“Mehiläisyhteiskunta” ja muita kevään merkkejä

20. huhtikuun 2018 Arki, Sää 0

Poliittiset olot olivat olleet ankarat, eikä kevään 1918 lehdistöstä juurikaan tapaa kevään ylistyksiä. Mutta talvi oli jo jäänyt taakse, ja koska ruokapula oli ollut ankara, epäilemättä kevän odotukseen kytkeytyi toivo paremmasta toimeentulosta. Lauantaina 20. huhtikuuta sanomalehdissä julkaistiin useita puutarhanhoitoon tai maanviljelykseen liittyviä ilmoituksia. Niissä etsittiin työvoimaa tai myytiin raaka-aineita. Turun Sanomien ilmoituksissa etsittiin muun muassa Ruissalossa sijaitsevaan Marjaniemen kartanoon puutarhurin apulaiseksi “reipasta ja työteliästä” poikaa. Salon kauppalaan taas haluttiin palkata “taitava ja alaansa innostunut” puutarhuri. Etusijalla olivat mehiläishoitoon ja puutyöhön erikoistuneet hakijat.

Myytävänä oli heinänsiemeniä ja turnipsinsiemeniä, joita ei myyty ainoastaan edullisesti vaan, ilmoituksen mukaan, “halvimmalla”. Myyjä oli Linnankatu 8:ssa sijainnut Henriksson & Lindberg. Samalla palstalla kaupattiin myös puna-apilan siemeniä ja vahvaa työhevosta. Sokerina pohjalla oli ilmoitus, jonka mukaan “mehiläisyhteiskunta” etsi uutta omistajaa.

– Osculum

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *