Onko poikia eli ei?

03. lokakuun 2017 Arki 0

Vaalipäivien jälkeen 3. lokakuuta 1917 Sosialisti-lehti kertoi monenlaisista levottomuuksista. Maanantain ja tiistan välisenä yönä oli lehden mukaan “eräs hieno herrasmies” käynyt repimässä sosialidemokaattien vaalijulisteita. “Huonoa asiaa” ajettiin “keljuin konstein”. Lehti kertoi myös levottomuuksista Paattisilla, kun nuoret miehet riuhuivat yötuimaan ja rikkoivat ovia ja ikkunoita. Kaiken tämän vastapainona lehden viimeisellä sivulla oli joukko arkisia pikkuilmoituksia, jotka viittasivat elämän jatkuvuuteen. Osoitteessa Aninkaistenkatu 4, nykyistä Lönnrotinpuistoa vastapäätä, sijaitsi “kansanruokasali ja kahvila” nimeltä Virvoitus. Sinne saattoivat turkulaiset piipahtaa arjen lomassa. Samalla sivulla etsittiin hoitajaa pienelle lapselle. Nimimerkki “Varma maksaja” halusi lapsensa hoitoon “joko maalle tai kaupunkiin”. Lehden mieleenpainuvin ilmoitus etsii kirjeenvaihtotoveria. Turkulainen “27-vuotias siivo vakavaluontoinen neiti” Tyyni Merivirta etsi Sosialisti-lehdessä kirjeenvaihtoon “samanlaisia poikia”. Vastaukset tuli osoittaa Hämeenkadun postitoimistoon.

– Osculum


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *