Oppiaineemme ainejärjestö on pitänyt hiljaiseloa virallisesti viimeisen vuoden ajan, mutta aktiivisimmista ajoista on vierähtänyt jo useampia vuosia. Viimeinen hallitus oli vuosimallia 2017, mutta vuosikurssille 2017 Systeeminä tunnettu ainejärjestö ei sanonut enää juuri mitään – vuosikurssille 2018 vielä vähemmän.

Kesällä 2018 syntyi kuitenkin idea ottaa selvää Systeemin historiasta ja toive saada herätettyä ainejärjestö uudelleen. Idean takana oli KKOY:n puheenjohtaja Sonja Lavonen, joka syksyllä yhdessä Teea Hastin (ainejärjestön nykyinen puheenjohtaja) ja Satu Teerikankaan (johtamisen ja organisoinnin professori) ryhtyi suunnittelemaan ainejärjestötoimintaa.

Yhteistyön tavoitteena oli saada ainejärjestötoiminta käynnistettyä jouluun mennessä ja startata kevätkausi uuden toiminnan suunnittelulla. Ensimmäinen julkinen askel toiminnan käynnistämiseksi otettiin perehdytysviikon aikana kansainvälisen linjan pupujen kanssa, jossa Teea, Henri Saloranta ja Riia Rinne olivat pitämässä rastia yhdessä KKOY:n kanssa. Seuraavana askeleena oli oppiaineen järjestämä johtamisen thanksgiving-tapahtuma. Tapahtuma suunnattiin johtamisen ja organisoinnin sekä yrittäjyyden opiskelijoille ja sisälsi yhdessä oloa muiden opiskelijoiden ja oppiaineen henkilökunnan kanssa. Tapahtuma keräsi ensimmäistä kertaa kaikki toiminnasta kiinnostuneet yhteen.

Tapahtuman loppupuolella kasattiin alustava ryhmä opiskelijoista, joilla oli kiinnostusta ainejärjestötoimintaan ja yhteistyössä suunniteltiin seuraavaa askelta kohti uutta ainejärjestöä. Saimme hyviä vinkkejä toiminnan käynnistämiseen sekä alumneilta että tukea muilta ainejärjestöiltä. Ensimmäinen yhteinen tapaaminen innokkaiden osallistujien kesken järjestettiin joulukuussa ja tammikuun aikana tulevan hallituksen kokoonpano alkoi muodostua. 31.1.2019 valittiin Boost Academyn tiloissa johtamisen, organisoinnin ja yrittäjyyden ainejärjestölle uusi hallitus ja toiminnalle saatiin virallinen uusi alku!

Seuraavana vuorossa on ainejärjestön uudelleen brändäys: uusi nimi, logo ja lippu. Ensimmäisen kerran uusi hallitus on tavattavissa aulakahveilla 21.3.2019, heti intensiiviviikkojen jälkeen. Tervetuloa kahville ja liittymään ainejärjestön jäseneksi!

Linda Lehto
tiedottaja

Kuvassa hallitus vuosimallia 2019

Puheenjohtaja: Teea Hast
Varapuheenjohtaja: Anniina Rytkönen
Rahastonhoitaja: Joona Valtonen
Sihteeri: Tuukka Valkama
Tiedottaja: Linda Lehto
Koulutuspoliittinen vastaava: Emilia Perón