Sokerijuurisalaattia ja lanttukeittoa

05. syyskuun 2017 Ruoka 0

Ruokapula oli syksyllä 1917 huutava, varsinkin kaupungeissa. Turun Sanomat julkaisi 5. syyskuuta 1917 uutisen “Hätäajan neuvojakurssit Turussa”. Kerttulinkadun kansakoululla oli järjestetty valtion kotitaloustoimikunnan kurssi, jossa neuvottiin valmistamaan ruokaa niistä aineksista, joita oli helpommin käsillä. Turun Sanomat julkaisi valikoiman kurssilla suositelluista resepteistä, jotka sisältävät ohjeet muun muassa “sotavoin” valmistamiseen. Toisessa ohjeessa voita jatkettiin lisäämällä siihen maitoa ja perunajauhoja, toisessa maitoa, vehnäjauhoja ja munankeltuaista. Ohjeissa käytetään runsaasti sokerijuurikasta, juureksia, sipulia, omenoita – eli kaikkea sitä, mitä oli parhaiten saatavilla syyskuun alussa. Tässä kaikki Turun Sanomien julkaisemat reseptit:

– H. S-i


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *