Myrskyn tuhoja

28. syyskuun 2017 Sää 0

Syyskuun 28. päivänä 1917 Turku heräsi myrskyn riepottelemana. “Syksyn tuimin myrsky” oli laantunut, ja se oli Turun Sanomien mukaan reuhtonut “niin suurella voimalla, ettei tottumattoman ollut hyvä liikuskella”. Puhelinjohdot olivat katkeilleet, minkä takia myrskyn tuhoja oli vaikea arvioida. Turun ohella puhelinjohtoja oli katkennut ainakin Helsingissä, Tampereella, Forssassa ja Loimaalla. Samalla lukijoille ilmeni, miten uutisliikenne kotimaassa kulki. Turun Sanomat kirjoitti: “Kun saamme kotimaan uutiset ja sähkösanomat Helsingistä puhelimitse, tuotti myrsky meille ikävän kepposen, kun se katkaisi kaikki Helsingin puhelinjohdot. Yritimme korjata asiaa puhumalla Tampereen kautta pääkaupunkiin. Mutta Tampereen johtokin oli katkennut.”

Turussa myrsky oli Porthanin puistossa tempaissut suuresta jalavasta “puolet irti ja kaatoi sen suurella jyskeellä maahan ollen muuan ukko vähällä jäädä puun alle”.

–Morfeus


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *