Kakolan vangit karkuteillä

Sanomalehdistö kirjoitti syyskuun alussa, miten vankien määrä oli kasvussa. Äkillistä vähennystäkin tuli, varsinkin syyskuuna ensimmäisenä viikonloppuna, kun kahdeksan vankia karkasi Kakolasta. Ensimmäinen vanki Bruno Lijlelund saatiin kiinni jo alkuviikosta. Liljelund oli lähtenyt Littoisiin pyytämään sisareltaan apua, mutta läheisen huvilan toimelias omistaja oli revolveria heristellen ottanut luvattoman liikuskelijan kiinni. Liljelund pääsi vielä karkuun, mutta hänet löydettiin seuraavana aamuna metsästä puun juurelle nukahtaneena. Lauantaina 8. syyskuuta 1917 vankien pakomatkaa seurattiin useimmissa turkulaisissa sanomalehdissä. Västra Finland tiedotti, että vanki nimeltä Edvard Leskinen oli saatu satimeen Raumalla, jossa tämä oli yhdessä Väinö Turusen kanssa murtautunut osuuskauppaan. Turunen pääsi karkuun, ja kiinni jäänyt Leskinen tunnusti olevansa yksi karkulaisista. Uutisen ilmestymisen aikaan Turunen oli vielä karkuteillä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *