Ensimmäinen Euroopan hallitsijoista

08. tammikuun 2018 Politiikka 0

Tiistaina 8. tammikuuta 1918 sanomalehdet kertoivat kilvan Suomen itsenäisyyden saamasta kansainvälisestä tunnustuksesta, jota oli toki käsitelty jo edellisenä päivänä. Turun Sanomat totesi, että Suomen itsenäisyys sai “uusia voittoja”. Saksa oli tunnustanut Suomen, ja “virallinen tieto Ranskan tunnustuksesta oli jätetty senaattiin”. Åbo Underrättelser kertoi, että Svenska Telegrambyrån oli lähettänyt erityisen onnentoivotuksen Suomeen historiallisen tapahtuman johdosta. Uusi Aura julkaisi kokovartalokuvan Ruotsin kuninkaasta. Naapurimaan Kustaa V sai erityistä tunnustusta, sillä hän “ensimmäisenä Euroopan hallitsijoista tunnusti Suomen tasavallan”.

– H. S-i


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *