Vaalien tuloksia

Torstaina 4. lokakuuta 1917 sanomalehdet julkaisivat tietoja eduskuntavaalien tuloksista. Turun Sanomat julkaisi taulukon Turun ja Porin läänin eteläisen vaalipiirin äänistä ja niiden jakautumisesta puolueiden kesken. Suomalainen puolue (vanhasuomalaiset), Nuorsuomalainen puolue ja Kansanpuolue muodostivat vaaliliiton koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Turussa Ruotsalainen kansanpuolue oli mukana tässä vaaliliitossa, kuten taulukosta ilmenee. Poliittisesta aktiivisuudesta kertoi se, että äänestysprosentti nousi merkittävästi edellisestä vuodesta. Kun vuoden 1916 vaaleissa vain 55,5 % kansasta kävi vaaliuurnilla, vuonna 1917 prosentti oli 69,2 %. Turun Sanomien tilastossa tämä näkyy siinä, että absoluuttiset äänimäärät olivat selvästi kasvaneet edellisestä vuodesta. Koko maassa äänioikeutettuja oli vuoden 1917 vaaleissa 1 441 075 henkeä.

– H. S-i


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *