Turun hirmuvaltiaat vangittu Myrskylässä

13. toukokuun 2018 Kuolema 0

Turun diktaattorina tunnettu William Lundberg (1886–1918) oli joutunut valkoisten vangiksi 7. toukokuuta, ja myös Turun sanomalehdet seurasivat tarkasti tapahtumien kulkua.

Maananataina 13. toukokuuta 1918 Turun Sanomat kertoi pidätyksestä lisätietoja otsikolla “Myrskylässä vangitut Turun hirmuvaltiaat”. Lundbergin ohella vangituksi oli päätynyt Lundbergin uskollinen ystävä ja apuri, “lääninkomisario” R. W. Österman (1890–1918), joka oli toiminut sosialistisen Arbetet-lehden toimittajana. Samassa yhteydessä pidätettiin toimittaja Walter Borgin (1870–1918)  nuorempi poika Erik Borg (1890–1918).

Kun Turun Sanomien uutinen julkaistiin, William Lundberg oli jo teloitettu toukokuun 12. päivän vastaisena yönä. Sama kohtalo oli muilla pidätetyillä. Suomen sotasurmat -tietokannan mukaan R. W. Österman teloitettiin 22. toukokuuta. Erik Borgin kohdalla kuolinpäivä puuttuu, mutta kuolintavan kohdalle on kirjoitettu: “Mestattu.”

– H. S-i


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *