Musiikkia ja kadonnut kinnas

06. marraskuun 2017 Arki, Musiikki 0

Sotauutisten ja poliittisten jännitteiden lomassa turkulaisia houkuteltiin konserttiin Palokunnantalolle. Illan konsertissa esiintyi Elise Popowa. Ilmoitus luonnehti tulevaa konserttia ”helppotajuiseksi”. Ohjelmaan sisältyi Sibeliusta, Griegia, Puccinia, Chopinia ja sen oli tarkoitus päättyä Schubertin ”Sotilasmarssiin”. Seuraavan päivän lehdet arvioivat konsertin. Samana päivänä tiistaina 6.11.1917 Åbo Underrättelser kutsui ihmisiä viettämään juhlavaa Svenska Dagenia Tuomiokirkossa.

Konserttien ja juhlinnan vastapainoksi Sosialisti pyrki korjaamaan perättömiä huhuja, joiden mukaan ”työläiset, sotilaat ja hulikaanit” ryhtyisivät takavarikoimaan yksityisiä elintarvikevarastoja. Lehden mukaan ”Turun työläiset kuitenkin varmasti jättäwät kaikellaiset prowokatooriset y.m. sellaiset huhut omaan arwoonsa ja säilyttävät kylmäwerisyytensä.”

Muiden sanomalehtien tavoin Sosialistissa oli runsaasti pieniä monenmoisia ilmoituksia.

– R.H-i & S.O-o

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *