Kaakelitehtaan karjanhoito vaarassa

Turun Sanomat uutisoi 25. syyskuuta 1917 Turun kaakelitehtaan vaikeuksista. Tehtaalla oli kuusitoista lehmää, joiden maitoa myytiin edulliseen hintaan työntekijöille. Nyt kaurat ja väkirehu olivat lopussa, ja tehtaan oli pakko kääntyä maaherran puoleen.

Turun kaakelitehdas oli toiminut vuodesta 1874 lähtien, ja menestyksen siivittämänä se oli perustanut myyntikonttorin Pietariin vuonna 1887. Olipa yhtiöllä tehdas Moskovassakin, mutta sen toiminta päättyi Venäjän ja Japanin sodan aiheuttamien hankaluuksien vuoksi. Alun perin Kaakeilitehdas sijaitsi osoitteessa Linnankatu 52, mutta se paloi pahasti helmikuussa 1897. Turun kaakelitehdas siirtyi Maarian Pitkämäkeen, Pukkilaan, jonka pelloilta saatiin tuotantoon sopivaa savea. Ympäristö sopi myös karjankasvatukseen, kuten Turun Sanomien uutisesta ilmenee.

 

– Osculum


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *