Urheilukilpailu uimanäytöksenä

10. syyskuun 2017 Urheilu 0

Åbo Underrättelser uutisoi 10. syyskuuta 1917 edellisenä päivänä käydyistä Riennon kansainvälisistä urheilukilpailuista. Kun kisat alkoivat klo 15, vettä satoi kaatamalla. Toimittaja totesikin, että kisat olivat osoitus urheilijoiden ja toimitsijoiden energisyydestä ja palavasta innostuksesta, sillä tapahtuma onnistuttiin vaikeuksista huolimatta viemään päätökseen. Turun Sanomat kertoi, että vettä oli Urheilupuiston kentällä niin paljon, että tuomarit ja urheilijat “kahlailivat siinä kauttaaltaan märkinä”. Yleisöä oli paikalla vain vähän. Vettä tuli niin paljon, että urheilukilpailua saattoi kutsua “uimanäytökseksi”.

Kisoja kutsuttiin kansainvälisiksi urheilukilpailuiksi, mutta palkintoluettelojen mukaan voittajat edustivat suomalaisia seuroja. Naisten 100 metrin juoksussa voiton vei Helsingin Jyryn Martta Dahl ajalla 14,3 s. Toiseksi tuli Jyryn Karin Salonius, joka jäi jälkeen vain 15 senttiä. Kolmanneksi kiritti Turun Urheiluliiton Vilma Vainio, joka jäi voittajasta puolitoista metriä.

– H. S-i


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *