Opetus

Poliittiset kuplat hankkeen tuloksia ja aineistoja on käytetty useilla eri Turun yliopiston taloussosiologian ja sosiaalitieteen kursseilla, kuten seuraavilla:

– Totuudenjälkeinen aika: tieto, tiede ja kritiikki, kevät 2018. Kurssilla sata opiskelijaa. Kurssilla vieraili myös lukuisia ulkopuolisia luennoitsijoita kuten Mari Tuokko, Heikki Pursiainen, Perttu Häkkinen, Marja-Liisa Honkasalo ja Olli Seuri. Kurssi oli ehdolla Turun yliopiston vuoden opintojaksoksi.
– Poliittisen osallistumisen muutos, syksy 2018. Kurssi toteutettiin yhdessä Politiikan tutkimuksen laitoksen kanssa. Kurssilla 70 opiskelijaa.
– Kohti kuntavaaleja, kevät 2017. Kurssi toteutettiin yhdessä Eduskuntatutkimuksen tutkijoiden Erkka Railon ja Jenni Karimäen kanssa. Kurssilla 70 opiskelijaa
– Kyselytutkimuksen suunnittelu ja toteutus kurssi, syksy 2017. Opiskelijoita
– Verkostot -kurssi, toteutettu kolme kertaa vuosien 2016-2018 välissä. Kurssin suorittanut yhteensä 170 opiskelijaa.

Lisäksi projektin teemojen ympärillä on järjestetty muutamia julkisia puolipäiväseminaareja Turussa ja Helsingissä. Esimerkiksi Turussa oli joulukuussa 2017 Kultva-verkoston seminaari teemalla Populismi ja vaihtoehtoiset poliittiset liikkeeet. Helsingissä järjestimme yhteistyössä Svart Oy:n kanssa populaariseminaarin Politiikan totuudet, valheet ja muu julkisuus. Seminaarissa esiteltiin hankkeen tuloksia sekä pidettiin keskustelutilaisuus, johon osallistuivat Li Andersson, Juho Romakkaniemi ja Eeva Lehtimäki. Seuraava puolipäiväseminaari pidetään 10.1 Helsingissä Kansallisteatterin lavaklubilla.