Uutiskirje 1/2022

Tammikuun uutiskirjeen aiheita ovat

  1. Liikennevalo on keltainen – missä voin opiskella ja mistä saan apua?
  2. Turun yliopiston opiskelijoiden viikkoposti aloittaa tammikuussa
  3. Tutorhaku alkaa helmikuussa
  4. Kevään erikoistumissuuntavalinnat
  5. Tule meille harjoittelijaksi!
  6. Muuta ajankohtaista

1. Liikennevalo on keltainen – missä voin opiskella ja mistä saan apua?

Yliopiston keltaisesta koronavalosta ja etäopetuksesta huolimatta seuraavat asiat ovat vielä mahdollisia:

  • Pääset kulkulätkällä sisälle kauppakorkeakouluun ja voit hyödyntää opiskelu- sekä ryhmätyötiloja klo 7–22. Muista käyttää kasvomaskia, huolehtia käsihygieniasta ja pitää riittävä suojaetäisyys.
  • Opintotoimisto, opintoneuvojat ja omaopettajat palvelevat sähköpostilla ja puhelimitse (soittamalla moni asia selviää nopeasti!). Yhteydenottokynnys kaikissa asioissa on matala 🙂
  • Löydät opintotoimiston yhteystiedot täältä ja omaopettajien täältä.

Jos tuntuu siltä, että kaipaat apua ja tukea, voit opintotoimiston lisäksi ottaa yhteyttä opintopsykologiin ja YTHS:öön.

2. Turun yliopiston opiskelijoiden viikkoposti aloittaa tammikuussa

Turun yliopistossa on päätetty ottaa käyttöön kaksi kertaa kuukaudessa julkaistava uutiskirje, joka kulkee nimellä viikkoposti. Uutiskirje sisältää kaikkia tutkinto-opiskelijoita koskevaa infoa liittyen mm. uraohjaukseen, opiskelijavaihtoon ja opintojen rahoitukseen sekä opiskelijan hyvinvointiin. Kirje lähetetään tammikuun lopulta alkaen utu-sähköpostiin kaikille TY:n tutkinto-opiskelijoille, joilla on aktiivinen opinto-oikeus.

Yritämme TSE-opintotoimiston uutiskirjeessä välttää päällekkäisyyttä viikkopostin kanssa, joten jatkossa meidän uutiskirjeeltä löytyy pääasiassa pelkästään TSE:tä koskevia tietoja ja muistutuksia. Saatamme myös jatkossa pidentää TSE-opintotoimiston kirjeen julkaisuväliä tai pidemmän päälle opintotoimiston uutiskirjeelle ei välttämättä ole enää tarvetta. Aika näyttää! Ilmoitamme teille muutoksista tulevissa uutiskirjeissämme.

Otattehan opiskelijan viikkopostin omaksenne ja aktiiviseksi osaksi opintojen suunnittelua!

3. Tutorhaku alkaa helmikuussa

Haemme tutoreita vuosikurssille 2022! Turun kampuksella opiskelijat voivat tutoroida yksin tai parin kanssa, eikä paria tarvitse olla valmiina hakuvaihessa. Jos haluat tutoroida parin kanssa ja tulet valituksi, voimme etsiä sinulle tutorparin hakijoiden joukosta.

HUOM: Tutorina toimimisesta on mahdollista saada opintopisteet ja palkkio kahdesti. Toiminta painottuu elo-syyskuulle 2022.

Tarvitsemme tutoreita seuraaville opiskelijajoukoille:
  • kandiopintojaan aloittaville KTK-/KTM- sekä VTK-/VTM-opiskelijoille,
  • suomenkielisiin maisteriohjelmiin valituille opiskelijoille,
  • englanninkielisiin maisteriohjelmiin valituille opiskelijoille,
  • sekä tietysti vaihto-opiskelijoille.
Turussa…
Porissa…
  • Tutorhaku on auki 15.2.-28.2.2022, saat sähköpostiisi lisätietoja helmikuun alussa.
  • Tutorkoulutukset alkavat huhtikuussa ja koulutusten ajankohdista ilmoitetaan erikseen uusille tutoreille.
  • Porin yksikössä tutorhaun järjestävät opiskelijayhdistykset Porky ja Pointer. Jos sinulla on kysyttävää hausta, otathan rohkeasti yhteyttä Porkyn Kopoon.

4. Kevään erikoistumissuuntavalinnat

Huomio, 1. vsk:n KTK-opiskelija! Jollet ole valinnut erikoistumissuuntaa (pääainetta) jo syksyn aikana, teet valinnan nyt keväällä.

Turun opiskelijat

Tarkista UTU-sähköpostistasi (20.1. alkaen) erikoistumissuuntavalinnan ohjeet ja aikataulu, osallistu hops-infoon Zoomissa ja toimita hops ohjeiden mukaisesti 13.2. mennessä.

Porin opiskelijat

Tarkista UTU- sähköpostisi ja osallistu oppiaineiden järjestämään erikoistumissuunta-infoon pe 11.2. ja vastaa tämän jälkeen erikoistumissuuntakyselyyn. Hops-info pidetään maaliskuussa, jolloin pääset laatimaan oman hopsisi valitun erikoistumissuunnan vaatimusten mukaisesti.

Puuttuuko erikoistumissuunta – vsk. 2020 tai vanhempi?

Jos olet vsk. 2020 ja erikoistumissuunta jäi valitsematta viime vuonna, saat meiltä 20.1. UTU-sähköpostiisi automaattisesti pyynnön osallistua erikoistumissuuntavalintaan sekä ohjeet.

Jos olet vsk. 2019 tai vanhempaa vuosikurssia ja erikoistumissuunta puuttuu, tutustu erikoistumissuunnanvaihto-ohjeeseen ja toimi sen mukaisesti.

5. Tule meille harjoittelijaksi!

TSE-opintotoimistoissa Turussa ja Porissa on tarjolla tänäkin vuonna kaksi korkeakouluharjoittelijan tehtävää. Meillä on iloinen ja avoin työyhteisö, tervetuloa mukaan. Tehtävä sopii hyvin myös opintojen oheen.

6. Muuta ajankohtaista

Muista maksaa YTHS-maksu OmaKelassa tammikuun aikana! Kevätlukukauden eräpäivä on 31.1.2022. Huomaa: Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti.

Muutoksia TSE-opintotoimiston henkilökunnassa: Opintoneuvoja Anna Kalpio on siirtynyt määräajaksi toiseen tehtävään ja Turun toimistossa opintoneuvojana aloitti 1.1. Jesse Väänänen. Onnittelut Jesse <3!

Oletko ollut vaihdossa tai pohditko vaihtoon lähtöä? Vai eikö vaihto-opiskelu kiinnosta ollenkaan? Liikkuvuuskyselyllä kartoitetaan opiskelijoiden ajatuksia ja toiveita vaihto-opiskeluun sekä toisaalta ekologisesti kestävämpään matkustamiseen liittyen. Vastaamalla kyselyyn voit osallistua Interrail-lipun arvontaan. Lisätietoa asiasta intrassa. Kysely on auki 23.1.2022 asti. Vastaaminen vie vain 5-10 minuuttia.

Opintotoimiston väki

In English: TSE is looking for student tutors for the class of 2022! If you are a degree student but haven’t yet payed the Student Health Care fee to Kela, please remember to make the payment by Jan 31.

Have you been on exchange or are you thinking of going? Or are you not at all interested? With the Student Mobility Survey we are collecting students’ thoughts and wishes related to exchange studies abroad and on the other hand to sustainable travelling. By answering the survey, you can take part in a draw for an Interrail ticket. Please see intranet for more info. The survey is open until 23 Jan. Answering takes about 5 to 10 minutes.