Mieleen pantavaa

27. syyskuun 2017 Arki 0

Turun Lehti ilmestyi vuonna 1917 kolme kertaa viikossa ja julkaisi ajankohtaisten uutisen lisäksi myös käytännön vinkkejä. Lehti tarjosi lukijoilleen 27. syyskuuta kaksi “mieleen pantavaa” neuvoa, joista ensimmäinen liittyi kauneudenhoitoon: ensin keitetään riisiryynejä vedessä, minkä jälkeen siivilöidään ryynit pois ja pestään keitinvedellä kasvot. Toinen vinkki liittyi kalan suomustamiseen, joka onnistui helpommin, kun kaloja oli muutaman sekunnin ajan keitetty kuumassa vedessä.

Turun Lehti ilmestyi vuosina 1882–1919. Se syntyi Åbo Tidningin julkaisuyhtiön aloitteesta suomenkielisten lehtien kilpailijaksi. Kevyttä lukemistoa ja uutisia julkaissut lehti oli laajimmillaan vuonna 1914, jolloin sen levikki oli 14 000 kappaletta.

– H. S-i


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *