Uutisia Triestestä

11. syyskuun 2017 Sota 0
Trieste tammikuussa 1919.

Sanomalehdet uutisoivat päivittäin maailmansotan tapahtumista, kaikilta rintamilta, Riian taisteluista, Keski-Euroopan tapahtumista ja Venäjän kiristyvästä tilanteesta. Lehdistö julkaisi 1910-luvulla myös entistä enemmän kuvallista aineistoa. Sotaan liittyviä kuvia ilmestyi  turkulaistenkin lehtien palstoille, mikä antoi mahdollisuuden kurkistaa kotimaan rajojen ulkopuolelle. Turun Sanomat julkaisi 11. syyskuuta 1917 valokuvan Triesten kaupungista. Trieste on aina ollut kulttuurien välimaastossa, kohtaamispaikka, ja se oli vuonna 1917 Itävalta-Unkarin tärkeä satamakaupunki. Italiaan Trieste liitettiin vasta vuonna 1919, mutta kuten uutisesta ilmenee italialaiset “eivät koskaan ole salanneet sitä että heidän mielensä kiihkeästi palaa tähän Adrianmeren pohjukan satamakaupunkiin”. Lisäksi kuvateksti kertoo, että aivan “äskettäin he ovat suorittaneet yhdennentoista hyökkäyksensä Isonzon tienoilla, päämääränään taas Trieste”.

– H. S-i


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *