Murhia, vedenalaista sotaa ja luonnonkatastrofeja

Vallankumouksen jälkimainigeissa ja sisällissodan laajetessa Venäjältä tuli jatkuvasti uutisia väkivallasta ja onnettomuuksista. Venäjän entinen pääministeri Ivan Goremykin oli vaimoineen murhattu kotitilallaan Pietarissa. Kronstadtissa oli puolestaan sattunut useita mystisiä räjähdyksiä. Bolsevikkiviranomaisten tutkimuksissa ei löytynyt mitään selitystä tapauksille.

Vedenalaisen sodan – siis saksalaisten sukellusveneiden – uhriksi oli joutunut kolme englantilaista hävittäjää. Sukellusvene oli ensimmäisen maailmansodan uusia, pelottavan maineen saaneita aseita, jotka iskivät kuin tyhjästä. Tästäkään tapauksesta ei ole saatavilla tarkempia yksityiskohtia, kirjoittaa Västra Finland.

Ensimmäisen maailmansodan jatkuessa verisenä Euroopassa Guatemalassa oli tapahtunut tuhoisa maanjäristys, jonka seurauksena ainakin 225000 ihmistä oli joutunut kodittomiksi ja lähes koko maa oli raunioina. Tämä toimi kuin ironisena muistutuksena siitä, että sodat olivat ihmisen tahdon seurausta, luonnonkatastrofit vain tapahtuivat.

– Selaginella

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *