Ostetaan kanarialintu!

Kauppaa käytiin sanomalehtien osto- ja myyntipalstoilla ahkerasti. Elintarvikkeista oli erityisen suuri puute. Hankalin tuote oli voi, josta oli huutava pula, ja voin jakelua käsiteltiin lehdissä melkein päivittäin.  Sunnuntaina 16. syyskuuta 1917 Turun Sanomien osto- ja myyntipalastalla oli kaupan taskulampun pattereita, kermaa, “vähän käytetty ompelukone”, huvila, kylvöheinää, neilikoita ja pomeranssin kuoria, hevosvaljaita, kuopiolaisia puolukoita, porsaita, seinätelefooni, korsetteja, “melkein uusi kahdenmaattava rautasänky”, hieno musta sakettipuku, kutomakone, miesten ja naisten jalkineita, haulipyssy, “uudenaikainen huonekalusto”, Nobelin petroleumia, smoking-puku, pianiino, halkoja sekä maatiloja ja kaupunkitaloja. Myyjiä oli kaiken kaikkiaan huomattavasti enemmän kuin ostajia. Mutta ostohalujakin riitti, sillä Turun Sanomien palstoilla kuulutettiin höyläpenkkiä, herneitä, heinää, kauran ja rukiin olkia, jalkineita ja käytettyä polkupyörää. Eräs turkulainen halusi välttämättä löytää naaraspuolisen kanarianlinnun, josta hän pyysi ilmoittamaan lehden konttoriin.

– Osculum


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *