Uskonpuhdistuksen muisto

14. syyskuun 2017 Uskonto 0

Turussa ilmestyi vuonna 1917 “kirkollis-yhteiskunnallinen” lehti Herättäjä, joka oli perustettu vuonna 1909 ja ilmestyi kerran viikossa. Hengellisten asioiden ohella lehdessä käsiteltiin myös arkipäivän ilmiöitä ja uutisoitiin ajankohtaisia aiheita. Syyskuun 14. päivän numerossa Herättäjä aloitti hyvin voimakkaasti kommentoimalla vuoden 1917 poliittisia intohimoja: “Se sosialistinen suunta, joka meidän maahamme on levinnyt ja nykyään niin kauheata pakkovaltaansa täällä käyttää, on alusta alkaen asettunut vihamieliselle kannalle kristinuskoa vastaan.” Tässä poliittisessa tilanteessa Herättäjä yritti raivata tilaa hengelliselle keskustelulle. Samassa lehdessä muistettiin myös reformaation historiaa. Piispainkokous oli päättänyt esittää, että seurakunnissa vietettäisiin “uskonpuhdistuksen” muistojuhlaa 31. lokakuuta 1917.

– Morfeus


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *