Uutiskirje 10/2019

Lokakuun määräajat ja ajankohtaiset

Lokakuun uutiskirjeen aiheita ovat

1. Opetusperiodin vaihtumisesta
2. Harjoittelutukihaku lokakuussa
3. Lisäaika tutkinnon viimeistelyä varten
4. Sivuaineopiskelusta
5. Muuta ajankohtaista
(sis. lukiovierailut, mentorointi, ohjauskutsut yms.)

1. Opetusperiodin vaihtumisesta

Ensimmäisen opetusperiodin päättyessä muistuttelemme seuraavista:

Turun 1. VSK HUOM! Järjestämme tentti-infon ennen ensimmäistä tenttiviikkoanne:

  • Tentti-info LRYA-luennon alussa ma 7.10. klo 10.10 alkaen Osuuskauppasalissa
  • Kesto 5-10 min. Aiheena tenttikäytännöt ja -ohjeet
  • Info sopii yhtälailla kauppatieteilijöille kuin taloustieteen ja TJ FM:n opiskelijoille. Tervetuloa!

Porin 1. VSK saa tentteihin liittyen sähköpostia. Perehdytysviikon tentti-infon diat löytyvät myös Intrasta -> opiskelu -> uudelle opiskelijalle -> Perehdytysviikko Porissa

Intensiiviopetuksesta Turussa:

  • Intensiiviviikon opetukseen ilmoittaudutaan kyseisen periodin kurssi-ilmoittautumisaikana. Esim. syksyn 1. kurssi-ilmoittautumisessa ilmoittauduttiin 1. periodin intensiiviviikolle.
  • Olethan huomannut, että intensiiviopetustarjontaan voi tutustua kootusti lukkarikoneessa valitsemalla ryhmän TSE_intensiivisyksy. Ryhmä TSE_intensiivikevät päivitetään marraskuun lopulla, kun kevään opetustiedot varmistuvat.
  • Selaa lukkarikoneessa muutkin opetusviikot kuin virallinen intensiiviviikko, sillä joskus mm. vierailevien opettajien intensiiviopetus ei osu juuri viralliselle intensiiviviikolle.

2. Harjoittelutukihaku 1.-31.10.2019

Muista hakea harjoittelutuki etukäteen, jos arvelet, että työharjoittelu on sinulle ajankohtainen vuonna 2020.

Hakuvaiheessa harjoittelupaikkaa ei tarvitse vielä olla, ja tuki voidaan myöntää joko kandi- tai maisterivaiheen opiskelijalle, joka ei ole harjoittelutukea aiemmin hyödyntänyt.

>> Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet intrassa.
>> Hae harjoittelutukea sähköisellä lomakkeella 31.10.2019 mennessä.

3. Lisäaika tutkinnon viimeistelyä varten

Jos opinto-oikeutesi on päättymässä 31.12.2019, saat siitä tiedon utu-sähköpostiisi 7.10. alkavalla viikolla. Voit myös tarkistaa opinto-oikeutesi päättymisajankohdan NettiOpsusta itse (Opiskelijatiedot > Opintoajan rajaus).

Opinto-oikeuteni on päättymässä. Miten toimin?
>> Hae lisäaikaa 30.10. mennessä. Tutustu huolellisesti ohjeisiin verkossa.
>> Hakemukset käsitellään marraskuussa. Jos myöhästyt määräajasta, opinto-oikeuteen ja utu-tunnusten voimassaoloon voi tulla katkos.
>> Toimita hakemuksen lisäksi myös ohjeessa mainitut liitteet, sillä ilman liitteitä hakemuksen käsittely ei etene.

Kuka saa lisäajan?
>> Hae lisäaikaa vain, jos elämäntilanteesi sallii opiskelun. Tiedekunta myöntää lisäaikaa harkintansa mukaan opintojen loppuun saattamiseksi.
>> Jos opintojen viivästymisen syy on lakisääteinen, olet oikeutettu opintoajan pidennykseen. Hae pidennystä opiskelijakeskuksen kautta.

Passiivirekisteri
Passiivirekisteri koskee tutkinto-opiskelijoita, jotka ovat aloittaneet opintonsa ennen 1.8.2005. Myös passiivirekisteriin siirrettävät saavat asiasta tiedon etukäteen sähköpostiinsa. Jos opinto-oikeutesi on jo tai on siirtymässä passiivirekisteriin, seuraa ohjeita verkkosivuillamme opinto-oikeuden aktivoimiseksi.

4. Sivuaineopiskelusta

Useimmissa TSE:n tutkinto-ohjelmissa sivaineet valitaan täysin vapaasti. Alla muutamia näkökulmia sivuaineen valintaan.

>> Sivuaineen ei tarvitse olla tietyn yhden oppiaineen järjestämä kokonaisuus, vaan se voi olla opinto-oppaassa kuvattu temaattinen kokonaisuus, kuten TSE:llä esim. vastuullisen liiketoiminnan tai yritysviestinnän opintokokonaisuus.

>> Erilaiset kiinnostavat hankkeet voivat tarjota monialaisia sivuaineopintoja, kuten Tekoälyakatemia (haku sivuaineeseen päättyy 18.10.), Sote-akatemia tai työelämän ja henkilöstöasioiden opintokokonaisuus TYHE.

>> Myös kieli voi olla sivuaine. Tällöin kaikki kyseisen kielen opinnot sisältyvät sivuaineeseen (pl. alkeet). Tarkemmat ohjeet kunkin kielen kuvauksessa opinto-oppaassa.

>> Voit myös valita sivuaineen toisesta tiedekunnasta. Turun yliopiston koko sivuainetarjontaa voi selata opinto-oppaassa. Tutustu sivuaineen kuvaukseen ja huomioi mahdollinen sivuainekoe tai muu karsinta. Porin sivuaineopinnot ovat listattuna opinto-oppaassa Liiketoimintaosaamisen KTK-tutkinto-ohjelman alle tai Asiantuntijaorganisaatioiden liiketoimintaosaamisen maisteriohjelman alle.

>> TSE:n Porin yksikön opiskelijat voivat osallistua TSE:n sellaisille opintojaksoille Turussa, joita ei Porin yksikössä järjestetä. TSE:n Turun opiskelijat ovat etusijalla Turun opintojaksoille. Opintojaksokuvauksissa voi olla myös lisätiedoissa kohderyhmää koskevia rajoitteita, jotka tulee huomioida. Periodikohtaiset kurssi-ilmoittautumiset tehdään normaalisti Nettiopsussa.

Jos päätät vaihtaa sivuainetta, hopsin osalta riittää että päivität opintosuunnitelmasi omatoimisesti opinto-oppaan kuvauksen mukaisesti, eikä hopsille tarvitse pyytää hyväksyntää.

5. Muuta ajankohtaista

>> Turun 1. vsk: Lähde lukiovierailulle – tienaa haalarimerkki ja 1 op.  Vuosikurssi 2019 on saanut ohjeet ja ilmoittautumislinkin UTU-sähköpostiinsa. Muut kiinnostuneet: ottakaa yhteys opintotoimistoon!

>> Alumni Keynote Speakers -luentosarja jatkuu taas! Myös yksittäisille luennoille voi osallistua. Myös Porissa on tarjolla luennot etäyhteyden välityksellä. Lisätietoja mm. opinto-oppaassa.

>> Maisteriopiskelija: Osallistu yliopiston mentorointiohjelmaan! Haku päättyy su 6.10. eli vielä ehtii. Saat käyttöösi mentorin työelämäyhteydet ja sparraus-apua urasuunnitteluun. Lisätietoja intrassa.

>> Porin opiskelijat, huom: Olemme lähettäneet opintojen seurantaan liittyen viestiä lukuvuonna 2018-19 alle 45 opintopistettä suorittaneille opiskelijoille. Yli 45 opintopistettä suorittaneet opiskelijat eivät saa erillistä viestiä. Opintojen etenemiseen ja muihin opintoasioihin liittyen voit aina olla yhteydessä opintotoimistoon. Turun osalta alle 45 op suorittaneita kutsutaan ohjaukseen tavallisesti vuodenvaihteessa.

Opintotoimiston väki

Seuraava uutiskirje julkaistaan marraskuussa. Sen aiheena on mm. opiskelijavaihtoon hakeutuminen.

In English: Remember to check the Academic Calendar now that the teaching period is changing. Also, if you are considering an internship in 2020, remember to apply for the UTU internship grant in October. In case your study right is about to expire, please read the instructions on our web site. And finally, registration to the UTU mentoring programme ends Oct 6!