”Ukraina ei pelkää”

20. joulukuun 2017 Politiikka 0

Ulkomaiden kriisit saivat taas aiempaa enemmän tilaa lehdissä, mikä osaltaan kertoi tilanteen Turussa rauhoittuneen. Venäjältä raportoitiin, että Ukraina aikoo taistella bolsevikkeja vastaan. Viereisellä Turun Sanomien palstalla luki, että sota näiden välillä on jo alkanut. Åbo Underrättelser koosti lyhyitä tiedotteita eri rintamilta: Itävalta ilmoitti hyökkäyksensä Italiaan menestyvän. Niin ikään kerrottiin rauhanneuvotteluista, joilla bolsevikit pyrkivät irrottamaan Venäjän sodasta.

Joulun tuloon liittyvät ilmoitukset laajenivat aiemmasta, vaikka samalla esimerkiksi Turun Sanomat kokosi ja kertasi viime päivien kauhunhetkiä kuvituksen voimalla. Kahden sivun päässä ”Kirjatoukka” esitteli tällä kertaa kustannusyhtiö Kirjan joulukirjallisuutta. Lukeva mato tiesi kertoa, että Ilmari Kiannon Avioliitto [Avioliitto: tarina tuhansien joukosta. Kirja 1917] oli Turussa parhaiten myynyt kirja. Omaelämäkerrallinen teos paljasti muun muassa tunnetun kirjailijan sukupuolielämän yksityiskohtia. Axel Wiklundin liike tarjosi jouluostoksiksi muun muassa urheiluvälineitä ja pajuhuonekaluja (videmöbler).

– P-i. P.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *