Suutari Ruohosen tragedia

Uusi Aura uutisoi lokakuun 23. päivänä Maariassa tapahtuneesta traagisesta tapahtumasta, jossa paikallinen suutari Ruohonen oli loukkaantunut ammuttuaan itseään revolverilla päähän. Epäonnistuneen itsemurhayrityksen seurauksena kahdeksi ja puoleksi tunniksi tajuttomaksi mennyt Ruohonen toimitettiin hoidettavaksi lääninsairaalaan, josta hänet kuitenkin pian kotiutettiin.

Mikä ajoi suutarin moiseen epätoivoiseen tekoon? Paikkakunnalla siivona ja hiljaisena miehenä sekä kunnollisena perheenisänä tunnettu Ruohonen kärsi lehden mukaan onnettomista perheoloista. Ruohosen vaimo oli jo pidemmän aikaa seurustellut venäläisten sotilaiden kanssa, ja oli siten täysin toista maata kuin nuhteeton ja kunnollinen miehensä. Jopa sillä hetkellä, kun Ruohonen oli täyttämässä toteen päiviensä päättämistä, oli huikentelevainen vaimo venäläisen sotamiehen saattelemana saapumassa kotiin. Syy miehen ahdingolle ja epätoivoiselle teolle johtui siis yksiselitteisesti kevytkenkäisen puolison teoista.

Heti seuraavana päivänä Ruohonen oli marssinut Uuden Auran toimistoon oikaisemaan virheellistä uutista ja kertomaan, miten asian laita oikeasti oli: hän ei suinkaan ollut yrittänyt tehdä itsemurhaa, vaan oli huolimattomasti asettaan käsitellessä saanut revolverin laukeamaan. Tämä harmillinen vahingonlaukaus ei ollut haavoittanut Ruohosta itseään, mutta oli pelästyttänyt miehen niin, että tämä oli mennyt tainnoksiin. Kaikki tapahtunut oli siis silkka onneton sattuma, huolimattomuuden lopputulos, joka ei nähtävästi Ruohosen selityksen mukaan liittynyt vaimon toimiin millään tavalla. Loppu hyvin, kaikki hyvin siis.

– A. Paldanius


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *