Terveyttä tieteestä -blogi muuttaa!

Kuluneiden vuosien aikana Terveyttä tieteestä -blogi on ollut terveydenhuollon ammattilaisten, tutkijoiden ja muiden tiedonjanoisten lukijoiden tärkeä tietolähde. Blogi on tarjonnut tuoretta tutkimustietoa kliinisessä työssä toimiville ammattilaisille ymmärrettävässä muodossa, ja sen suosio on kasvanut tasaisesti vuodesta 2014 lähtien. Nyt, innostuneena ja odottavin mielin, voimme ilmoittaa blogin uudesta kodista Turun yliopiston blogialustalla.

Alkuperäinen Terveyttä tieteestä -blogin idea syntyi tarpeesta tuoda tutkimustieto lähemmäs käytännön terveydenhuoltoa. Blogin kirjoittajat, jotka ovat pääosin Connected Health UTU -tutkimusalaohjelman väitöskirjatutkijoita, ovat saaneet harjoitusta tieteen popularisoinnista ja ovat samalla luoneet siltaa akateemisen maailman ja terveydenhuollon arkipäivän välille. Blogi ei ole ainoastaan välittänyt tietoa, vaan se myös innoittanut lukijoita osallistumaan keskusteluun ja tuomaan omia näkemyksiään esiin. Muuton myötä blogin perusperiaate säilyy vahvana: tuoda tutkimustieto lähemmäs käytäntöä ja edistää osaltaan terveydenhuollon kehitystä.

Blogin aiheet koskettavat terveydenhuollon tutkijoita, henkilöstöä ja potilaita eri näkökulmista sekä terveyden eri ulottuvuuksia. Terveyden edistäminen, hoitotyön kehittäminen, lapset ja nuoret, potilaan ja asiakkaan oikeudet sekä asiakaslähtöisyys – nämä ovat teemoja, jotka ovat muovanneet blogin identiteettiä ja puhutelleet laajaa lukijakuntaa. Aikaisemmin Blogger-alustalla toimineen blogin lähes 300 000 lukijakäyntiä ovat todiste siitä, että Terveyttä tieteestä -blogi on ollut enemmän kuin vain tietolähde – se on ollut yhteisö. Aikaisemmat blogitekstit löytyvät osoitteesta http://terveyttatieteesta.blogspot.com/

Tervetuloa lukemaan jatkossakin tuoretta tutkimustietoa ja löytämään uusia näkökulmia terveydenhuollon ilmiöihin kanssamme! Tuore blogi-kirjoitus ilmestyy aina tiistaisin.

Blogin toimituskunta:

Jaana Lojander

Johanna Nyman

Riitta Rosio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *