Sisarukset eri leireissä

05. lokakuun 2017 Sota 0

Turun Sanomat kiinnitti 5. lokakuuta 1917 huomiota sisaruksiin, jotka poliittiset mullistukset olivat heittäneet eri puolille rintamaa. Lehti julkaisi valokuvan, jossa nähtiin “leskikeisarinna Dagmar ja leskikuningatar Aleksandra”. Tanskan prinsessasta Dagmarista oli tullut Venäjän keisarinna: hän oli Aleksanteri III:n puoliso Maria Fjodorovna (1847–1928) ja Venäjän viimeisen keisarin Nikolai II:n äiti. Dagmarin sisaresta Alexandrasta (1844–1925) tuli Britannian kuninkaan Edvard VII:n puoliso. Vuonna 1917 Dagmar ja Alexandra olivat molemmat leskiä, ja lehtitiedon mukaan sisarukset viettivät aikaa yhdessä sodan alkuun asti, “Juutinrauman rannalla”. Nyt Dagmar oli Pietarissa, vallankumouksen järkyttämänä.

– H. S-i


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *