Uutiskirje 10/2020

Lokakuun määräaikoja ja muuta ajankohtaista

Lokakuun uutiskirjeen aiheita ovat

  1. Opetusperiodin vaihtumisesta
  2. Tukea opiskeluun -kyselyn satoa
  3. Normaali vilppimenettely voimassa myös etäopiskelussa
  4. Siirtymäaika KTK-ohjelmiin päättyy 1.2.2021
  5. Harjoittelutukihaku 1.-31.10.2020
  6. Muuta ajankohtaista

1. Opetusperiodin vaihtumisesta

Ensimmäisen opetusperiodin päättyessä muistuttelemme seuraavista:

Kurssi-ilmoittautumiset

Tenttiminen

1. VSK HUOM! Tarjoamme tentti-infoa ennen ensimmäistä tenttiviikkoanne seuraavasti:

  • Pidämme Turun uusille opiskelijoille tentti-infon viikolla 41. Saat lisätiedot UTU-sähköpostiisi.
  • Kesto 5-10 min. Aiheena tenttikäytännöt ja -ohjeet
  • Info sopii yhtälailla kauppatieteilijöille kuin VTK-/VTM-taloustieteilijöille ja TJ FM:n opiskelijoille. Tervetuloa!
  • Porin opiskelijoiden tentti-info pidettiin jo 23.9. ja materiaalit löytyvät Porin perehdytys-Moodlesta

Intensiiviopetus

  • Intensiiviviikon opetukseen ilmoittaudutaan kyseisen periodin kurssi-ilmoittautumisaikana. Esim. syksyn 1. kurssi-ilmoittautumisessa ilmoittauduttiin 1. periodin intensiiviviikolle.
  • HUOM! Turun opiskelija: Olethan huomannut, että intensiiviopetustarjontaan voi tutustua kootusti lukkarikoneessa valitsemalla ryhmän TSE_intensiivisyksy. Ryhmä TSE_intensiivikevät päivitetään marraskuun lopulla, kun kevään opetustiedot varmistuvat.
  • Selaa lukkarikoneessa muutkin opetusviikot kuin virallinen intensiiviviikko, sillä joskus mm. vierailevien opettajien intensiiviopetus ei osu juuri viralliselle intensiiviviikolle.

2. Tukea opiskeluun -kyselyn satoa

Syyskuun uutiskirjeessä jaoimme omat vinkkimme opiskelun ja hyvinvoinnin tueksi näin etäsyksynä. Samalla pyysimme sinua jakamaan parhaat vinkkisi Webropolissa. Saimme ilahduttavan määrän mitä oivaltavimpia ehdotuksia. Suurkiitos kaikille osallistuneille!

  • Materiaalin läpikäyminen on vielä kesken, mutta tässä alla on TOP3 eniten toistuneista toiveistanne.
  • Julkaisemme yhteenvedon koko materiaalista mahdollisimman pian, jotta siitä olisi hyötyä meille kaikille poikkeusoloissa.
  • Arvomme kaikkien halukkaiden osallistujien kesken 25 Turun yliopisto -aiheista tavarapalkintoa. Voittajat saavat meiltä postia lähiaikoina 🙂

3. Normaali vilppimenettely voimassa myös etäopiskelussa

1. periodin opintojaksojen päättyessä muistutamme, että etäsuorittaminen ei ole muuttanut vilppitapausten käsittelyä ja noudatamme normaaleja menettelyohjeita vilppitapauksissa.

Etätoteutuksiin pätevät samat vilppisäännöt kuin lähitoteutuksiin. Etänäkin on edelleen kiellettyä lunttaaminen, toisen avustaminen, toisen puolesta tenttiminen yksilötentissä, plagiointi ja myös autoplagiointi.

Uutiskirjeessä 9/2018 kerroimme tarkemmin mm. TSE:n pelisäännöistä ja Turun yliopiston oppimisen eettisistä ohjeista.

4. Siirtymäaika KTK-ohjelmiin päättyy 1.2.2021

Tämä koskee sinua, joka olet aloittanut KTK-opintosi TSE:llä vuonna 2015 tai sitä ennen JA joka et ole valmistunut KTK-tutkinnosta vielä.

Koronatilanteen vuoksi aiempi siirtymäajan määräaika lykkääntyi, ja johtokunnan päätöksen mukaisesti KTK-tutkinnosta voi valmistua vanhojen tutkintovaatimusten mukaisesti 1.2.2021 saakka. Poistuvat tutkintovaatimukset on kuvattu intrassa Turun osalta ja Porin osalta.

  • HUOM: Otathan huomioon valmistumisaikataulun! Valmistuaksesi määräaikaan mennessä sinun tulee käynnistää valmistumisprosessi hakemalla kokonaisuusmerkinnät KTK-opinnoista viimeistään 6.1. ja toimittamalla sähköinen valmistumislomake viimeistään 13.1.2021.
  • Muista hakea kokonaisuusmerkintöjä heti, kun kaikki tutkintoon sisältyvät suoritukset näkyvät opintorekisterissäsi.

Ohjausta KTK-tutkinto-ohjelmiin siirtyville!

Ehkä tiedät jo, että et ole valmistumassa 1.2.2021 määräaikaan mennessä. Olemme varanneet lokakuussa ohjausaikoja erityisesti KTK-ohjelmiin siirtyville, jotta saat päivitettyä hopsin ja pääset suunnittelemaan opintojen loppuun viemistä nykyisten tutkintovaatimusten mukaisesti.

Turun opiskelijat: Jos 1.2.2021 määräaika koskee sinua, olet saanut meiltä UTU-sähköpostiisi ajanvarauslinkin.
Porin opiskelijat: Otathan yhteyttä ja varaat ohjausajan.
Pidämme ohjaustapaamiset etänä Zoomissa ja puhelimitse.

5. Harjoittelutukihaku 1.10-1.11.2020

Muista hakea harjoittelutuki etukäteen, jos arvelet, että työharjoittelu saattaa olla sinulle ajankohtainen vuonna 2021. Erityisesti valtion työnantajat (mukaan lukien suurlähetystöt) pääsääntöisesti vaativat harjoittelutukea harjoittelijaltaan.

Hakuvaiheessa harjoittelupaikkaa ei tarvitse vielä olla, ja tuki voidaan myöntää joko kandi- tai maisterivaiheen opiskelijalle, joka ei ole harjoittelutukea aiemmin hyödyntänyt.

>> Tarkemmat tiedot ja ohjeet intrassa.
>> Hae harjoittelutukea sähköisellä lomakkeella 1.11.2020 mennessä.

6. Muuta ajankohtaista

>> 1. vsk: Olet saanut UTU-sähköpostiisi linkin perehdytysviikon palautekyselyyn. Muista antaa palautteesi 11.10. mennessä!

>> TSE Turku: Lähde lukiovierailulle ja tienaa 1 op, haalarimerkki ja palkkio!

Vuosikurssit 1-3 ovat saaneet ohjeet ja ilmoittautumislinkin UTU-sähköpostiinsa. Muut kiinnostuneet: ottakaa yhteys opintotoimistoon! Zoom-perehdytys vierailuihin pidetään Zoomissa jo ma 5.10.!

>> Maisteriopiskelija: Hae mentorointiohjelmaan 6.10. mennessä

Ohjelma alkaa vuodenvaihteessa ja sitä kautta sinulla on mahdollisuus verkostoitua ja saada ideoita urasuunnitteluun. Lisätiedot ja hakuohje intrassa!

>> Hae lisäaikaa opintojen viimeistelyä varten 31.10. mennessä

Jos rajattu opintoaikasi on päättymässä vuoden lopussa, mutta opintojen viimeisteleminen on kesken, muista hakea lisäaikaa. Tarkempia tietoja aiheesta mm. uutiskirjeessä 10/2019. Hakuohjeet ja -lomake verkossa.

>> Viimeinen mahdollisuus suorittaa LR01b: Jatkossa a- ja b-osiot sulautuivat yhteen kurssiksi ”LR01 Tilinpäätös ja verosuunnittelu, 5 op”

Nykyinen kurssi LR01 Tilinpäätös- ja verosuunnittelu (5 op) korvaa aiemmat a- ja b-osiot. Vanhan opetussuunnitelman mukainen LR01b-kurssi järjestetään viimeisen kerran nyt alkavassa 2. periodissa ja siihen voivat osallistua ne opiskelijat, jotka ovat jo aiemmin suorittaneet kurssin LR01a. Jos molemmat osat (LR01a ja b) puuttuvat, osallistu ensi kevään LR01-kurssille, joka korvaa molemmat.

Ilmoittaudu tästä linkistä suoraan viimeiseen LR01b-toteutukseen.

>> HUOM: KVS17/YRS12 Venture Scale-Up -kurssin ilmoittautuminen on auki parhaillaan NettiOpsussa.

>> Uutta Porin opintoneuvonnassa: Opintoneuvoja Silja päivystää Discordissa maanantaista torstaihin klo 12-14 viikolle 43 saakka. Tervetuloa kokeilemaan ja juttelemaan myös nimettömänä! Jos alusta miellyttää teitä, jatkamme kokeilua pidempäänkin.

>> Muista myös Opo-popup! Olemme nyt vuoden ajan järjestäneet kunkin periodin 1. viikolla opintoneuvonnan pop upin. Lisää kalenteriisi seuraava pop up (26.-29.10. klo 10-10.30) ja pistäydy Zoomissa (https://utu.zoom.us/j/61670076012). EDIT: Samassa linkissä sekä Turun että Porin opot!

Opintotoimiston väki

In English: Please notice that the next course registration period begins in NettiOpsu on Oct 5. If you are considering an internship in 2021, remember to apply for the UTU internship grant in October. In case your study right is about to expire, please read the instructions on our web site. Do take note of the UTU and TSE guidelines for fraud and misconduct, which apply regardless of remote studying. Also, registration to the UTU mentoring programme ends Oct 6!

Finally, many thanks for participating in our questionnaire last month about additional ways to support TSE students during remote work! We are going through the answers and will inform the student body and the staff about the results. Please see above a short, preliminary version of the results. In case you won a prize, we will contact your UTU email shortly 🙂