen webinaaria! Pääset tapahtumailmoittautumiseen kunkin webinaarin kohdalta.

Tulevat Webinaarit:

Webinaarit ovat tietoiskuhenkisiä. Webinaariin voi tulla mukaan kuka tahansa aiheesta kiinnostunut opiskelija, henkilökunnan edustaja tai myös ryhmä. Webinaarissa voi olla mukana kuuntelijana ja halutessaan voi esittää kysymyksiä chatin kautta.

8. Muuta ajankohtaista

Online IT-koulutukset opiskelijoille

Yliop​iston opiskelijoiden käytössä on laaja valikoima IT-koulutuksia Eduhouse -oppimisympäristössä verkkokursseina. ​​

Mikä on Eduhouse?
Eduhouse on verkko-oppimisympäristö, jossa on tarjolla laaja valikoima IT-koulutuksia. Sieltä löytyvät ratkaisut yksittäisiin pulmatilanteisiin, kuten “Miten teen Pivot-taulukon?”, ja nopean ongelmanratkaisun lisäksi voit opiskella kokonaisia aihealueita, esimerkiksi Excelin perusteista jatkotasolle asti. Ympäristö on vapaassa käytössäsi 24/7, ja se on laite- ja selainriippumaton. HUOM! Aikataulutetut koulutukset ja seminaarit eivät ole opiskelijoiden käytössä.
Siirry Eduhouse-palveluun tästä.

Verkkokurssit
Eduhouse-palvelussa on tarjolla laaja valikoima erilaisia koulutuksia ohjelmistojen käyttöön. Turun yliopiston opiskelijat voivat vapaasti suorittaa verkkokoulutuksia.
Kirjautuminen palveluun Eduhousen​ kirjautu​missivulla utu-tunnuksilla (muodossa tunnus@utu.fi).  Kirjautuminen edellyttää 0365-oikeuksia. Jos käytössäsi on jo yliopiston kautta Office365-sovellukset, vaikka Teams, pääset kirjautumaan palveluun. Jos sinulla ei vielä ole näytä sovelluksia, käy antamassa tietojen siirron hyväksyntä intranetissä. Käyttöoikeutesi aktivoituu seuraavaan aamuun mennessä siitä, kun olet antanut hyväksynnän tietojen siirtoon. Kirjautumisongelmissa ota yhteyttä helpdesk@utu.fi.​​​

New course “JO022204 Business and Nature (2 op / 2 ECTS)”

In the face of biodiversity loss, global climate change, and population growth, it is imperative for businesses to reconnect with nature. But what options do firms and individuals have to address nature and biodiversity-related challenges?

Our microcredential course “business and nature” combines environmental sustainability issues with sound business strategies and practices. It considers the value of nature from environmental, economic and social standpoints to fully comprehend the effects of the decisions we make every day.

The course will cover the following topics:

  • Nature, biodiversity, and drivers of nature loss
  • Nature-positive business models
  • Nature-based/respectful tourism
  • Food business and nature
  • Nature-respectful and regenerative supply chain management
  • Nature and consumption transformation
  • Leadership and Transformative Change

At the end of the course, participants should have a general understanding of the impacts and dependencies that business can have on nature, as well as the opportunities that businesses and individuals have to promote change toward a world that respects nature.

Our course is organized online and involves quizzes and exams in Moodle. It is open for UTU students and open university students. Everyone who is interested can subscribe here.

Kylterin asiantuntijabrändi -verkkokurssi, 2 op

Pohdituttaako miten erotun työnhaussa, yrittäjänä tai muissa uratavoitteissani? Miten saan haluamani paikan? Miten menestyn? Miten saan riittävästi itsevarmuutta työelämässä? Mikä minusta tulee valmistuttuani?

Suomen Ekonomit tarjoavat jälleen verkkokurssia asiantuntijabrändisi kirkastukseen! Entinen kyltereiden tarpeisiin ja toiveisiin räätälöity kurssi “Osaaminen näkyväksi ja asiantuntijabrändi erottuvaksi” on tänä lukuvuonna saanut uuden nimen, mutta timanttinen sisältö säilyy ennallaan.

Kurssi on osana opetustarjontaa kaikilla sekä suomen- että ruotsinkielisillä kauppatieteellistä opetusta tarjoavilla yliopistoilla. Kurssi on avoin kaikille kyltereille, mutta sitä suositellaan etenkin kolmannesta vuosikurssista ylöspäin.

Kurssin käytyäsi

  • tunnistat osaamistasi ja vahvuuksiasi
  • olet luonut erottuvan asiantuntijabrändin, LinkedIn-profiilin, CV:n, hakemuksen ja hissipuheen, joihin kaikkiin olet saanut palautetta
  • olet oppinut käyttämään eri työnhaun kanavia monipuolisesti
  • olet oppinut verkostoitumaan oikeiden ihmisten kanssa

Ajankohdat lukuvuonna 2023–2024:

  • Talvikurssi: 8.1. – 6.2.2024
  • Kesäkurssi: 27.5. – 20.6.2024

Kurssin aikana pääset myös keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia, ideoita ja vinkkejä muiden kyltereiden kanssa valmennuksen virtuaalisessa Howspace-työtilassa. Kurssin vetäjinä toimivat Suomen Ekonomien uravalmentajat KTM Taija Keskinen ja KTM Anton Pajoslahti.

Kurssin suoritettuasi saat 2 opintopistettä sekä Open Badge -osaamismerkin, jonka voit halutessasi lisätä esimerkiksi LinkedIn-profiiliisi. Edellytyksenä näille on verkkotehtäväkokonaisuuksien suorittaminen. Kurssi arvioidaan hyväksytty/hylätty.

ILMOITTAUDU TALVIKURSSILLE
ILMOITTAUDU KESÄKURSSILLE

NYYTI -Chat opiskelijoiLLE

Haluatko vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia opiskelijan arjesta muiden opiskelijoiden kanssa? Nyytin Chat on ryhmämuotoinen chat opiskelijoiden yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Suomenkieliset ryhmächatit ovat auki torstaisin klo 18-20. Englanninkielinen ryhmächat pidetään kerran kuussa tiistaisin klo 18-20. Lisätietoa löytyy täältä.

Tulevat ryhmächatit

Klikkaamalla chatin otsikkoa näet tarkemman kuvauksen chatistä.

TSE opintotoimisto

In English

TSE’s Office of Academic and Student affairs is open for the last time this year on the 14th of December in Turku and in Pori. The office opens on the 8th of January in Turku and in Pori.

***

TSE (Turku) is ending their contract with one of the building’s wings (built in 1988). All of the TSE staff from this wing are moving to other spaces within the TSE building. This also means that the lecture hall Elovena and IT rooms 1-5 will not be in use starting from January of 2024. Classroom ls09 will be transformed into an IT room. The IT helpdesk has left the building completely and can be found in the building Arcanum. Above in point #2 you can find maps of the new layout (in Finnish).

***

International students can apply for an exhange period. The main application period for exchange is 11th December 2023 – 19th January 2024. You can check outgoing-team’s online info session for Exchange possibilities for UTU International Degree Students. For more information, please contact outgoing@utu.fi.

***

Explore a diverse collection of films, documentaries, and educational videos available in the Kanopy database through your library. Kanopy, designed for universities and libraries, offers over 30,000 movies.

Within specialized collections curated for academic institutions, you can find documentaries and educational videos on numerous subjects such as film studies, arts, education, linguistics, health, marketing, anthropology, history, psychology, sociology, biology, and physics. The selection includes art house films, independent films, and classics. 

Utilize features such as creating personalized lists and video clips, with the ability to share or embed videos on learning platforms for educational purposes. Accessible through browsers, Kanopy can also be used via mobile or TV applications. If you have any questions, please contact via e-mail tietopalvelu@utu.fi.
You can use Kanopy with your UTU account. Find Kanopy in: 

***

New course “JO022204 Business and Nature (2 op / 2 ECTS)”

In the face of biodiversity loss, global climate change, and population growth, it is imperative for businesses to reconnect with nature. But what options do firms and individuals have to address nature and biodiversity-related challenges?

Our microcredential course “business and nature” combines environmental sustainability issues with sound business strategies and practices. It considers the value of nature from environmental, economic and social standpoints to fully comprehend the effects of the decisions we make every day.

The course will cover the following topics:

  • Nature, biodiversity, and drivers of nature loss
  • Nature-positive business models
  • Nature-based/respectful tourism
  • Food business and nature
  • Nature-respectful and regenerative supply chain management
  • Nature and consumption transformation
  • Leadership and Transformative Change

At the end of the course, participants should have a general understanding of the impacts and dependencies that business can have on nature, as well as the opportunities that businesses and individuals have to promote change toward a world that respects nature.

Our course is organized online and involve quizzes and exams in Moodle. It is open for UTU students and open university students. Everyone who is interested can subscribe here.