Uutiskirje 11/2019

Opiskelijavaihtoon hakeutuminen ja marraskuun ajankohtaiset

Marraskuun uutiskirjeen aiheita ovat

1. Suunnitteletko opiskelijavaihtoa?
2. Kevään opetusaikataulut julki 15.11.
3. Erikoistumissuunnan valinta: 1. vsk
4. Muistilista hyväksilukujen hakuun

5. Kirjastojärjestelmä vaihtuu vuodenvaihteessa
6. Muuta ajankohtaista

1. Suunnitteletko opiskelijavaihtoa?

HUOM: Aiemmista vuosista poiketen kansainvälisen liikkuvuuden päähaku alkaa kaikkien hakukohteiden osalta jo 2.12.2019.

>> Uutta hakuprosessissa: SoleMove-hakujärjestelmä & OLA – online learning agreement otettu käyttöön
>> Vaikka OLA on sähköinen, muista olla yhteydessä omaan oppiaineeseesi ja tarkista että vaihtosuunnitelmasi on ok.

Mistä tietoa?

>> Kansainvälisen liikkuvuuden ohjesivut intrassa.
>> Osallistu kv-liikkuvuuden infotilaisuuksiin kampuksella! Kauppakorkean tilaisuudet Turussa ke 4.12. klo 16.15 (Elovena-sali) ja Porissa ma 9.12. klo 12.15 (luokka 105). Yllä olevassa linkissä lisää infotilaisuuksia.
>> Seuraa UTUvaihdossakanavalla meidän opiskelijoita maailmalla (parhaillaan postausvuorossa Argentiinassa vaihdossa oleva TSEläinen Susanna)
>> Myös Youtubesta löytyy yliopiston ohjevideoita mm. motivaatiokirjeen laatimisesta.
>> Muista myös TuKY:n ja Kansainvälisen liikkuvuuden tiimin vaihtotapahtuma 27.11. klo 13-16 OP-salissa! Vaihdosta palanneet jakavat kokemuksiaan ja kv-tiimiltä voi kysyä ohjausta.

2. Kevään opetusaikataulut julki 15.11.

Opintojohtosäännön mukaisesti kevään opetusaikataulut julkaistaan marraskuussa. Aikataulut ovat lopulliset vasta 15.11., joten jos huomaat kevään opetusaikoja opinto-oppaassa jo nyt, ota huomioon, että ne voivat muuttua vielä puoleen kuuhun asti. Muutokset ovat mahdollisia myös myöhemmin.

3. Erikoistumissuunnan valinta: 1. vsk

>> Turussa 1. vsk (KTK-opiskelijat) osallistuu marraskuun aikana erikoistumissuunnan valintainfoon sekä tutkinto-ohjelmien infotilaisuuksiin alkaen ma 4.11. Lisäksi kansainvälisen johtamisen ja yrittäjyyden tutkinto-ohjelman vsk. 2019 osallistuu HOPS-infoon 19.11. Tarkemmat ohjeet intrassa ja sähköpostissasi.

HUOM: Porissa KTK-opiskelijoiden vuosikurssi 2019 laatii opintosuunnitelmansa kevätlukukauden 2020 puolella. Erikoistumissuuntien infotilaisuudet järjestetään 3. periodin aikana. Tarkemmat ajankohdat tiedotetaan myöhemmin.

Kaikille yhteisiä ohjeita erikoistumissuunnan valinnasta löydät intrasta: TSE > Opiskelu > Opintojen suunnittelu ja HOPS.

4. Muistilista hyväksilukujen hakuun

Otimme käyttöön sähköisen hyväksilukulomakkeen kevätlukukaudella 2019. Alla muistilista sinulle, jolle hyväksilukujen hakeminen on ajankohtaista:

  1. Valitse haetko opintojen sisällyttämistä, korvaamista tai muualla kuin muodollisessa koulutuksessa hankitun osaamisen hyväksilukemista. Lomakkeen täyttö- ja käsittelyprosessi on hieman erilainen kussakin tapauksessa, joten asian käsittelyn nopeuttamiseksi ja helpottamiseksi valitse oikea pallura.
  2. Valitse oikea tiedekunta/yksikkö. Huom. Porin yksikön opiskelijat valitsevat Turun kauppakorkeakoulu/Porin yksikkö. Näin lomake päätyy oikeaan tiedekuntaan/yksikköön käsiteltäväksi. Mikäli haet hyväksilukua sivuaineeseen, jota suoritat muussa tiedekunnassa, niin valitse kyseinen tiedekunta.
  3. Liitä tarvittavat liitteet hakemukselle. Puutteelliset liitteet tai liitteiden puuttuminen kokonaan on peruste hylätä hakemus.
    • Kopio todistuksesta/opintorekisterotteesta. Huom. pelkkä diploma suoritetusta opintojaksosta ei riitä. Jos olet hakenut suorituksen Puro-järjestelmän kautta, niin todistusta suorituksesta ei tarvitse enää toimittaa. Varmista kuitenkin, että olet hakenut suorituksen Puroon ennen hakemuksen täyttämistä.
    • Tarkka kurssikuvaus, joista ilmenee taso, sisältö, laajuus, kontaktiopetuksen tunnit, kurssia varten luettu kirjallisuus sekä kurssin suoritustapa (tentti, harjoitustyöt tms.). Vaihdossa suoritettujen opintojen kurssikuvausten tulee olla vähintään englanninkielisiä. (Myönteistä) päätöstä ei voi tehdä puutteellisella kurssikuvauksella.
    • Mikäli opinnot on suoritettu ulkomailla ja opintojen mitoitus poikkeaa opintopisteiden mitoituksesta, tulee liitteeksi laittaa selvitys mitoituksen vastaavuudesta opintopisteisiin nähden (1 ECTS=1 OP). Tämä on erityisen tärkeää, jotta saat hyväksiluetuksi oikean määrän opintopisteitä.
    • Muut mahdolliset liitteet, jotka voivat vaikuttaa hyväksilukuun.
  4. Korvaamishakemuksissa täytetään jokaista opintojaksoa varten oma hakemus. Sisällyttämishakemuksissa täytetään jokaista ainetta/kokonaisuutta varten oma hakemus.
  5. Täytä hakemus huolellisesti ja tarkkaan. Sisällyttämisessä valitse aine/muu kokonaisuus, johon haluat opintojakson sisällyttää. Kirjoita opintojaksojen nimet oikein. Suoritetun opintojakson nimi tulee olla sama kuin opintosuoritusotteella ja korvattavan opintojakson nimi tulee olla sama kuin opinto-oppaalla.

Ohjeet ja linkki lomakkeelle opintotoimiston intrassa.

5. Kirjastojärjestelmä vaihtuu vuodenvaihteessa

Muutoksia Volter-asiakaskäyttöliittymään

  • Uusi käyttöliittymä mahdollistaa kirjaston aineistojen ja elektronisten artikkelien hakemisen yhdellä haulla.
  • Kirjautuminen Volteriin tapahtuu UTU-tunnuksella.
  • Lainausautomaateilla käytettävä PIN-koodi muuttuu. Käyttäjät voivat luoda itselleen uuden PIN-koodin kirjautumalla alkuvuonna 2020 uuteen Volter-tietokantaan.
  • Nykyiseen Volteriin tallennetut suosikit, listat ja haut eivät siirry uuteen järjestelmään.

Väliaikaiset vaikutukset kirjaston palveluihin

  • Vuodenvaihteessa kaikilla lainoilla on pidemmät laina-ajat.
  • Kaikki kirjastot (myös Feeniks) ovat suljettuina 21.12.2019-6.1.2020.

Järjestelmänvaihdokseen liittyvät tiedotteet ja ohjeistukset löytyvät koostettuna kirjaston www-sivuilta.

6. Muuta ajankohtaista

>> Turun 1. vsk: Ilmoittautuminen Oppimisen taito -kurssiin kuuluvaan informaationlukutaitomoduuliin, joka järjestetään kevään intensiiviviikoilla! Ilmoittautuminen tehdään 2.-15.12. Konsta-palvelussa. Sekä KTK- että VTK-opiskelijat ilmoittautuvat.

>> Opiskele kieltä vapaa-aikanasi – hanki kielikaveri! Moodlesta löytyy Kieli- ja viestintäopintojen keskuksen ylläpitämä kielikaverifoorumi. Jätä vapaamuotoisen kielikaveri-ilmoitus ja selaa muiden ilmoituksia! Kielikaveri-toiminnan tarkoituksena on auttaa kielistä ja kulttuureista kiinnostuneita ihmisiä löytämään toisensa.

Muista myös KieVin koordinoima kielitandem-toiminta (ks. lisätiedot opinto-oppaasta sekä Intranetistä).

>> Onko sinulla idea uudesta projektista tai tempauksesta, jonka haluat toteuttaa yliopistossa tai Turun alueella? Hae siihen opiskelijoille suunnattua apurahaa!

Apurahan suuruus on 1000 euroa, ja se voidaan jakaa useamman hakijan kesken. Projektin teema on yrittäjyys tai hyvinvointi ja sen toteutusaika on lukuvuosi 2019-2020. Haku on auki 30.11.2019 asti! Lue lisää yrittäjyysyliopiston sivuilta.

 

>> Lopuksi vielä muutos TSE-opintotoimiston Porin henkilökunnassa: Essi Haudan siirtyessä toisiin tehtäviin Porissa opintoneuvojana vuoden loppuun saakka toimii Sanni Alanen. Tervetuloa Sanni!

Opintotoimiston väki

Seuraava uutiskirje julkaistaan joulukuussa. Sen aiheita ovat vuodenvaihteen aikataulut ja vanhojen vuosikurssien KTK-tutkintojen siirtyminen voimassa olevan opinto-oppaan mukaisiin tutkintovaatimuksiin 1.8.2020 alkaen.

In English: Do notice that the application period for student exchange programmes begins on Dec 2. Also, the teaching schedule for the Spring Term will be published in the Study Guide on Nov, 15. Have you noticed this Language Partner Moodle site? Please use it only for the intended purpose. Finally, the application period for student project grants is open until November 30.