Raitiotien käyttäjille

18. huhtikuun 2018 Arki 0

Turun Lehti julkaisi 18. huhtikuuta 1918 ohjeita raitiovaunun käyttäjille. Ilmoitus oli samalla merkki arkielämän vähittäisestä paluusta uomiinsa, vaikka toki vaikeat olosuhteet jatkuivat vielä pitkään. Ilmoitus antaa ymmärtää, että raitiovaunuliikenteessä oli eletty epäjärjestyksen aikaa, joka nyt pitäisi saada loppumaan. Ilmoitus toteaa, että “on sopimatonta pyrkiä vaunuun mikä on ‘täynnä’ ja että “vitkastelematta noustaan ja laskeudutaan vaunusta”. Samalla korostettiin, että yleisön tuli käyttää alennuskortteja, mikä säästi aikaa, kun rahaa ei tarvinnut vaihdella. Kuljettajaa oli sopivaa puhutella vain pysäkillä. Ei ollut myöskään hyvä “jäädä etusillalle” tai yrittää “laskeutua vaunusta sen ollessa liikkeessä”.

– Osculum

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *