Venäjällä kielletään kiinteän omaisuuden omistaminen

02. tammikuun 2018 Arki, Politiikka 0

Bolsevikkien politiikka aiheutti radikaalin taloudellis-sosiaalisen muutoksen Venäjällä: komisarioneuvosto oli antanut määräyksen, jonka mukaan 31.5.1918 alkaen kielletään kaikkien kaupunkikiinteistöjen, rakennusten ja maa-alueiden omistaminen, myyminen ja panttaaminen, sillä ne kaikki julistettiin yleiseksi omaisuudeksi. Uppiniskaiset tuomittaisiin omaisuuden menettämiseen!

Venäjästä irtautuvassa Suomessa omistaminen oli edelleen sallittua. Turun Kakskerrassa järjestettäisiin tammikuun jälkipuoliskolla suuri huutokauppa maatilan myymiseksi, ja suuren huutajajoukon toivossa asiasta ilmoitettiin mahdollisimman hyvissä ajoin. Koko ”hyvä ja runsas irtaimisto” laitettaisiin myyntiin, muun muassa aivan uusi voimalokomobiili, Kullervo-puimakone, sirkkelisaha, harava ja pienempi määrä rehuja.

– Selaginella


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *