Finland–Amerika

20. syyskuun 2017 Mainokset 0
S/S Stavangerfjord.

Maailmansodan keskellä yhteydet Pohjois-Amerikkaan pysyivät tiiviinä, ja matkustajaliikenteen asiakkaita etsittiin myös Suomesta. Turkulainen sanomalehti Västa Finland julkaisi 20. syyskuuta 1917 ilmoituksen, jossa korostettiin vuonna 1910 perustetun Den norske Amerikalinje A/S:n nopeaa ja miellyttävää yhteyttä sekä skandinaavista palvelua. Yhtiö oli aloittanut suoran reitin Norjan ja Yhdysvaltojen välillä vuonna 1913. Vuonna 1917 linjalla oli otettu käyttöön uusi alus S/S Stavangerfjord, joka tarjosi modernit puitteet valtameren ylitykselle. Ilmoituksen mukaan merimatka kesti vain yhdeksän päivää, ja tarjolla oli kahden, neljän tai kuuden hengen hyttejä. Turussa norjalaisyhtiötä edusti Hjalmar Suominen, jonka toimisto oli osoitteessa Linnankatu 35.

 

– H. S-i


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *