Uutiskirje 2/2024

Helmikuun uutiskirjeen aiheita ovat:

  1. Kurssi-ilmoittautumiset
  2. Hae tuutoriksi
  3. Porin erikoistumissuuntavalinta
  4. Tule meille harjoittelijaksi!
  5. TSE-ilmoitustaulu -sähköpostilistalle liittyminen
  6. Sähköisesti allekirjoitetut opintodokumentit saatavilla Pepistä 
  7. Muuta ajankohtaista (Ida Montin säätiön apuraha, Doctoral Studies Info Session, hae tukiopiskelijaksi, Pellervo hakee korkeakouluharjoittelijaa, uusi Getting to know Futures Sturies MOOC-kurssi, Taloustieteen erikoisala II kurssi)

You can find English summaries about the topics concerning international students at the end of the blog post.

Seuraa TSE opintotoimistoa IG:ssä! @tseopintotoimisto @tsepori

1. Kurssi-ilmoittautumiset

Muista 4. periodin kurssi-ilmoittautumiset Pepissä Turun osalta ma 19.2. ja Porin osalta ke 21.2. alkaen. Myös syksyllä alkaviin tutkielmaryhmiin ilmoittaudutaan samassa yhteydessä!

Lue tutkielmaryhmien esitietovaatimukset opinto-oppaan kurssikuvauksilta ja muista huomioida myös mahdollinen karenssikäytäntö. Pro Gradu -tutkielman osalta ilmoittautumiset kerätään seminaariryhmien toteutuksille. Tarkista myös opintojaksojen sisältö, suoritustavat ja mahdolliset esitietovaatimukset opinto-oppaalta. Graduryhmään ilmoittautuminen tapahtuu kurssille “Tutkielmaseminaari, [oppiaineen nimi]”.

Opetussuunnitelmatyön 2024-2027 ollessa jo täydessä vauhdissa, Pepin HOPSilta avatut kurssikuvaukset saattavat näyttää eri tietoja kuin vielä kevään 2024 voimassa oleva opinto-opas. Tarkista siis kevään kurssikuvaukset aina opinto-oppaan kautta!

2. Hae tuutoriksi

Vuoden 2024 tuutorihaku on nyt käynnissä! Ennen kuin päätät hakea tuutoriksi, tutustu tuutoroinnin aikatauluihin ja vaatimuksiin TSE-opintotoimiston tuutorointisivulla intrassa. Tarkista etukäteen, että pystyt sitoutumaan tuutoroinnin aikatauluihin ja huolehdi, että opiskeluasiat, kuten hops, ovat kunnossa.

>> Turun opiskelija: Muista jättää hakemus helmikuun aikana osoitteessa intranet.utu.fi/fi/sivustot/tuutoriksi. 

>>Porin opiskelija: Tuutorihaku alkaa Porin yliopistokeskuksessa 6.2. ja päättyy 18.2.2024. PorKy:n järjestämä tuutorhaku 2024 -infotilaisuus 5.2. klo 16:00 yliopistokeskuksella.

Haemme paitsi KTK- ja VTK-tuutoreita, myös tuutoreita maisteriopiskelijoille ja vaihto-opiskelijoille. Odotamme innolla hakemustasi!

3. Porin erikoistumissuuntavalinta

Porin 1. vuosikurssin KTK-opiskelijoille järjestetään Erikoistumissuuntainfo torstaina 15.2.2024 klo 14.15-16.45 Auditoriossa 126 sekä yliopistokeskuksen aulassa. Tilaisuus on pakollinen kaikille 1. vsk KTK-opiskelijoille! Erikoistumissuuntainfon jälkeen Porky järjestää kaksi alumni-iltaa, joissa on mahdollisuus kuulla erilaisia uratarinoita ja -polkuja.

Erikoistumissuunnan valinta tapahtuu webropol-kyselyn avulla. Saat kyselylinkin UTU-sähköpostiisi maanantaina 19.2., kysely on auki 2 viikkoa. Erikoistumissuuntien mahdollinen karsinta tehdään maaliskuussa.

Opintotoimisto järjestää Tutkintorakenne- ja HOPS-infon keskiviikkona 20.3.2024 klo 9.30, jossa saat kertauksen KTK-tutkintovaatimuksista sekä ohjeet oman HOPSin laatimiseen. HOPSin tekoon on apua tarjolla myös HOPS-klinikoilla, joihin kannattaa kaikkien osallistua. Lisätiedot intrassa sekä HOPS-opintojaksokuvauksessa.

4. Tule meille harjoittelijaksi!

TSE-opintotoimistoissa Turussa ja Porissa on tarjolla tänäkin vuonna kaksi korkeakouluharjoittelijan tehtävää. Meillä on iloinen ja avoin työyhteisö, tervetuloa mukaan! Tehtävä sopii hyvin myös opintojen oheen. Kurkkaa, mitä meidän vuoden 2023 harkkarit kirjoittivat kokemuksistaan blogijulkaisussa.

Sekä Turun että Porin hakuilmoitukset tulevat intraan. (Ilmoituksen selaaminen ja hakemuksen täyttäminen vaativat VPN-yhteyden UTU-verkkoon tai yliopiston verkkoon kirjautumisen.)

>>Turun harjoittelijan paikan haku on auki  16.1.-5.2.2024 (sulkeutuu klo 16.00). Harjoittelu on määräaikainen ajalla 18.3.-18.9.2024. Harjoittelun kesto vastaa 5 kk:n kokopäiväistä harjoittelua. Lue harjoittelusta enemmän täältä.

>>Porin harjoittelijan paikan haku on auki 16.1.-12.2.2024 (sulkeutuu klo 16.00). Harjoittelu on määräaikainen ajalla 2.4.-13.9.2024 ja sen kesto vastaa 5 kk:n kokopäiväistä harjoittelua. Lue harjoittelusta enemmän täältä.

5. TSE-ilmoitustaulu -sähköpostilistalle liittyminen

Oletko jo liittynyt TSE-ilmoitustaulu sähköpostilistalle? Jos et vielä ole liittynyt, tärkeää tietoa saattaa mennä huomaamatta ohitsesi. Esimerkiksi kauppakorkeakoulun opiskelijoita koskevat työpaikka- ja apurahailmoitukset edennämme aina tämän listan kautta.

Jos haluat saada TSE-ilmoitustaulu -sähköpostilistalle lähetetyt viestit utu-sähköpostiisi, sinun tulee itse liittyä kyseiselle jakelulistalle Outlookin selainversiossa. Alla ohjeet suomeksi ja englanniksi:

Selaa Outlook Webbiin (https://mail.utu.fi) ja toimi seuraavasti:

  • Options (oikean yläkulman ratas), Asetukset/Options
  • Yleinen/General -> Jakeluryhmät/Distribution groups
  • Liity/Join… (kaksi ukkelia ja +)
  • Valitse haluamasi lista, Liity/Join

Samaa reittiä onnistuu myös listalta poistuminen, jos et myöhemmin enää halua vastaanottaa viestejä.

6. Sähköisesti allekirjoitetut opintodokumentit saatavilla Pepistä 

Opiskelija voi 22.1.2024 alkaen ladata Pepistä itse itselleen sähköisesti allekirjoitetun opintosuoritusotteen ja opiskelutodistuksen.

​Turun yliopisto on ottanut käyttöön Peppiin integroidun Atomi-palvelun, jolla opiskelija voi itse ladata itselleen sähköisen opintosuoritusotteen tai opiskelutodistuksen Pepistä. Nämä opintodokumentit ovat sähköisellä organisaatioallekirjoituksella varustettuja ja ovat samanlaisia kuin yliopiston opintohallinnon työntekijöiden opiskelijoille tekemät sähköisesti allekirjoitetut opintodokumentit. Opintosuoritusotteet ja opiskelutodistukset ovat ladattavissa suomeksi ja englanniksi.

Samalla opiskelijan työpöydältä poistetaan epävirallinen, allekirjoittamaton opiskelutodistus. Epävirallinen opintosuoritusote säilyy Pepissä.

Palvelu löytyy Pepistä opiskelijan työpöydän ylävalikosta kohdasta ‘Todistukset’. Tarkemmat ohjeet sähköisesti allekirjoitettujen opintodokumenttien lataamisesta löydät intranetistä Pepin opiskelijan työpöydän ohjeista.

7. Muuta ajankohtaista

Hae Ida Montin säätiön apurahaa

Ida Montinin säätiön tarkoituksena on tukea pohjoispohjalaisten kauppatieteiden opiskelua. Apurahat myönnetään kauppatieteiden kandidaatin tai maisterin tutkintoa suorittaville yliopisto-opiskelijoille opinto- ja elinkustannusten, ulkomaisen vaihdon, pro gradu -tutkielman loppuun saattamisen tai muun vastaavan opintoihin liittyvän toiminnan aiheuttamien kustannusten kattamiseen. Apurahojen suuruus on tyypillisesti 1.000 – 2.000 euroa.

Edellisen lisäksi säätiö voi myöntää pohjoispohjalaisen taustan omaavalle kauppatieteiden tohtorin tutkintoon tähtäävien jatko-opintojen aloittamista harkitsevalle opiskelijalle kannustinapurahan, jonka suuruus on noin 5.000 euroa. Hakuaika on 1.2. – 1.3.2024. Hakemukset tehdään Ida Montinin säätiön sähköisellä hakulomakkeella verkko-osoitteessa www.idamontininsaatio.fi. Sivuilla on myös apurahojen hakua koskevaa lisätietoa. Hakemuksen liitteiden määrä saa olla enintään 10 sivua (A4).

Apurahan saajien nimet julkaistaan säätiön kotisivuilla, ja apurahat maksetaan 15.6.2024 mennessä. Jatko-opiskelijan kannustinapuraha maksetaan saajalleen kuitenkin vasta sen jälkeen, kun jatko-opintojen alkaminen on varmistunut.

Doctoral Studies Info Session for Applicants on 13.3.2024 (Doctoral Programme of Turku School of Economics)

Are you considering applying to the Doctoral Progamme of Turku School of Economics at the University of Turku? Join us for an online event where you can learn more about the programme and have the opportunity to ask questions from the academics of the major you are interested in. Don’t miss this chance to get all the information you need to make an informed decision about your future studies. Sign up now to reserve your spot!

The event is organised on Wed 13 March at 10-11.30 (local time in Finland) in Zoom. Register in Webropol by Monday 11 March at 10am (local time in Finland). A zoom link will be sent to your email before the event. Link to the Webropol:  https://link.webropolsurveys.com/S/EC6E6AC8CB397003

Hae tukiopiskelijaksi Mielen päällä -toimintaan 23.1-9.2.2024 

Mielen päällä -tukiopiskelijatoiminta on hyvinvointia edistävää vertaistukitoimintaa opiskelijalta opiskelijalle, jota toteutetaan esimerkiksi antamalla kahdenkeskistä vertaistukea kanssaopiskelijalle, edustamalla toimintaa opiskelijatapahtumissa, olemalla mukana opiskelijoille suunnatussa ryhmätoiminnassa, kehittämällä ainejärjestöyhteistyötä tai tekemällä sisällöntuotantoa eri viestintäkanaviin.

Mitä on tukiopiskelijatoiminta?

Tukiopiskelijatoimintaa voidaan toteuttaa seuraavin tavoin:

  1. antamalla kahdenkeskistä vertaistukea kanssaopiskelijalle,
  2. edustamalla toimintaa opiskelijatapahtumissa,
  3. olemalla mukana ryhmätoiminnassa (Opiskelunurkka, retket, työpajat)
  4. kehittämällä ainejärjestöyhteistyötä tai
  5. tuottamalla sisältöä toiminnan eri viestintäkanaviin.

Mielen päällä -toiminnan vahvuutena on ehdottomasti opiskelijalähtöisyys, opiskelijalta opiskelijalle -ajattelu. Tukiopiskelijatoiminta kaikessa monipuolisuudessaan tarjoaakin tärkeän väylän opiskelijoille vaihtaa kokemuksia mielen päällä olevista asioista sekä tulla kuulluksi ja nähdyksi. Jokainen tukiopiskelija voi olla mukana toiminnassa haluamallaan tavalla emmekä esimerkiksi oleta kaikkien tarjoavan vertaistukea kanssaopiskelijoille.

Kiinnostuitko? Hakuaika on 23.1.-9.2.! https://link.webropol.com/s/tukiopiskelijahaku2024​

Pellervo hakee korkeakouluharjoittelijaa

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo etsii korkeakouluharjoittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen sopimuksen mukaan alkaen maalis-toukokuussa 2024. Harjoittelun kokoaikainen kesto on 2-3 kuukautta, mutta työtunnit voi jakaa haluamallaan tavalla 20-37,5 viikkotunniksi.

Harjoittelijan tehtävänä on selvittää lukioissa, ammattioppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa toimivien oppilaitos- ja opiskelijaosuuskuntien nykytilaa ja kehittämistarpeita. Harjoittelijan mahdollinen opinnäytetyö ja tämä selvitys ovat yhdistettävissä ja Pellervo tarjoaa siihen osaltaan tarvittavan tuen ja ohjauksen.

Korkeakouluharjoittelijan tehtäviin kuuluu lisäksi Pellervon ”Osuustoiminta oppilaitoksiin – nuoret, yrittäjyys & tulevaisuuden taloustaidot” – kehittämisprojektiin osallistuminen ja muut aiheeseen liittyvät, avustavat työtehtävät.

Palkkaus on TES:in mukainen, sovellettava työehtosopimus on Medialiiton ja Ammattiliitto Pron välinen viestinnän toimihenkilöitä koskeva sopimus.

Lue tarkemmat tiedot täältä. Jätä vapaamuotoinen hakemuksesi viimeistään perjantaina 23.2.2024 osoitteeseen rekry@pellervo.fi

Lisätietoja tehtävästä sekä kysymykset erityistarpeista liittyen esimerkiksi työpaikan esteettömyyteen tai olosuhteisiin antaa toimitusjohtaja Mari Kokko,
mari.kokko@pellervo.fi tai p. 040 521 2124.

Uusi tulevaisuudentutkimuksen MOOC kurssi Getting to Know Futures Studies on alkamassa!

Uusi MOOC verkkokurssi Getting to Know Futures Studies tuo helposti saataville maistiaisen tulevaisuudentutkimuksen oppeja. Kurssilla tutustutaan tieteenalaan, sen menetelmiin sekä käytännön sovelluksiin. Kurssin materiaaleja ovat olleet tuottamassa Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen huippuosaajat professori emerita Sirkka Heinonen, professori Toni Ahlqvist ja professori Petri Tapio sekä moniääninen joukko muita tulevaisuudentutkimuksen asiantuntijoita. Kurssin aikana pääset asiantuntijoiden tuottamien videomateriaalien, mielenkiintoisten lukumateriaalien ja erilaisten tehtävien avulla harjoittamaan taitojasi tulevaisuudentutkimuksen saralla.

Mitä: Massive Open Online Course (MOOC) eli avoin verkkokurssi Getting to Know Futures Studies
Missä: DigiCampus oppimisympäristössä https://digicampus.fi/
Milloin: Kurssi on auki 15.1.-30.6.2024 välisen ajan
Työskentely: 1 op, joka vastaa 27 tunnin opiskelua
Kieli: Englanti
Kurssimaksu: Kurssi on maksuton

Tarkemmat tiedot kurssista löydät kurssin nettisivuilta https://tva.utu.fi/en/studies/mooc/

Voit myös olla yhteydessä kurssin opettajaan Outi Vehka-ahoon outi.vehka-aho@utu.fi tai tva@utu.fi

Lämpimästi tervetuloa mukaan kurkistamaan tulevaisuudentutkimukseen!

KT60 Taloustieteen erikoisala II, Kaupunkitalous

Taloustieteen erikoistala II kurssilla on tänä vuonna erikoisalana kaupunkitalous. Kurssi sopii taloustieteen pää- ja sivuaineopiskelijoille. Kurssi järjestetään intensiiviviikolla ja luennot sijoittuvat ajalle 20.02.2024 – 29.02.2024. Kurkkaa tarkemmat opetusajat opinto-oppaalta.

Kurssille ilmoittaudutaan Pepin kautta. Resurssisyistä voidaan opiskelijoiden määrää kuitenkin joutua rajaamaan ilmoittautumisjärjestyksen perusteella. Etusijalla kurssille hyväksytään taloustieteen pääaineopiskelijat. Kurssin ilmoittautuminen on auki 13.2. asti!

TSE Opintotoimisto

In English

Course registration for the fourth period starts on the 19th of February. Note that the registration for Master’s thesis Autumn 2024 groups also starts on the 19th.

***

Apply to become a tutor for new international degree students! More information here. You are able to apply during February 2024 (1.-29.2.2024).

***

Doctoral Studies Info Session for Applicants on 13.3.2024 (Doctoral Programme of Turku School of Economics)

Are you considering applying to the Doctoral Progamme of Turku School of Economics at the University of Turku? Join us for an online event where you can learn more about the programme and have the opportunity to ask questions from the academics of the major you are interested in. Don’t miss this chance to get all the information you need to make an informed decision about your future studies. Sign up now to reserve your spot!

The event is organised on Wed 13 March at 10-11.30 (local time in Finland) in Zoom. Register in Webropol by Monday 11 March at 10am (local time in Finland). A zoom link will be sent to your email before the event. Link to the Webropol:  https://link.webropolsurveys.com/S/EC6E6AC8CB397003

***

New futures studies MOOC Getting to Know Futures Studies is starting!

A new MOOC Getting to Know Futures Studies brings forth an easily accessible taste of futures studies. The course provides a peek into the field of futures studies, the often-used methods of the field and the practical applications where futures studies can be utilized. The course materials have been produced with futures studies expert’s emerita professor Sirkka Heinonen, professor Toni Ahlqvist and professor Petri Tapio and more experts from the Finland Futures Research Centre. During the course you have a chance to follow recorded lectures given by these professionals of Finland Futures Research Centre, read interesting materials and test your skills in futures studies.

What: Massive Open Online Course (MOOC) Getting to Know Futures Studies
Where: DigiCampus learning platform https://digicampus.fi/
When: Available between 15.1.-30.6.2024
Workload: 1 ECTS, equals 27 hours of studying time
Language: English
Course fee: The course is free of charge

For more detailed information please check the course website https://tva.utu.fi/en/studies/mooc/

You can also contact the teacher Outi Vehka-aho via email outi.vehka-aho@utu.fi or tva@utu.fi

Warm welcome to joining us for a peek of futures studies!