”Turun miliisilaitos tunnustettu”

22. joulukuun 2017 Politiikka 0

Aamun Sosialisti ilmoitti etusivullaan uutisen Turun punaisen miliisilaitoksen tunnustamisesta. Arbetet antoi tilannekatsauksen otsikon ”Kampen i Åbo” alla. Kumouksellisuuteen nähden vastakkaisella puolella Turun Sanomat ilmaisi asian toisin: ”Turun miliisilakko päättynyt.” Neuvotteluissa oli päästy tulokseen ja jonkinlainen joulurauhan odotus saattoi alkaa. Osana lakon päättänyttä sopimusta vallankumoukselliset vapauttivat maaherra Mikko Collanin, mistä ilmoitettiin muun muassa Åbo Underrättelserin etusivulla, ja poliisimestari Oskar Nikanderin, jotka oli vangittu yleislakon tiimellyksessä marraskuussa.

Turun ja lähiseutujen rosvot, vandaalit ja osa työväen edustajista oli kuluneen viikon kuluessa hankkinut joululahjoja koko kaupungin edestä ja ilman rahaa. Eilisen lehdistä päätellen ainakin kirjakaupat olivat jääneet rauhaan ja monen lainkuuliaisen lahjalistalle tuli kuulumaan luettavaa. Turun Sanomien Myytävänä-palstalla tarjottiin sekä ajatonta että ajankohtaista ostettavaa: pianoja, seppeleitä haudoille ja käsiaseita.

– P-i. P.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *